Καθημερινή
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ διέταξε χθες Παρασκευή την αποστολή 224 εθνοφρουρών της πολιτείας για να βοηθήσουν τις ομοσπονδιακές αρχές στη φύλαξη των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά τη δήλωση τον Ιούνιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα στείλει 1.200 άνδρες της εθνοφρουράς για να συμβάλλουν προσωρινά στην προστασία των συνόρων με το Μεξικό, το οποίο συνορεύει με τις αμερικανικές πολιτείες της Καλιφόρνιας, της Αριζόνας, του Νέου Μεξικού και του Τέξας.
Στην ανακοίνωση του γραφείου του Σβαρτσενέγκερ διευκρινίζεται ότι η έκτακτη αυτή αποστολή μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο και ότι οι εθνοφρουροί θα είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των συνόρων και την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.
Η ψήφιση ενός ιδιαίτερα αυστηρού νόμου για τη μετανάστευση στην Αριζόνα έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μία έντονη αντιπαράθεση. Αυτός ο νόμος --τον οποίο έχει επικρίνει έντονα και ο Ομπάμα και που έχει γίνει αντικείμενο επτά προσφυγών στη δικαιοσύνη, εκ των οποίων μία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση-- εξουσιοδοτεί την αστυνομία να ζητά τα στοιχεία οποιουδήποτε υπάρχει η υποψία ότι είναι παράνομος μετανάστης.
Ετικέτες
- EE
- MME
- ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
- ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
- ΑΦΡΙΚΗ
- ΒΑΛΚΑΝΙΑ
- ΔΙΕΘΝΗ
- Δίκτυο Σπάρτακος
- ΕΕ
- ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ
- ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
- ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
- ΗΠΑ
- ΘΗΤΕΙΑ-ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
- ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ
- ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
- ΙΣΤΟΡΙΑ
- ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
- ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
- ΚΟΥΡΔΙΚΟ
- ΚΥΠΡΟΣ
- ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
- ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ
- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
- ΜΜΕ
- ΝΑΤΟ
- ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ
- ΞΕΝΟΙ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΕΣ-ΒΙΒΛΙΟ
- ΠΥΡΗΝΙΚΑ-ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ-ΧΗΜΙΚΑ
- ΡΩΣΙΑ-Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών
- ΣΤΡΑΤΟΣ
- ΤΟΥΡΚΙΑ
- ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου