Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΕΘΝΟΣ

Φέρουν πυραύλους Κρουζ με πυρηνικές κεφαλές

Την ανάπτυξη τριών ισραηλινών υποβρυχίων γερμανικής κατασκευής οπλισμένων με πυραύλους Κρουζ που φέρουν πυρηνικές κεφαλές στον Περσικό Κόλπο κοντά στην ιρανική ακτογραμμή ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου.

Τα υποβρύχια του Στολίσκου-7 με ονόματα Dolphin, Tekuma και Leviathan έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Περσικό Κόλπο κατά το παρελθόν, όμως αυτήν τη φορά οι αξιωματούχοι του ισραηλινού ναυτικού και η πολιτική ηγεσία προτίθενται να μονιμοποιήσουν την παρουσία αυτών των τριών υποβρυχίων στην περιοχή.

Καθένα από αυτά τα υποβρύχια έχει πλήρωμα 35 έως 50 ανθρώπων, οι οποίοι όλοι υπακούουν στις εντολές ενός συνταγματάρχη, που σύμφωνα με τους Τάιμς είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Συνταγματάρχης Ο».

Τα υποβρύχια αυτού του τύπου μπορούν να παραμείνουν στη θάλασσα για 50 ημέρες και μπορούν να είναι βυθισμένα στα 1.150 πόδια κάτω από την επιφάνεια για μία ολόκληρη εβδομάδα. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο στολίσκος θα χρησιμεύσει για τη συλλογή χρήσιμων πληροφοριών και για πιθανές αποβάσεις σε διάφορα κρίσιμα σημεία πρακτόρων της Μοσάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου