Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Παρ' ολιγο θανατηφορο ατυχημα φανταρου μεσα στο πενταγωνο

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η υποχρεωτική στράτευση είναι μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση. Η κάλυψη των αναγκών συντήρησης των μονάδων από ανειδίκευτους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους, η παραβίαση κάθε κανόνα ασφαλείας κατά την διάρκεια εργασιών, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα των αξιωματικών-υπαξιωματικών που έπρεπε να επιβλέπουν των εργασιών είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή στρατιωτών.
Η διαφορά με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις είναι ότι το περιστατικό αυτό σημειώθηκε όχι σε κάποια απόμακρη μονάδα της παραμεθορίου, αλλά μέσα στο Πεντάγωνο, στην έδρα του ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου θα περίμενε κανείς μια διαφορετική κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια εργασιών στο ξυλουργείο, φαντάρος πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο θώρακα, το πρόσωπο, στο αριστερό χέρι και πόδι. Η μέριμνα του Επιτελείου ήταν να μεταφερθεί ο τραυματισμένος άμεσα και μυστικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου μεταξύ άλλων εξετάστηκε για να διαπιστωθεί αν αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.
Εμείς καλούμε τον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και τους υπουργούς Ευ.Βενιζέλο και Π.Μπεγλίτη να παρέμβουν άμεσα επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές σε κάθε υπεύθυνο αξιωματικό.
Το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να δείξουν την δέουσα ευαισθησία και ευθύνη απέναντι στο βαριά τραυματισμένο φαντάρο αναλαμβάνοντας το οικονομικό βάρος αποκατάστασης της υγείας του τραυματισμένου φαντάρου και την ολόπλευρη στήριξη του στη δύσκολη μάχη που δίνει.
Η κάλυψη των αναγκών συντήρησης των μονάδων από ειδικευμένο στρατιωτικό ή πολιτικό προσωπικό είναι απαίτηση που δικαιώνεται από το παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. αδιαφορία και η ανευθυνότητα των αξιωματικών-υπαξιωματικών που έπρεπε να επιβλέπουν των εργασιών είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή στρατιωτών.
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? ΜΗΠΩς ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΜΕ ΜΩΡΑ??? ΑΚΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ???? ΤΟΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ. ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΙς????

    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΞΕΩΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ερχοσουν κ εβλεπες το παιδι μας πως ηταν στην αντατικη....αν ησουν μπροστα που ενα καθικι το ελουσε με βενζινη κ μετα αναψε τον αναπτηρα ισως ηταν λιγακι πιο ομορφα τα πικροχολα σχολια σου

      Διαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι: μήπως δεν είναι μωρά αλλά ανειδίκευτοι εργάτες, δωρεάν απασχολούμενοι που ο στρατός υπερεκμεταλλεύεται στο όνομα της "υποχρεωτικής στράτευσης"; Μήπως σε κάθε εργατικό ατύχημα, ο πρωτος που εξαφανίζεται είναι ο επιβλέπων;
    Έτσι για να σοβαρευτούμε δηλαδή.
    Αλλά άμα κοντεύουν να σε κάψουν μέσα στο Πεντάγωνο, καταλαβαίνεις τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή