Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΔΥΚ: ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ

Οι φαντάροι των Eιδικών Δυνάμεων στην 35Η Μοίρα Καταδρομών (Στραυροβούνι)
Φτύνουν Αίμα.
Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες των φαντάρων που στάλθηκαν να υπηρετήσουν στην Κύπρο, συχνά παρά τη θέληση τους. Οι γονείς ανήσυχοι επικοινωνούν με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και με δημοσιογράφους, προσπαθώντας να φέρουν τα παιδιά τους πίσω, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους κοροϊδεύει και οι υπηρεσίες του ΓΕΣ αρνούνται να τους δεχτούν!
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι τεράστια απόσταση χωρίζει τις ψεύτικες υποσχέσεις των διαφόρων κλιμακίων προεπιλογής, που και αυτή την εποχή περιοδεύουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης, υποσχόμενοι «λαγούς με πετραχήλια», για να «ψαρώσουν» τους φαντάρους να δεχτούν τη μετάθεση στην Κύπρο.

Και τι δεν υπόσχονται: άδεια κάθε δύο μήνες και πληρωμένο ταξίδι στους γονείς για να ανταμώσουν τα σταλμένα στο εξωτερικό παιδιά τους. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, γήπεδα και ιντερνέτ. Καλό μισθό.
Όλα παραμύθια καταγγέλλουν οι γονείς. Αυτή είναι η πραγματικότητα:
Φαντάροι που βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες (3) στην Κύπρο δεν έχουν πάρει ακόμη άδεια, επειδή δε βγαίνουν οι υπηρεσίες! Άδεια προβλέπεται «μόνο όταν θα έχουμε κόσμο», δηλαδή σε δύο μήνες.
Όταν θα έχουν συμπληρώσει λοιπόν πέντε (5) μήνες υπηρεσία στην ΕΛΔΥΚ χωρίς άδεια.
Στους φαντάρους που απαιτούν από τη διοίκηση της μονάδας να τηρήσει τις υποσχέσεις του ΓΕΣ και να τους χορηγήσει άδεια, απάντηση είναι ο εκβιασμός του διοικητή: να θέλετε τώρα άδεια, ο στρατός δε θα σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο αλλά θα πληρώσετε οι ίδιοι το κόμιστρο του πανάκριβου ταξί, που είναι 40 ευρώ! Πρόστιμο..
Και θα αναρωτηθεί κανείς, τι έγιναν οι υποσχέσεις για δωρεάν μετακινήσεις των μετατιθέμενων στην ΕΛΔΥΚ; Αποδείχτηκαν απλώς ψέματα.
Οι τέσσερις (4) δωρεάν μετακινήσεις των φαντάρων της ΕΛΔΥΚ με καταστάσεις επιβίβασης περιορίστηκαν σε τρεις (3). Ο Βενιζέλος μπορεί να στέκεται γαλαντόμος με τους Γερμανούς κατασκευαστές άχρηστων υποβρυχίων και να τους χαρίζει εκατοντάδες εκατ. Ευρώ πρόστιμο, αποδεχόμενος το υποβρύχιο που γέρνει, αγοράζοντας άλλα δύο εξίσου άχρηστα, κλείνοντας συμβόλαια για φρεγάτες, αλλά στους φαντάρους κόβει δωρεάν εισιτήρια και μισθό!
Αφού οι άδειες κόπηκαν μαχαίρι, αυτό σημαίνει ότι και οι τιμητικές άδειες που έχουν δοθεί στους φαντάρους θα χαθούν, καθώς με το ζόρι προλαβαίνουν να κάνουν χρήση της κανονικής άδειας.
Θα πείτε όμως: εντάξει μπορεί να μην παίρνουν άδειες, αλλά είναι συχνά έξω, αφού στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεγάλου Πεύκου τους υποσχέθηκαν έξοδο «μέρα παρά μέρα».
Ψέματα. Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι έχουν έξοδο κάθε 15 μέρες, δηλαδή η υπόσχεση για 2-1, έγινε στην Κύπρο 15-1.
Ναι, αλλά στην Κύπρο διασκεδάζουν. Πέρα από το γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι πολύ σκληρή, οι φυλακές και οι κρατήσεις πέφτουν με το παραμικρό, το κόστος της εξόδου είναι πολύ ακριβό. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε το θράσος να κόψει ακόμα και αυτόν τον μισθό των φαντάρων της ΕΛΔΥΚ, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την λαϊκή οικογένεια.
Οι συνάδελφοι φαντάροι που υποχρεώνονται να υπηρετούν εκτός συνόρων, στην Κύπρο με το υψηλότερο κόστος ζωής, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και των Κυπριών επιχειρηματιών αλλά και του ελληνικούς στρατού.
Στην 35η Μοίρα Καταδρομών στο Στραυροβούνι, τα πλυντήρια και στεγνωτήρια που θαυμάζουμε στο army.gr απλώς δεν λειτουργούν. Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να πληρώνουν σε κάθε έξοδο τους 20 ευρώ για το πλύσιμο, σιδέρωμα και ράψιμο των στολών, αφού διαφορετικά τους περιμένει καμπάνα εξαιτίας της άσχημης εμφάνισης της στολής!
Να θυμίσουμε ότι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Βενιζέλος και Μπεγλίτης υποσχέθηκαν να βάλουν τέλος στου «Παραλόγου τη Θητεία». Ας δούμε τι σημαίνει αυτό για τους ΕΛΔΥΚΑριους της 35ης Μοίρας Καταδρομών.
Αγαπημένο μότο των εκπαιδευτών υπαξιωματικών και αξιωματικών είναι «Τα Κομάντο δεν πάνε στο Γιατρό».
Η εκπαίδευση ξεπερνά συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και οι τραυματισμοί στις ασκήσεις είναι συχνοί. ΟΙ αξιωματικοί και ο διοικητής δεν κάνουν δεκτές τις αιτήσεις των τραυματισμένων φαντάρων για να επισκεφτούν τους γιατρούς, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία, την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τους την ζωή.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση φαντάρου, ο οποίος μολύνθηκε στο χέρι καθώς τους απαγόρευαν να επισκεφτεί γιατρό για να εξετάσει το τραύμα του. Άλλος φαντάρος που παραπονιόταν για πόνους στη μέση και ζήτησε τρείς (3) φορές από τον ίδιο το διοικητή να πάει στα ιατρεία, όχι μόνο συνάντησε την άρνηση του, αλλά διατάχθηκε να κάνει πέσει μπρούμυτα, επειδή υπέφερε να κάνει έρπην με την πλάτη. Αποτέλεσμα, να λιποθυμήσει από τους αφόρητους πόνους κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Καθημερινά, γίνεται συνείδηση ότι όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε διαφέρουν σε τίποτε όσον αφορά τον κτηνώδη τρόπο που αντιμετωπίζουν την νεολαία, αλλά και ότι με την συνδρομή του ΛΑΟΣ, οι νέοι άνθρωποι αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα του Μνημονίου, των περικοπών, ενός παρόντος και μέλλοντας χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική.
Εμείς καλούμε τους γονείς και τους συναδέλφους φαντάρους να αντισταθούν.
Να βγουν παραπονούμενοι μαζικά.
Να δημοσιοποιήσουν τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν.
Ιδιαίτερα καλούμε τους φαντάρους στα Κέντρα Εκπαίδευσης να Αρνηθούν τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ όπως έχουν κάθε δικαίωμα.
Δεν υπάρχει κανένας νόμος, καμιά διαταγή που να τους υποχρεώνει να δεχτούν τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ "επειδή πρέπει να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των μεταθέσεων".
Σε όποιον αξιωματικό-Διοικητή υποστηρίξει τον Υποχρεωτικό χαρακτήρα της μετάθεσης στην Κύπρο, να Απαιτήσουμε να μας δείξει την σχετική διαταγή!
Ας στείλουν στην ΕΛΔΥΚ Μισθοφόρους, ας στείλουν στην ΚΥΠΡΟ τα κομματόσκυλα των πολιτικών νεολαίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα παιδιά των πλουσίων και τους μεγαλοδημοσιογράφους που συνωστίζονται στο Πεντάγωνο.
ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.glogspot.com

4 σχόλια:

  1. Prin 2 xronia me to pou patages sth Λ moira katadromwn sou afairousan kinhto thl gia logous <>. Stratopedo me istoria panw se apwleies.(thanatos katadromea panw se askhsh to kalokairi tou 08 apo kardia,kai autoktonia skopou poio palia)

    Geia psaxte ligo poio polu,exei polu zoumi o Mauromaths.

    Kapoios pou uphrethse sthn 35 moira seira 08/Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katse dld epidi aftoktonise o fantaro kai epidi pethane o alos st askisi ti simenei afto re giotades???kai enas mathitis aftoktonise pidontas apo to parathiro tu sxoliou epidi efage apovoli kai enasa akoma epathe anakopi kardia apo to anxos tin ora ton eksetaseon,ti tha kanume tha klisume st sxolia???gia sovareftite ligo gt to exete gamisi to thema ligaki otan pas lok pas lok telos otan pas strato pas strato se aresi den se aresi kai ama den gustaris i5 kai spiti ola ta vismata etsi kanete,kai meta mpenete astinomia kai pirosvestiki vlakes xalvades thitia ekso apo to spiti tha kanete min figete apo ti fusta tis manasas giotades,kai se ala stratopeda aftoktonisan fantari ama to pas etsi kai kathimerina petheni kosmos st sokakia apo tin preza ti na kanume gia afta gt den lete tpt re komplekso giotades???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kserete kante ta gnosta ena kalo visma thitia ekso apo to spiti kai na xonete olo to kosmo aftoi iste tpt parapano axrista skupidia pu vromizete mia xora me istoria skupidia kai apovrasmata ton 300 sion tis vulis tpt parapano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. iste toso karagkizakia pu den kserete ti ginete ilikrina i misoi st eldyk ti pezun i klegonte gt tus lipi i manula ti vlakies lete...ta misa apo afta pu lete ine psemata kai to pio pithano me tis saxlamares aftes na anevazete ton thrilo mias monadas me istoria kai na tin kanete na miazi me legeona ton ksenos tu van dam karagkiozakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή