Ελευθεροτυπία
«Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας στην περιοχή, με σκοπό την επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα στους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.
Στον αντίποδα, το Ισραήλ διατήρησε τις επιφυλάξεις του, καθώς οι θεμελιώδεις διαφορές παραμένουν στα καίρια ζητήματα, όπως είναι η οριοθέτηση των συνόρων του παλαιστινιακού κράτους, το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, το μέλλον των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.
Οι διαπραγματεύσεις είναι ήδη καταδικασμένες σε αποτυχία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νταν Μεριντόρ, που θεωρείται ένας από τους πιο μετριοπαθείς του κόμματος Λικούντ του Βενιαμίν Νετανιάχου.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζωρτζ Μίτσελ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ξανά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ενώ με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Ραμάλλα, στη Δυτική Όχθη. Ο τελευταίος ολοκλήρωσε αργά χθες το βράδυ τις επαφές του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου