Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

52 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΡΟΥΚΕΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Φάκελος Αφγανιστάν
Έθνος

Τουλάχιστον 52 άμαχοι πολίτες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν, την περασμένη Παρασκευή.

Οπως εξήγησε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δυνάμεις του ΝΑΤΟ έριξαν τη ρουκέτα.

Σύμφωνα με έρευνα των μυστικών υπηρεσιών (NDS), ένα σπίτι στην περιοχή Σανγκίν της επαρχίας Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, χτυπήθηκε από "μία ρουκέτα που έριξαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και η οποία προκάλεσε το θάνατο 52 πολιτών, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αφγανική προεδρία.

"Ο πρόεδρος απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζητά από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εφαρμόσουν όλα τα πιθανά μέτρα για να αποφευχθούν τα πλήγματα εναντίον πολιτών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ρουκέτα ερίγθη στην κατοικία αυτή όπου είχαν καταφύγει οι πολίτες για να αποφύγουν τις μάχες μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της ISAF δήλωσε την Κυριακή ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες που υπάρχουν για το περιστατικό και ότι διεξάγει έρευνα. Ο ίδιος δεν σχολίασε περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου