Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ

Η.Π.Α.
http://tvxs.gr
Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα δεχθεί στις τάξεις του δηλωμένους ομοφυλόφιλους στρατευμένους για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ενώ ακόμα προσπαθεί να καθυστερήσει την κατάργηση της απαγόρευσης στην δήλωση της ομοφυλοφιλίας των στρατιωτών.
Τουλάχιστον δυο στρατιωτικοί οι οποίοι αποστρατεύτηκαν λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης ξεκίνησαν τη διαδικασία επανεισόδου στις τάξεις του στρατού, μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου. Οι νέες απαιτήσεις καταρρίπτουν τους φραγμούς που έχουν τεθεί από έναν θεσμό με μακρά αντίσταση και εχθρότητα προς τα ομοφυλόφιλα άτομα.
Την Τρίτη, η δικαστής Virginia Phillips, η οποία ανέτρεψε την πρακτική του «μη ρωτάς – μη λές» γύρω από την ομοφυλοφιλία στο στρατό, απέρριψε την τελευταία απόπειρα της κυβέρνησης να καθυστερήσει την εφαρμογή της απόφασής της, με το να ζητήσει από το στρατό να μην εφαρμόσει τον νόμο. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως θα συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση και πάγωσε τις υποθέσεις προς αποστράτευση.
Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Cynthia Smith δήλωσε πως οι στρατολόγοι έλαβαν οδηγίες από την ηγεσία στα μέσα του Οκτώβρη προκειμένου να δέχονται αιτήσεις από άτομα που δηλώνουν ομοφυλόφιλα. Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Στρατολόγησης του στρατού των ΗΠΑ στο Fort Knox του Κεντάκι δήλωσε πως ακόμα και πριν την δικαστική απόφαση, οι στρατολόγοι δεν ρωτούσαν τους αιτούντες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.
Η διαφορά τώρα είναι ότι οι στρατολόγοι θα διαχειρίζονται τις αιτήσεις και όσων το δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλοι. «Αν δηλώνουν από μόνοι τους ότι είναι ομοφυλόφιλοι και επιθυμούν να στρατολογηθούν, θα δεχόμαστε τις αιτήσεις τους» είπε ο Smith, σημειώνοντας πως η επεξεργασία των αιτήσεων παίρνει χρόνο.
Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων εξακολουθούν πάντως να προειδοποιούν τα άτομα που κατατάσσονται να μην αποκαλύπτουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, για να αποφύγουν τα προβλήματα σε περίπτωση που ανατραπεί ο νόμος. Ο David Hall από το Δίκτυο Νομικής Υπεράσπισης Στρατευμένων και πρώην αξιωματικός της Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε στο Al Jazeera πως η πρακτική του «Μη ρωτάς – μη λες» για την ομοφυλοφιλία δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου