Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΚΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το Ισραήλ στρέφει τα κανόνια του στους ειρηνικούς διαδηλωτές
Κάλεσμα κινητοποίησης στην Ισραηλινή πρεσβεία
αν παρεμποδιστεί ο Στόλος της Ειρήνης την Πέμπτη 27-05
Για μια ακόμη φορά το κράτος Τρομοκράτης του Ισραήλ αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.
Αν αφαιρέσεις μια ηρωική αριστερή, κινηματική μειοψηφία του Εβραϊκού λαού, που αγωνίζεται για χρόνια στο πλευρό των Παλαιστινίων, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση, ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας και ο Στρατός έχουν παγιδεύσει την εβραϊκή κοινωνία στο φαύλο κύκλο της βίας.
Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Και ενώ εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες σαλπάρουν μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό υλικό και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», το Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου.
Σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση, το Ισραήλ ξεκινά πενθήμερη αμυντική άσκηση με τίτλο «Tournant 4», με τη συμμετοχή του στρατού, της αστυνομίας, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και κυβερνητικών φορέων.
Ταυτόχρονα, οι τρομοκρατικές δηλώσεις των Ισραηλινών παραγόντων αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, σκοπεύοντας παράλληλα να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών που συμμετέχουν στην αποστολή του «Free Gaza Movement», που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας.
"Τα πλοία που ανοίγουν μόνα τους το δρόμο για τη Γάζα δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Παλμόρ. Την σκυτάλη παίρνουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στα οποία ισραηλινοί αξιωματούχοι διέρρευσαν ότι οι αρχές της χώρας θα ανακόψουν τα πλοία προτού φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα συλλάβουν τους 700 ακτιβιστές που επιβαίνουν σε αυτά!
Όμως, το διπλωματικό οπλοστάσιο του Ισραήλ περιλαμβάνει και το όπλο του εκβιασμού: ο Ισραηλινός υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Yizhak Herzog δήλωσε ότι δεν θα επιτραπεί στη νηοπομπή η προσέγγιση στη Λωρίδα της Γάζας, αν οι διοργανωτές του «Στόλου της Ελευθερίας» δεν εγγυηθούν ότι θα επιτύχουν την απελευθέρωση του στρατιώτη Gilad Shalit.
Το πώς συνδέεται βέβαια η διεθνής ανθρωπιστική αποστολή με την απελευθέρωση ενός αιχμάλωτου στρατιώτη, μπορεί να το εξηγήσει μόνο ο ευφάνταστος ισραηλινός νους!
Από την άλλη μεριά, όμως, φαίνεται ότι πέρα από τις φραστικές και προσεκτικές «καταδίκες» των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ, της λεγόμενης και διεθνούς κοινότητας, πάντα βέβαια τηρώντας ίσες αποστάσεις από Ισραήλ και Χαμάς, στην πραγματικότητα το Ισραήλ απολαμβάνει της Ανοχής και Στήριξης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που τα πλοία ειρηνικών διαδηλωτών πλησιάζουν τις Παλαιστινιακές ακτές για να σπάσουν τον Απάνθρωπο ισραηλινό αποκλεισμό, οι δυτικές χώρες που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ματαιώσουν και εμποδίσουν τη Διεθνή Εκστρατεία, διαμέσου της Ε.Ε. δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Τασσόμενοι ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ισραηλινών κατακτητών, ουσιαστικά απειλούν τον Παλαιστινιακό λαό ότι αν δεν αποδεχτεί τα «ειρηνευτικά σχέδια» που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και επί της ουσίας δικαιώνουν την Κατοχή, χωρίς να δεσμεύονται σε τίποτε για την ικανοποίηση των ιστορικών αιτημάτων του Παλαιστινιακού αγώνα (Καθεστώς Ιερουσαλήμ, Ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη του 1967, επιστροφή των προσφύγων κλπ) η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε μείωση της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους! Υπενθυμίζουμε ότι τα ευρωπαϊκά κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται ετησίως για στους Παλαιστινίους ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, και γίνεται αντιληπτό σε όλους τι σημαίνει για ένα λαό που πλήττεται με πρωτοφανή ανέχεια, ανεργία και βρίσκεται διαρκώς υπό καθεστώς πολιορκίας από το Ισραήλ, ο περιορισμός ή η διακοπή αυτής της οικονομικής βοήθειας.
Στο πλευρό όμως του Ισραήλ στέκει και η ελληνική κυβέρνηση. Δείγμα της πολιτικής στήριξης αποτελεί η πολυσχιδής συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με αποκορύφωμα την στρατιωτική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής εξάλλου, πραγματοποιείται Ελληνοισραηλινή αεροπορική άσκηση στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και σενάρια προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων. Η άσκηση, που φέρει την κωδική ονομασία «Μίνωας», θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου και τα ισραηλινά αεροσκάφη (F-15 και F-16) θα επιχειρούν κυρίως από την αεροπορική βάση της Σούδας.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αρνηθούν την συμμετοχή τους.
Καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της άσκησης.
Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, στις συλλογικότητες του αντιπολεμικού κινήματος, στην Αριστερά και στην Αυτονομία να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Πέμπτη 27-5.
Η Πέμπτη 27-5 είναι μια πολύ κρίσιμη ημερομηνία, καθώς, σύμφωνα με τις απειλές α του Ισραήλ, τότε θα επιχειρήσει να σταματήσει τον Στόλο της Ειρήνης.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου