Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ ΦΤΗΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ

ΣΤΕΝΑΖΕΙ  Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ  ΧΑΚΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
(ΣΚΗΝΕΣ  ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΑΥ  ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ) 
Αγγαρεία, υπηρεσίες και ξανά αγγαρεία. Όσο για την έξοδο; Μία φορά την εβδομάδα και αν… Αυτή είναι η κατάσταση στο ΚΑΑΥ του Αγ. Ανδρέα, μερικές μέρες πριν και μετά την έναρξη της παραθεριστικής περιόδου.
Σε μια  περίοδο που νεολαία κι εργαζόμενοι σφαδάζουν κάτω από τα ακραία μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τον ελληνικό στρατό φαίνεται να μην τον αγγίζει τίποτα. Εξοπλισμοί, έξοδα συντήρησης υλικού, αποστολές εκτός συνόρων κλπ συνεχίζονται κανονικά. Ή μάλλον, τον αγγίζουν μόνο οι (πιο πίσω και από υποτυπώδεις) παροχές προς τους φαντάρους. Τα ψίχουλα που μας δίνουν, σε μια θητεία όπου είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε το νερό που πίνουμε από ιδιώτες των μηχανημάτων, είναι η αιτία της δημοσιονομικής κρίσης στο στρατό…
Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η λυσσασμένη προσπάθεια να κοπούν τα δωρεάν εισιτήρια στους φαντάρους (τελικά, αφού δεν τους πέρασε, προσπαθούν να το εφαρμόσουν στους ναύτες); Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το κόψιμο των οδοιπορικών και η χυδαία προσπάθεια - μέσω φημολογίας - να κοπούν ακόμα και τα 8,63 ευρώ του «μηνιάτικού» μας, όταν συντηρούνται (παρέα με τα στρατόπεδα-ερείπια σε όλη την επικράτεια) ολόκληρες πολιτείες-φτηνά θέρετρα για τζάμπα διακοπές των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των οικογενειών τους;
Μια τέτοια «πολιτεία» είναι και τα ΚΑΑΥ του  Αγ. Ανδρέα. Μια «πολιτεία», όπου δεκάδες  φαντάροι «υπηρετούν το ανώτερο αγαθό  της πατρίδας» σερβίροντας όλη  μέρα καφέδες και φαγητό, κάνοντας σκοπιές, καθαρίζοντας, βάφοντας, πλένοντας ή ξεχορταριάζοντας απλήρωτοι, ώστε να μπορούν τα στελέχη του ΕΣ (για το καλό της εθνικής ασφάλειας…) να απολαμβάνουν «οικονομικές» στιγμές χαλάρωσης.
Στο ΚΑΑΥ, απ’ όλα έχει ο μπαξές των ειδικοτήτων της απλήρωτης εργασίας των φαντάρων: Μπάρμαν, μπουφετζήδες, πωλητές, σερβιτόροι, μάγειρες, κηπουροί, μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί… Και ο κατάλογος δεν τελειώνει…
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η υπηρεσία εκτελείται κανονικά, για τις «ανάγκες ασφαλείας» του στρατοπέδου. Μάλιστα, αν κάποιος, λόγω της τρομερής κούρασης, της (ουσιαστικής) φυσικής εξόντωσης και των ορίων που βιώνουμε, δεν μπορεί να την εκτελέσει, οι φυλακές, οι κρατήσεις και - γενικά - οι ποινές πέφτουν βροχή.
Το τελευταίο όμως διάστημα, αρχικά με πρόσχημα ότι «πρέπει να ανοίξει ο Αγ. Ανδρέας», ύστερα ότι «πρέπει να λειτουργεί εύρυθμα», η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι αγγαρείες ξεκινούν από το πρωί και τραβάνε ως τις 6.00 το απόγευμα, με ένα δίωρο διάλλειμα για «φαγητό και ανάπαυση». Οδηγοί κάνουν σκοπιά τα ξημερώματα και πιάνουν στο καπάκι το τιμόνι για δρομολόγια! Ο ύπνος όλων δεν υπερβαίνει τις 5-6 ώρες! Σε αυτές τις αγγαρείες, και με αφορμή την έλλειψη φαντάρων, συμμετέχουν και οπλίτες με προβλήματα υγείας (αλλεργίες κλπ).
Άλλωστε, όλο και περισσότεροι φαντάροι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας των εξοντωτικών  συνθηκών που έχουν επιβληθεί  στη μονάδα. Οι «αναλώσιμοι» ένστολοι σκλάβοι, που βλέπουν την υγεία  τους να τσακίζεται, έρχονται αντιμέτωποι  με την ειρωνεία του διοικητή συνταγματάρχη Σκορδά, ο οποίος απειλεί ότι δε θα υπογράψει τα παραπεμπτικά για εξετάσεις ή περίθαλψη στο 401 ΓΣΝ, επειδή «οι φαντάροι λουφάρουν».
Ποιος λουφάρει κε Σκορδά; Οι φαντάροι που  δουλεύουν με ρυθμούς «σκλάβου στις πυραμίδες» εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα; Οι φαντάροι που πάνε από στέρηση εξόδου σε κράτηση και από προσβολή ανωτέρου σε φυλακή, γιατί με δυσκολία ανταπεξέρχονται στο απάνθρωπο πρόγραμμα που έχετε επιβάλλει για «να είναι το θέρετρο κούκλα»;
Ο διοικητής  Σκορδάς ζει στο σύμπαν της ατομικής του καριέρας. Φαντάροι αναλώσιμοι, ενδιάμεσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί «σκληροί προϊστάμενοι και τμηματάρχες» που ξεζουμίζουν (μέχρι «τελευταίας ρανίδας του αίματός τους») τους στρατευμένους. Όλα για την ικανοποίηση των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών (συνταγματαρχών, ταξιάρχων, στρατηγών κλπ), όλα για «έναν καλό λόγο» που θα δώσει μια καλή μετάθεση και λίγη παραπάνω ώθηση στην ιεραρχία.
Και οι φαντάροι; Ε, αυτοί - είπαμε: «όσο αντέξουν». Αυτό είναι το «κοινωνικό πρόσωπο  του στρατού». Αυτή είναι η «θητεία με κέντρο των άνθρωπο και την αξιοπρέπεια». Αυτά θυμίζουμε είναι τα λόγια του υπουργού εθνικής άμυνας Βενιζέλου, του αναπληρωτή υπουργού Μπεγλίτη και των επιτελών τους, όταν αναλάμβανε τη θητεία του.
Να θυμίσουμε  μόνο στους «άτεγκτους και ακριβοδίκαιους» αξιωματικούς και υπουργούς, της «θητείας των ίσων ευκαιριών» στις εξαγγελίες τους (αλλά των βυσμάτων, των πελατειακών σχέσεων και της θητείας κόλασης για τους στρατευμένους της παραμεθορίου στην πράξη), ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων της μόνιμης δύναμης είναι στο ΚΑΑΥ με «κατ’ εξαίρεση μετάθεση για κοινωνικούς λόγους», με οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που επέβαλλαν την ανάγκη να είναι κοντά στους δικούς τους και στις οικογένειές τους.
Όμως, όλοι αυτοί οι φαντάροι δεν μπορούν, επί της ουσίας, να συνεισφέρουν οπουδήποτε, γιατί ακόμα και οι έξοδοι με υπηρεσιακό (για ελάχιστες δηλαδή ώρες) είναι είδος προς εξαφάνιση ενώ οι «καμπάνες» είναι καθημερινό φαινόμενο. 
ΔΙΚΤΥΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6932 955 437

6 σχόλια:

  1. Να το αφιερώσετε σε όλους τους αδαείς και ανεγκέφαλους αρχαιολάγνους. Όλους αυτούς τους κομπλεξικούς παντός είδους -καύλους, που διατάζουν και νουθετούν νομίζοντας ότι είναι κάτι ή κάποιοι. Στη δημοκρατία οι στρατοί είναι οι ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι τα “ΑΥΤΟΜΑΤΑ” των ολιγαρχικών κοινωνιών.

    Από τον Περικλέους Επιτάφιο

    39. Υπερέχουμε δε από τους αντιπάλους μας και στην πολεμική προετοιμασία κατά τα εξής: Την πόλη μας την παρέχουμε ανοιχτή, και ποτέ δεν αποκλείουμε κανέναν διώχνοντας τους ξένους από οποιοδήποτε μάθημα ή θέαμα, από το οποίο, αν δεν το κρατήσουμε μυστικό και το δει κανείς από τους εχθρούς μας, είναι δυνατόν να ωφεληθεί, γιατί πιστεύουμε όχι τόσο στις προετοιμασίες και τα στρατηγήματα όσο στην έμφυτη γενναιότητά μας στα έργα. Στο ζήτημα δε πάλι της αγωγής, ενώ εκείνοι υποβάλλονται από την νεαρή τους ηλικία σε επίπονη άσκηση, με την οποία επιδιώκουν να γίνουν γενναίοι, εμείς ζούμε με όλες τις ανέσεις και όμως είμαστε εξ ίσου πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Και η απόδειξη: ενώ οι Λακεδαιμόνιοι εκστρατεύουν με όλους τους συμμάχους τους κατά της χώρας μας και ποτέ μόνοι, εμείς εισβάλλουμε κατά των άλλων εντελώς μόνοι, και τις περισσότερες φορές νικάμε χωρίς δυσκολία τους αντιπάλους μας, αν και εκείνοι μάχονται για την πατρίδα τους, εμείς δε είμαστε σε ξένο έδαφος. Και κανείς από τους εχθρούς μας δεν αντιμετώπισε μέχρι σήμερα τις δυνάμεις μας ενωμένες, γιατί από τη μία φροντίζουμε ταυτόχρονα για το ναυτικό μας, και από την άλλη στέλνουμε τις δυνάμεις μας σε πολλά σημεία της γης. Αν δε κάπου με μέρος μόνο της δύναμής μας συμπλακούν οι εχθροί μας, τότε, αν νικήσουν, καυχώνται ότι μας νίκησαν όλους, αν νικηθούν, διακηρύσσουν ότι νικήθηκαν από όλους. Και βέβαια, αν εμείς αντιμετωπίζουμε με πολλή προθυμία τους κινδύνους, περισσότερο με μια αφροντισιά και άνεση παρά μετά από επίπονη άσκηση, και με ανδρεία που οφείλεται όχι τόσο στην επιβολή των νόμων όσο στην φυσική μας ευψυχία, έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν κουραζόμαστε προκαταβολικά για δεινά, που ανήκουν ακόμα στο μέλλον, και, όταν φθάσουμε στα δεινά αυτά, ότι αποδεικνυόμαστε ότι δεν είμαστε λιγότερο τολμηροί από εκείνους που μοχθούν συνεχώς. Δεν είναι η πόλη μας άξια μόνο σε αυτά αλλά και σε πολλά ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάτε να υπηρετήσετε στα σύνορα να δείτε τι ωραία που είναι. Φλούφληδες όλοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λευτεριά στους έγκλειστους αγωνιστές των ΚΑΑΥ . Να επέμβει τώρα ο στρκος εισαγγελέας, να τους απελευθερώσει και να τους στείλει για επανένταξη στο Ορμένιο, στο Μανταμάδο ή στο Βροντερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΜΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΒΥΣΜΑ. ΑΦΟΥ ΦΙΛΗΣΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πάτε να υπηρετήσετε στα σύνορα να δείτε τι ωραία που είναι. Φλούφληδες όλοι σας

    -Mην μιλάς ρε φλώρε όλα τα γαλαζοπράσινα βύσματα είναι τακτοπτοιημένα...

    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΜΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΒΥΣΜΑ. ΑΦΟΥ ΦΙΛΗΣΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ.

    Τσούζει...βύσμα δεν έχουν όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Apla ston "Kyrio" Skorda kai SE KATHE Skorda xreiazetai apenanti tou enas goneas na ton afhsei anaphro.tpt allo.apla ta pramata kai as eimai akraios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή