Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το βάθος και η κτηνωδία της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Με νέα ρύθμιση, στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον ΟΣΕ και τον ξεπουλά στους Κινέζους, ακριβαίνοντας τα εισιτήρια, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους και καταργώντας εργατικά δικαιώματα, δημιουργώντας αντεργατικά δεδομένα για το σύνολο της εργατικής τάξης, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι φαντάροι.
Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν «την κατάργηση από 1.1.2011 κάθε ατέλειας για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, στρατιώτες κ.λπ.). Από την ημερομηνία αυτή και μετά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει εκπτώσεις μόνο εάν ο κατά περίπτωση αρμόδιος φορέας (για παράδειγμα, το υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές) καλύπτει τη διαφορά».
Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ένας μηχανισμός άντλησης από τα λαϊκά στρώματα (γιατί ως γνωστόν τα παιδιά των πλουσίων και των πολιτικών νεολαίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λουφάρουν στο Πεντάγωνο και στη Καραϊβική) δωρεάν υπερεκμεταλλευόμενων νέων ανθρώπων, Αναλώσιμων της πρώτης γραμμής, ενώ καθημερινά το κόστος της στρατιωτικής τους θητείας μεταφέρεται στους φαντάρους-θύματα.


Την αρχή έκαναν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης. Με πρόσχημα τη μείωση της θητείας και την εξάρθρωση ενός παράνομου κυκλώματος που είχε στηθεί από επιτελικούς αξιωματικούς και συγκεκριμένα γραφεία ταξιδίων που υπερκοστολογούσαν τις μετακινήσεις με αεροπορικά μέσα εφέδρων-μονίμων, περιόρισαν τις δωρεάν μετακινήσεις των τελευταίων. Άρα, σήμερα ένα σημαντικό κόστος από τη μετακίνηση των φαντάρων (που ιδιαίτερα για τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ είναι υπέρογκο) βαρύνει τους ίδιους τους στρατιώτες και τις οικογένειες τους.
Παράλληλα, καταγράφεται συστηματική μετακίνηση του κόστους της θητείας στις πλάτες των φαντάρων και των οικογενειών τους. Τα μέσα καθαριότητας και υγιεινής, ιδιαίτερα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι ανύπαρκτα, οι ποσότητες και η ποιότητα των προσφερόμενων γευμάτων άθλιες, υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση του μισθού των 8,5 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το πώς θα περάσει ο κατακουρασμένος και υπερεξαντλημένος συνάδελφος τις λιγοστές ώρες της εξόδου ή του υπερεσιακού! Ήδη όλα αυτά τα έξοδα επιβαρύνουν τους έφεδρους, ενώ τα κοράκια της τοπικής εμπορευματοποιημένης διασκέδασης και ψυχαγωγίας περιμένουν το φαντάρο για να ρεφάρουν, με την κάλυψη της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΑ.
Με το νόμο λοιπόν για τον ΟΣΕ έρχονται να κόψουν τις ατέλειες των στρατιωτών ενώ ήδη έχουν περιορίσει τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεά αεροπορικά εισιτήρια!
Ταυτόχρονα, η τρομερή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ  (το αντίτιμο δεν θα ξεπερνά το 60% του εισιτηρίου του αντίστοιχου ΚΤΕΛ) και ο περιορισμός των δρομολογίων θα πλήξει άμεσα τους στρατιώτες, αφού το τρένο είναι το κατεξοχήν φανταρίστικο μέσο μετακίνησης, ιδιαίτερα για τις μονάδες της παραμεθορίου σε Μακεδονία και Έβρο. Ακόμη είναι το μέσο που χρησιμοποιούν δεκάδες χιλιάδες φαντάροι για να φτάσουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης (π.χ. Κόρινθος, Αυλώνα, Λουράκι, Τρίπολη κλπ, επίσης στη Βόρεια Ελλάδα). Τώρα, ή θα επιβαρύνονται με το ακριβότερο εισιτήριο του ιδιωτικοποιημένου Κινέζικου ΟΣΕ ή θα χρυσοπληρώνουν στα ΚΤΕΛ αφού  προβλέπεται  συρρίκνωση του δικτύου και περικοπές στα δρομολόγια, κυρίως στα τμήματα του δικτύου με χαμηλή επιβατική κίνηση. Και ως γνωστόν οι ακριτικές μονάδες δεν είναι προορισμοί τουριστικού ενδιαφέροντος, με πολυπληθείς τοπικούς πληθυσμούς!
ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Όσο περνάει ο καιρός τόσο συνειδητοποιούμε ότι δε μπορούμε να συνυπάρξουμε με την κυβέρνηση που επιβάλλει Κοινωνικό και Εργασιακό Μεσαίωνα, με το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.
Είναι απαίτηση των καιρών η ανάπτυξη αποφασιστικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τα Στρατόπεδα που θα απαιτήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.
Δεν είναι δυνατόν να δίνονται 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για επεμβατικές και κατοχικές αποστολές του Ελληνικού Στρατού σε δεκαπέντε ξένες χώρες μαζί με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ενώ οι φαντάροι πληρώνουν για το φαγητό, την χλωρίνη και το εισιτήριο του «Παραλόγου της Θητεία».
Δεν είναι δυνατόν, να ξεπουλιούνται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με πρόσχημα την σωτηρία των θέσεων εργασίας, αλλά να απειλούνται με απόλυση οι 1000 από τους 1300 εργαζόμενους, Γερμανικές και Αραβικές εταιρείες να παίρνουν προίκα παραγγελίες υποβρυχίων αξίας 1.3 δις ευρώ και να τους σβήνονται πρόστιμα από την Ε.Ε. της τάξης των 500 εκατ. Ευρώ, ενώ η ανεργία των νέων ανθρώπων φτάνει στο 30% και οι περικοπές κλείνουν νοσοκομεία, διαλύουν τη δημόσια παιδεία και οι φόροι εκτοξεύονται για να καλυφτούν τα ελλείμματα, που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-αστικός κόσμος δημιούργησαν και διευρύνουν.
Δεν είναι δυνατόν άστεγοι να μαλώνουν μέχρι θανάτου για ένα παγκάκι, τα χρέη να πνίγουν τους εργαζόμενους, το μόνο που ακούς από κυβερνητικά στελέχη και από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια είναι Λιτότητα-Φόροι-Περικοπές-Μείωση στους Μισθούς και η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πετάξει άλλα 15 δις ευρώ σε άχρηστα τεθωρακισμένα,  πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες για την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ και την Προστασία των ελληνόκτητων πλοίων των εφοπλιστών στη Σομαλία!
Αρνούμαστε η κυβέρνηση να βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων και των φαντάρων. Ούτε ένα Ευρώ για Εξοπλισμούς και Μισθοφόρους.
Καλούμε τους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν όχι μόνο την Υπεράσπιση αλλά και τη Διεύρυνση των δικαιωμάτων τους:
Μισθό στους φαντάρους στο ύψος του Βασικού Μισθού, πλήρη Ασφάλιση, αναγνώριση του χρόνου Προϋπηρεσίας και των Ενσήμων.
Δωρεάν και ποιοτική σίτιση, στέγαση και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Αναγνώριση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
Υπηρεσίες 1-1, αύξηση των εξόδων και των αδειών. Κάλυψη όλων των εξόδων διανυκτέρευσης των φαντάρων από τις μονάδες: παροχή σίτισης και φιλοξενίας των φαντάρων από τις Λέσχες Αξιωματικών.
Ο πραγματικός Αντίπαλος του Φαντάρου στην καθημερινότητα της μονάδας δεν είναι οι ΕΠ.ΟΠ. -ΕΜΘ-ΟΒΑ με τα τεράστια αδιέξοδα, οι υπαξιωματικοί, οι αξιωματικοί και οι διοικητές. Αυτοί σαφώς και έχουν το μερίδιο που στους αναλογεί στην καταπίεση και το τρέξιμο των στρατιωτών, βάσει της ιεραρχίας.
Η πραγματική όμως πηγή των αδιεξόδων, της εργασιακής εκμετάλλευσης και των κινδύνων για την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την ζωή των συναδέλφων φαντάρων είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κυβερνητική-εοκική αντεργατική πολιτική.
ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ σχεδιάζεται και κατευθύνεται από το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, το Μαξίμου και τις Βρυξέλες.
Ενωμένοι και Αποφασισμένοι ας τους αμφισβητήσουμε!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 69329554437    Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου