
Έθνος
Ο αγώνας για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή είναι πολύπλευρος και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών (αλλά και γενικότερα ανθρώπους του πολιτισμού) Hasta La Victoria Siempre και Free Palestine, ο οποίος θα λάβει χώρα την Τετάρτη 26- 5- 2010!
Ο αγώνας, μια πρωτοβουλία παλαίμαχων με τη στήριξη και άλλων φορέων, όπως ο Γ.Σ. Απόλλωνας Σμύρνης, στο γήπεδο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και το ματς, είναι ο επαναληπτικός αγώνας του παιχνιδιού που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2009 στη Ραμάλα. Η επιλογή του Μαΐου για τη διεξαγωγή του δεν είναι τυχαία, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Παλαιστίνιος πρέσβης Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεκ, ο βοηθός του Μουσταφά Αζούς, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης Αριστείδης Καμάρας και ο εκπρόσωπος της ομάδας Hasta La Victoria Siempre Γιάννης Παυλίδης από την αίθουσα Τροπαίων του γηπέδου του Απόλλωνα Σμύρνης «Γεώργιος Καμάρας».
Oπως ανέφεραν στις δηλώσεις τους ο Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεκ και ο Αριστείδης Καμάρας, ο Μάιος επελέγη επειδή τέτοιο μήνα το 1948 περίπου 800.000 Παλαιστίνιοι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, εκατοντάδες χωριά καταστράφηκαν και περίπου 15.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη μέρα που στην ιστορία των Παλαιστινίων έχει μείνει γνωστή ως Νάκμπα (που σημαίνει καταστροφή)! Οι διοργανωτές κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει τον αγώνα και να συμμετάσχει μετά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, στο οποίο θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Λέκκας και ο Λάκης Χαλκιάς και θα χορέψουν ομάδες χορευτών από την Παλαιστίνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου