Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο 19χρονος Ροδίτης φαντάρος Μ.Μ. έχασε την ζωή του εξαιτίας καψονιών και απάνθρωπης αδιαφορίας των αξιωματικών;

Κύριοι, αξιωματικοί και υπουργοί Βενιζέλο και Μπεγλίτη, η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου 19χρονου δεν πρόκειται να φωτίσει τους πραγματικούς λόγους της απώλειας του.
Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε περισσότερο στα όσα γνωρίζετε για τις αδυναμίες του Υγειονομικού Σώματος και τις εικονικές εξετάσεις που ακολουθούν την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων!
Τις πραγματικές αιτίες, που είναι εδώ και χρόνια γνωστές σε εσάς προσωπικά και στους αδίστακτους στρατιωτικούς υφισταμένους σας, καταγγέλλουν με σπαρακτικό τρόπο γονείς των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, αλλά και νέα παιδιά, απολυμένοι πρόσφατα που έχουν υπηρετήσει σε αυτό.
Ας δώσουμε όμως το λόγο στους γονείς:
«Έμαθα από το γιο μου που είναι και αυτός νεοσύλλεκτος στην Κόρινθο ότι υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτές στον Έκτο (6ο) Λόχο ειδικά που εκτός από τις σκληρές ασκήσεις που δεν τις κάνουν ούτε στα ΛΟΚ, και τα Καψόνια, εάν κάποιο παιδί διαμαρτυρηθεί ότι δεν είναι καλά δεν φροντίζουν να τον μεταφέρουν στο γιατρό.
Όπως και στην περίπτωση του παιδιού από τη Ρόδο που αργά το απόγευμα και όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι που πέθανε διαμαρτύρονταν ότι δεν νοιώθει καλά, ότι πεθαίνει.
Είχε δύσπνοια και βήχα ασταμάτητο. Εκλιπαρούσε να τον πάει ο Υπολοχαγός του στο γιατρό και αυτός του έλεγε συνεχώς «ΣΚΑΣΕ, ΘΑ ΠΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ»!
Και το παιδί έκλεισε τα μάτια και μετά από λίγες ώρες έσβησε.
Κάντε κάτι. Βοηθήστε τα παιδιά μας. Σας Παρακαλώ»!
Αν επομένως κύριε Βενιζέλε και Μπεγλίτη θέλετε να ξέρετε τι πραγματικά συνέβη αναζητήστε τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις μας που καταγγέλλουν τα Βασανιστήρια=Καψόνια που γίνονται στην Κόρινθο.
Καψόνια που γνωρίζει ο διοικητής ότι συντελούνται, αφού ο ίδιος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς έχουν εδώ και χρόνια ξεχωρίσει τον 6Ο Λόχο και αντιμετωπίζουν τους εκάστοτε φαντάρους του ως πειραματόζωα στα οποία δοκιμάζουν απίστευτες μεθόδους καταπίεσης και άγριες μεθόδους προσβολής της προσωπικότητας τους.
Αλήθεια σε ποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω καταγγελλόμενες πρακτικές από πρόσφατα απολυμένους στρατιώτες:
«στον 6ο Λόχο τους ξυπνάνε στις 3:00 το βράδυ, τους βγάζουνε έξω με τα σακίδια τους και τους λένε θα σας αφήσουμε εδώ έξω να δείτε τι είναι Στρατός»!
Ποια άσκηση είναι αυτή; Τι προσφέρει; Μήπως είναι καραμπινάτο Παράνομο Συλλογικό Καψόνι;
Μήπως αποτελεί μια πραγματική, αποκαλυπτική εικόνα του σημερινού στρατού;
Αλήθεια κύριοι Βενιζέλο και Μπεγλίτη, εσείς δεν υποσχεθήκατε να εξαφανίσετε του Παραλόγου τη θητεία;
Αντί για αυτό Μετράμε δύο Δολοφονημένους Φαντάρους μέσα σε 10 μέρες, στο ίδιο ακριβώς Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αυτό της Κορίνθου.
Αναρωτιούνται γονείς και φαντάροι, αν γνωρίζει η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το τι συμβαίνει στην Κόρινθο, δεν είναι Συνυπεύθυνοι;
Γιατί δεν διώχνουν άμεσα το Διοικητή, σαν ελάχιστο μέτρο Παραδειγματισμού;
Πρέπει ή όχι να διωχθούν Ποινικά οι Αξιωματικοί που Παρανόμησαν και Παρανομούν;
Εμείς καλούμε τους γονείς και τους φαντάρους να μας απευθυνθούν άμεσα και να προβούν σε καταγγελίες όλων των αυθαιρεσιών και των επικίνδυνων πρακτικών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

19 σχόλια:

  1. Τον έκαναν πειραματόζωο. Έβαζαν ουσίες στο φαγητό των δούλων φαντάρων που μάζεψαν με το παιδομάζωμα. Να το μάθουν οι γονείς του και να γαμήσουν από υπουργό μέχρι στρατάρχες και λοχίες. ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ισχυει τιποτα... υπαρχουν μαρτυρες που τα διαψευδουν αυτα... οι καταγγελιες γινονται επωνυμα, αλλα πως να γινουν αφου δεν ισχυουν... ολοι θλιβομαστε για το γεγονος, αλλα οχι και καψωνια.. θα τα ακουν οι παλαιοτεροι που ζησαν στρατο και θα τριζουν τα κοκκαλα τους... Η**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦού οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα όπως λες, τι πιο εύκολο για τους μάρτυρες που τα διαψεύδουν όλα να βγουν επώνυμα.
    Αλλά καλύτερη η λάσπη...
    Όσο για τις συγκρίσεις με το παρελθόν τι να πω; Η κοινωνία κρίνεται και συγκρίνεται συνολικά.
    Δηλαδή πρέπει να σας πούμε και μπράβο που μέσα σε 10 μέρες πέθαναν δύο φαντάροι, στο ίδιο στρατόπεδο, με τον ίδιο διοικητή και όχι περισσόετροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 9:13.. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΥΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.. ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ, ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.. ΜΑ ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ? ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΣΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΣΤΟΝ 6Ο ΛΟΧΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΑΛΛΑ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΘΗΝΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΝΑΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ... ΕΙΜΑΙ Ο ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΤΑΔΕ.... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ... Η**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά δε γνωρίζεις πως γίνονται οι ΕΔΕ;
    Πες μου μία, δε μπορεί θα έτυχε να ακούσεις για ΕΔΕ όσο υπηρετούσες, που έβγαλε πόρισμα κατά των αξιωματικών.
    Εξάλλου για αυτό γίνονται.Εδώ έπεσε το κοντάρι της σημαίας που αξιωματικοί διέταξαν να μετακινηθεί στο φυλάκιο και αντί να τιμωρήσουν τους αξιωματικούς δίκασαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.
    Από την άλλη μεριά πιάνεσαι από ένα εκ παραδρομής λάθος του γονιού (αντί για ανθυπολοχαγό αναφέρθιηκε σε υπολοχαγό) και προσπαθείς να ακυρώσεις τις καταγγελίες του.
    Πρώτη φορά ακούς για τα καψόνια στην Κόρινθο;
    Πρώτη φορά διαπιστώνεις ότι οι εξατάσεις είναι προσχηματικές και κανείς δεν νοιάζερται για τους φαντάρους;
    Εξάλλου, έχει σημασία από ποια μεριά βλέπεις τα πράγματα: με κομματικά φίλτρα, με την οπτική των αξιωματικών ή από την σκοπιά του φαντάρου και του γονιού που ανησυχεί.
    Η μόμνη διαφορά είναι ότι και οι αξιωματικοί Αναλώσιμοι είναι, απλώς βολέυονται, κλείνουν τα μάτια, τρώνε κάθε προσβολή (και πραγματικά είναι για λύπηση με τις προσοχές που βαράνε σε όλη τους την καριέρα) στο όνομα της ανόδου στην ιεραρχία.
    Αυτά και δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσεις μαζί μου!
    Στον Στρατό δεν γίνονται Λάθη.
    Ο Στρατός Είναι Λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι φαντάροι που ήταν παρόντες απειλήθηκαν να μην πουν την αλήθεια γιατί θα τους αλλάξουν τον αδόξαστο. Ποιος θα τολμήσει να τα βάλει με τη γαμημένη εξουσία τους νόμιμα; Τους απείλησαν και δήλωσαν παραμύθια για να συγκαλύψουν τους γαλονάδες. Εγώ έχω στοιχεία ότι έριξαν ουσίες στο φαγητό των φαντάρων οι Μέγκελε της Κορίνθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο προδότης υπουργός Τούρκογλου που με τη συμμορία του ξεπούλησαν την εθνική κυριαρχία στο ΔΝΤ και δεν έχει αποκεφαλιστεί ακόμα στην καρμανιόλα πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά το διοικητή. Είναι ένοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι στρατιωτικοί αποτελούν κατάρα της κοινωνίας. Όλα τα δεινά προέρχονται από δαύτους. Να θυμηθούμε π.χ. τους ναζί. Όλα τα καθάρματα του πλανήτη φοράνε στολές στρατιωτικών όπως όλοι οι δικτατορες. Σαντάμ, Στάλιν, Κάστρο, Καντάφι , κλπ κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aπάντηση στον 9.33...
    Αφού οι αξιωματικοί και ο στρατός είναι τα πρότυπά σου να μη στο χαλάσω..Φαντάζομαι για σένα οι ζωές των φαντάρων έρχονται σε 2η μοίρα...επίσης, να μη σου χαλάσω τη φαντασίωση ότι πλεόν δεν γίνονται καψώνια...
    Θέλω να ξέρω μόνο τί θα πεις στους γονείς των 2 παληκαριών που δολοφονήθηκαν από τα πρότυπά σου, σε αυτούς που χάνουν τα παιδά τους στον Εβρο επειδή "αυτοκτονούν", ή σε κεινους που κάποιοι άλλοι Ελληναράδες τα στειλαν να υποστείλουν τη σημαία με βροχή, και τα χτύπησε κεραυνός...
    Αί σιχτιρι φασιστράκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου θύμησες το Μανίτσα εσύ ο πιο παραπάνω. Τι έγινε με αυτά τα καρκινώματα γαλονάδες; Έβαλαν οι γονείς των θυμάτων κάποιον να τους καθαρίσει ή ζουν αγάμητοι ανάμεσά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι μόνο ζούν ανάμεσά μας αλλά ανεβαίνουν και στην ιεραρχία.Εγώ παρουσιάστηκα στην κ¨ορινθο τον Αύγουστο του 2009 στον 4ο λόχο.Όταν κάποιος ζητούσε εξέταση από γιατρό η απάντηση του λοχαγού ήταν "αν πήγαινες σε γιατρό έξω θα πλήρωνες και τώρα που είναι δωρεάν θέλετε όλοι γιατρό". ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εχθες εμαθα οτι πεθανε και τριτος απο τους γωνεις ενος στρατιωτη που υπηρετει στην κορινθο..
    Κατι χοντρο βρομαει,οι στρατιωτες αρχησαν και φοβουντε ολοι και παιρνουν αναβολες.
    Σεργιος απο Ροδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά, ποιό κέντρο είναι στην Κόρινθο;;; Για δώστε στοιχεία..Περίεργα ρπάγματα συμβαίνουνε..οι γονείς δεν ξεσηκώνονται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά, εγώ που έζησα και την Κόρινθο και, στη συνέχεια, ένα άλλο χειρότερο στρατόπεδο, σας βεβαιώνω ότι ο Φασισμός ζει και βασιλεύει. Παλαιότερα δεν ήταν τόσο οργανωμένος, ούτε τόσο εκσυγχρονισμένος. Από την εποχή που αποκαλύφθηκε το δίκτυο Stay Behind (Gladio, Κόκκινη Προβιά κλπ.) στις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, έχουν εκσυγχρονιστεί. Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν για την προπαγάνδα τους (και όχι μόνο) είναι το Internet. Παρακολουθείστε τους πως παρεμβαίνουν κάθε φορά με διάφορα σχόλια, προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση με τις δήθεν αντιρρήσεις τους. Έχουν, μεταξύ άλλων πρακτικών, μοιράσει καθήκοντα και παρεμβαίνουν όχι μόνο εδώ, αλλά και σε διάφορα άλλα αστικά έντυπα (π.χ. ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.ά.),ακόμα και σε έντυπα που απαιτούν συνδρομή προκειμένου να μπορέσεις να γράψεις σχόλιο, και δημιουργούν σύγχυση. Μην τους απαντάτε σα να πρόκειται για ανθρώπους που έχουν λάθος απόψεις. Μην επιχειρηματολογείτε μαζί τους! Αυτό τους νομιμοποιεί στα μάτια όλων ως "συζητητές". Παρακολουθείστε λίγο καιρό τα σχόλια στα διάφορα αστικά μέσα και θα τους καταλάβετε από τις παρεμβάσεις τους. Καλά θα ήταν να παρεμβαίνει κάποια "διαχείριση" του εδώ δικτύου και να τους στέλνει να γράφουν τα σχόλιά τους στα δικά τους φασιστικά Μέσα. Αυτοί πληρώνονται για τη δουλειά που κάνουν, όπως ακριβώς και οι φασίστες του Στρατού που ασκούν ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΠΗΛΙΟΙ ΓΟΥΣΗΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειμαι πολυ λυπημενος που εμαθα για τα γεγονοτα αυτα στην κορινθο... περασα κι εγω αυτο το κεντρο και η αληθεια ειναι οτι οι συνθηκες ειναι πρωτογονες, οι υποδομες απο την εποχη του πατερα μου και οσο για συμπεριφορες, ε τα κλασσικα... μιλαμε για στρατο. οσον αφορα στο θεμα της υγειας, οι στρατιωτες στελνονται πρωτα στα ΣΤΕΠ και αν χρειαστει παραπεμπονται σε νοσοκομειο της αθηνας. απο το μεσημερι και μετα δεν υπαρχει καμμια δυνατοτητα περιθαλψης, οσον αφορα στους φανταρους. μερικοι λοχοι οντως ηταν πιο σκληροπυρηνικοι και υπηρχαν οντως αυτο που λεμε ομαδικα καψονια. οι εξετασεις ειναι λιγο πολυ τυπικες, επομενως καποια προβληματα στην υγεια των φανταρων ειναι δυνατο να μην γινουν αντιληπτα. ορισμενες φορες δε, ακομα και απο προσωπικη εμπειρια μιλαω, παρολο που υπαρχει ενδειξη μετα απο εξεταση στα ΣΤΕΠ για μη συμμετοχη σε ασκησεις η υπηρεσιες, οι αξιωματικοι σου επιβαλλουν να ακολουθησεις κανονικα το προγραμμα εκπαιδευσης. φυσικα αυτο δεν ισχυει συλληβδην για ολους, αλλα εξαρταται απο τον χαρακτηρα και την νοοτροπια του εκαστοτε αξιωματικου. δεν γνωριζω τις συνθηκες κατω απο τις οποιες προεκυψαν οι θανατοι αυτοι, θλιβομαι ομως γιατι ηταν νεα παιδια που πηγαν να υπηρετησουν αυτη την χωρα. κι εχω την αισθηση οτι οποιος παει να λειτουργησει νομιμα σε αυτη τη χωρα και να κανει πραγματα για το κοινωνικο συνολο αντιμετωπιζεται απαξιωτικα απο το συστημα που εξουσιαζει αυτη την στιγμη. ειτε το θελουμε ειτε οχι, το συστημα που επικρατει αυτη τη στιγμη ειναι δημιουργημα ΟΛΩΝ ΜΑΣ. επομενως, κατ' εμε, ηθικοι αυτουργοι σε τετοια φαινομενα ειμαστε ολοι εμεις. τα συλληπητηρια μου στις οικογενειες των θανοντων... θα μπορουσα να ευχηθω πολλα για το μελλον -να εκλειψουν τετοια φαινομενα, να αλλαξουν τα πραγματα κτλ- αλλα δεν θα το πραξω. δεν εχει νοημα πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εχω περασει απο το κεντρο της κορινθου και η αληθεια ειναι οτι οι συνθηκες εκει ειναι πρωτογονες, ειδικα οσον αφορα στην υγεια των στρατιωτων και τους χωρους υγιεινης. για να εξεταστεις απο τους γιατρους ειναι γνωστο πως πρεπει να πας μονο το πρωι ακολουθωντας τις συγκεκριμενες διαδικασιες που προβλεπονται. ανανλογως την περιπτωση σε παραπεμπουν σε καποιο στρατιωτικο νοσοκομειο της αθηνας η την βγαζεις με καποιο γιατροσοφι, μιας και τα μεσα εκει ειναι πενιχρα. οι συνθηκες που επικρατουν σε καποιους λοχους, με ομαδικα καψονια κτλ ειναι επισης πραγματικοτητα. ακομα και οδηγια απο γιατρο να εχει καποιος φανταρος, και μιλω εκ πειρας, για να μην συμμετασχει σε καποια ασκηση η στο προγραμμα της εκπαιδευσης, ειναι αποκλειστικα και μονο στην ευχερεια του αξιωματικου αν θα το αποδεχτει η οχι. καλλιστα μπορει να σε διαταξει να ακολουθησεις το προβλεπομενο προγραμμα. θλιβομαι με το γεγονος των θανατων των παιδιων αυτων, και πρεπει να σημειωσω οτι με βαση τις εξετασεις που γινονται εκει, που ειναι τυπικες σε μεγαλο βαθμο, προβληματα πιθανα που μπορει να υπαρχουν ειναι δυνατον να μην εντοπιστουν. ομως θα ηθελα να πω το εξης: το συστημα το οποιο λειτουργει με αυτον τον τροπο ειναι δημιουργημα ολων μας και δεν πρεπει να στρουθοκαμηλιζουμε. υπαρχει γιατι εμεις επιλεγουμε να υπαρχει και μερικες φορες μας βολευει κιολας. ας αναλογιστουν ολοι οι γονεις των παιδιων που πανε στρατο, ψαχνουν δουλεια κτλ, τι εκαναν ολα αυτα τα χρονια, πως λειτουργησαν και εν τελει απο ποιον ζητανε ευθυνες σημερα. μηπως ολοι μας πρεπει να κοιταξουμε πρωτα στον καθρεφτη τους σπιτιου μας; δεν θα κλεισω με καποια ευχη να μην επαναληφθουν τετοια γεγονοτα η να αλλαξει η κατασταση στο μελλον γιατι κατι τετοιο δεν εχει νοημα πια. συλληπητηρια στους οικειους των θανοντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σημ. τα δυο τελευταια σχολια ειναι δικα μου. το πρωτο το εγραψα δευτερη φορα καθως αντιμετωπισα καποιο προβλημα και δεν το εμφανιζε ανηρτημενο. κατα συνεπεια νομιζα οτι χαθηκε. το σημειωνω εδω για να μην θεωρηθει καποιο κολπο η ο,τιδηποτε αλλο. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή