Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το Διπλό Μήνυμα του '40 και η Έκθεση όπλων «Defensys 2010»


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ
Για τον κόσμο της εργασίας το ΟΧΙ του ΄40 σήμαινε και σημαίνει πάλη κατά του Φασισμού είτε του Μουσολίνι, είτε της 4ης Αυγούστου του Μεταξά (προέκταση του Αντικομμουνισμού-Αντικοινοβουλευτισμού-Ιδιώνυμου-Εξοριών αγωνιζόμενων εργατών και αριστερών από το Βενιζέλο), του βασιλιά και του αστικού κατεστημένου που τον στήριζε. Από τις οροσειρές της Πίνδου ξεκίνησε το Έπος ενάντια στον Ιταλό ιμπεριαλιστή εισβολέα, για να δώσει την σκυτάλη στο Μεγαλείο της Λαϊκής Αντίστασης ενάντια στην Τριπλή Κατοχή. Για να συντριβεί τελικά ο αγώνας για εργατική εξουσία από το μοναρχοφασισμό, τους Ταγματασφ-αλήτες, την ιμπεριαλιστική επέμβαση Βρετανών-ΗΠΑ.
Αυτός ο αδικαίωτος αγώνας των εργαζομένων έφτασε μέχρι την αναγέννηση της ελπίδας στη δεκαετία του ΄60 και αντιμετωπίστηκε με την Χούντα των Συνταγματαρχών. Είδε τη Μεταπολίτευση να εγκαθιδρύει μια νέα αστική δημοκρατία, τη Δικτατορία της Αστικής τάξης δηλαδή, που πότε με ΠΑΣΟΚ, πότε με ΝΔ στραγγάλισε γοργά τις όποιες κατακτήσεις με προγράμματα λιτότητας, με την σύμπλευση αστικών αναγκών και Εοκικών οδηγιών που επέβαλαν ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, απαγόρευσαν τις απεργίες και Επιστράτευσαν τους αγωνιζομένους, κατέλυσαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο,  έστειλαν τον στρατό ως απεργοσπάστη εργατικών αγώνων, έφτιαξαν τα ΜΑΤ-ΜΕΑ-ΕΚΑΜ.


Οι πιο βίαιες λεηλασίες των εργατικών δικαιωμάτων καμουφλαρίστηκαν πίσω από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. Για την ανεργία και ανέχεια, διαμέσου του ρατσισμού, υπεύθυνος οριζόταν ο απελπισμένος μετανάστης. Στο Βαλκανικό Ελντοράντο των Ελλήνων επιχειρηματιών, που κινήθηκε παράλληλα με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα παίζει καθοριστικό ρόλο και απαιτεί μερίδιο από την πίττα της εκμετάλλευσης των λαών των Βαλκανίων. Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν στην εισβολή στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, με πρωταγωνιστές τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου ταυτίζεται με το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ και συμβάλλει τα μέγιστα στους σχεδιαζόμενους βομβαρδισμούς στο Ιράν.
Για μια ακόμη φορά ο πόλεμος αποτελεί διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, εκτοξεύει τις μετοχές των πολεμικών βιομηχανιών, δίνει τη δυνατότητα καταστολής του κινήματος με «πατριωτικούς» νόμους, τρομονόμους και ευρωτρομονόμους, σπέρνει το «Φόβο της εκδίκησης» και δικαιολογεί τους «πολέμους κατά της τρομοκρατίας», απαιτεί τη θυσία των εργατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών των πολιτών της Δύσης, ενώ οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-Ε.Ε.-εθνικές κυβερνήσεις μοιράζουν και ξαναμοιράζουν πηγές και δρόμους ενέργειας, αγορές και ζώνες εκμετάλλευσης, επιβάλλοντας παγκόσμια τη Δικτατορία της Αγοράς στον κόσμο της εργασίας. 
Για το αστικό κατεστημένο, ο τριήμερος εορτασμός της Θεσσαλονίκης επιτρέπει τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση της Μακεδονίας και την επιβεβαίωση του κυρίαρχου ρόλου της Ελλάδας ως «Ηγεμονικής Δύναμης» στα Βαλκάνια. Θα εκμεταλλευτεί την επέτειο του ΟΧΙ του '40 προπαγανδίζοντας την ανάγκη «εθνικής ενότητας» για την επίτευξη των «εθνικών στόχων». Αυτοί είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων, που ο κόσμος του πλούτου δημιούργησε κλέβοντας ακόμη και τη μελλοντικά παραγόμενη υπεραξία μας διαμέσου του δανεισμού. Η εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Εργοδοτών, που επιφέρει εργασιακό μεσαίωνα, ανεργία και όξυνση των κοινωνικών αδιεξόδων, απαιτώντας σκληρή κρατική καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός που  ποινικοποιεί το φρόνημα και γεμίζει τη χώρα μαθητοδικεία, απαγορεύει την αμφισβήτηση, ετοιμάζει τον στρατό και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ να επέμβουν για την Καταστολή του εξεγερμένουεχθρού λαού, όπως απαιτεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει Υπουργείο Προπαγάνδας τα ΜΜΕ. Η απαίτηση εφαρμογής των σκληρών αντεργατικών μέτρων γίνεται στο όνομα της αστικής οικονομικής ανάπτυξης, της διεκδίκησης ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης, οξύνοντας τον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Αυτοί οι λόγοι ωθούν σε νέους γύρους τεράστιων αγορών όπλων, που παρά τα ψέματα ότι μειώνονται, κλιμακώνονται, φτάνοντας στα 25 δις ευρώ.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Η 1η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΛΩΝ Defensys 2010
Στη Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα της ανεργίας, θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη έκθεση όπλων «DEFENSYS» που «διοργανώνεται από τη ΔΕΘ ΑΕ, τη HELEXPO ΑΕ και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) υπό την αιγίδα και με την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και των Συνδέσμων Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ), το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ και ΒΕΘ), τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης (ΕΣΘ) και την στήριξη του Εμποροβιομηχανικού (ΕΒΕΘ). Από τη μια μεριά, επομένως, ο κόσμος του πλούτου, τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την άλλη μεριά πρέπει να βρεθεί το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα. Ο κόσμος της ανεργίας που σύντομα θα φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Οι νέοι που εργάζονται για 400-500 ευρώ με εργασιακές σχέσεις που κάνουν την ζωή μας λάστιχο. Οι καταληψίες μαθητές που δεν έχουν βιβλία, θέρμανση, καθηγητές και κυρίως μέλλον. Οι φοιτητές που μάχονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της παιδείας, στη μετατροπή των Πανεπιστημίων σε παραρτήματα των εταιρειών με άμισθους δούλους τους φοιτητές. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που τους πετσοκόβουν την σύνταξη, τους ξεφτιλίζουν καθημερινά στις ουρές και τους απειλούν ότι δε θα πάρουν σύνταξη. Οι απασχολήσιμοι και οι εργαζόμενοι στα STAGE, οι απλήρωτοι απολυμένοι του Υπουργείων-ΟΤΑ.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα της πιο σκληρής λιτότητας και της άγριας φορολογίας, ενώ υπόσχονται ότι μετά τις εκλογές μας περιμένουν νέα μέτρα, νέο Μνημόνιο με βίαιες περικοπές, χιλιάδες απολύσεις σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, να παζαρεύουν την επιπλέον συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε φονικές κατακτητικές και κατοχικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να διαπραγματεύονται κολοσσιαίες αγορές άχρηστων όπλων, να ιδιωτικοποιούν ακόμη περισσότερο την Πολεμική Βιομηχανία απαιτώντας μερίδιο από τις διεθνείς πωλήσεις όπλων.
Προβάλλουν ξανά όπως και στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, «τον εξ Ανατολάς Κίνδυνο», την ανάγκη ενίσχυσης της «Άμυνας»,αποπροσανατολίζοντας, κρύβοντας το πραγματικό επίδικο του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού που είναι ο έλεγχος Αιγαίου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σταυροδρόμι στη μεταφορά ενέργειας και εμπορίου με αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον. Η ανάγκη ενίσχυσης της πολεμικής ισχύος των δύο κρατών συνδέεται με τη Διπλωματία των Εξοπλισμών, οφείλεται στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, στην εξασφάλιση καθεστώτος ασφάλειας σε Μεσόγειο-Μ.Ανατολή και στην συμμετοχή τους σε ιμπεριαλιστικές αποστολές που θα δώσουν τη δυνατότητα στις άρχουσες τάξεις τους να διεκδικήσουν μερίδιο από την ιμπεριαλιστική μοιρασιά. Για αυτό αγοράζουν υποβρύχια που γέρνουν, εκατοντάδες τεθωρακισμένα που απαιτούνται για τις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων σε 15 χώρες, εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη, μεταφορικά-επιθετικά ελικόπτερα που θα χρησιμοποιηθούν και  στο Αφγανιστάν, αντιαεροπορικά συστήματα απαραίτητα και για την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ, τεράστιες φρεγάτες για την προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων στη Σομαλία.
Στη Θεσσαλονίκη έρχονται «τα σκυλιά του πολέμου»: NAMSA, NATO, EU/CSDP. 50 χώρες αποστέλλουν αντιπροσωπείες με 23 Υπουργούς/Υφυπουργούς  Άμυνας και Γενικούς Γραμματείς.  24 χώρες εκπροσωπούνται από αμυντικές βιομηχανίες τους και 10 χώρες συμμετέχουν με Εθνικά Περίπτερα. Μεταξύ τους οι: Πλέσσας, Κόκκαλης, Λιακουνάκος, Μπαρτζώκας, Δαφέρμος, Μυτιληναίος, Χούμπαυλης, Σαραντόπουλος, Χατζημηνάς, Καραγιάννης, Λόης, Γερμανός, Μανωλόπουλος, Πατεράκης, Φωτήλας, Ρωμανού, Βαλασάκης, Δαλλέζιος, Τσάτσος, Κομνόπουλος, Χάγιας, Ροζαλής, Βλαχινός, Βγενόπουλος. Το 25% των εξοπλισμών πάει σε Έλληνες βιομήχανους  και σε μίζες!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η έκθεση όπλων αποτελεί πρόκληση για τον εργαζόμενο και άνεργο, ταυτόχρονα προσβολή στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας. Απαιτούμε την ακύρωση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, το κλείσιμο της πολεμικής βιομηχανίας και τον αναπροσανατολισμό της σε ειρηνικούς σκοπούς. Απαγόρευση των Απολύσεων και Επίδομα ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού. Μείωση των ωρών εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε όλοι Αξιοπρεπώς.
Το ΟΧΙ του '40 σήμερα σημαίνει μαχητικούς Εργατικούς Διεθνιστικούς αγώνες για την Ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάθε καθεστωτικού διαχειριστή της πολιτικής της αντεργατικής λαίλαπας, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Αντικαπιταλιστική Αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και διάλυσή τους. Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική σκλαβιά της Παλαιστίνης-Ιράκ-Αφγανιστάν, να μπλοκάρουμε τον πόλεμο στο Ιράν, να ηττηθούν στον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας»-πόλεμο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο .
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου