Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

TΟ ΥΠΕΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ


Η ταξικότητα των επιλογών της κυβέρνησης, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτεται κάθε στιγμή.
Με πρόσχημα τις απαιτήσεις του αντικοινωνικού Μνημονίου κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-εργοδοτών επιχειρούνται ολοένα πιο βαθιές τομές που αλλάζουν εντελώς το εργασιακό-παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο, συμπαρασύροντας σε αυτό τον κυκεώνα αντικοινωνικών μέτρων τους ένστολους, φαντάρους και μόνιμους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από τη μια μεριά, η κυβέρνηση προχώρησε στην μείωση των εισοδημάτων των μονίμων κατά 30%, περιόρισε τις δωρεάν μετακινήσεις και προχωρά στην εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη νέα γενιά Μισθοφόρων χωρίς Μισθό και Σύμβαση Εργασίας.
Θύμα όμως των άγριων περικοπών αποτελεί κυρίως ο φαντάρος. Ο ίδιος και η οικογένεια του ουσιαστικά αναλαμβάνουν το κόστος της υποχρεωτικής θητείας που τον θέλει άμισθο δούλο στις μονάδες και αναλώσιμο της Πρώτης Γραμμής. Είναι ενδεικτικό ότι όχι μόνο έχουν μειωθεί οι έξοδοι-άδειες, αλλά ουσιαστικά τα οδοιπορικά καταργούνται, το ΠΑΣΟ που εξασφάλιζε δωρεάν μετακινήσεις στον ΟΣΕ αποτελεί παρελθόν από 01.01.2010 και οι καταστάσεις επιβίβασης που παρείχαν τη δυνατότητα δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων στις άδειες μειώνονται δραματικά.
Η κατάσταση ουσιαστικά στις μονάδες τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυπλίου ουσιαστικά αν δεν υπήρχε η παρέμβαση το ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οι φαντάροι δε θα είχαν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Στο ΚΕΝ Μεσολογγίου οι συνθήκες έχουν αγκυλωθεί σε άλλους αιώνες. Σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης, εκεί που αυτή την περίοδο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες φαντάροι που περνούν το βασικό στάδιο εκπαίδευσης, παίζεται το παιχνίδι του παραλόγου: γάντια και καθαριστικά δε δίνονται, οι θάλαμοι-τα μπάνια-οι τουαλέτες-οι δίσκοι φαγητού πλένονται με απλό νεράκι! Ο κίνδυνος για την υγεία των φαντάρων ελλοχεύει.
Παράλληλα, σοβαρές είναι οι συνέπειες των περικοπών ακόμη και στη σίτιση των στρατιωτών: μικρές μερίδες, αμφίβολης ποιότητας.
Εκεί όμως που η κατάσταση γίνεται απειλητική είναι στην συντήρηση των μεταφορικών μέσων και των εγκαταστάσεων.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η κυβέρνηση επιλέγει να προβεί σε πολεμικούς εξοπλισμούς έως το 2015 ύψους 33 δις ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δέλεαρ τους πολεμικούς εξοπλισμούς επιχειρείται η ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της Πολεμικής Βιομηχανίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το παράδειγμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου κρατώντας 1200 εργαζόμενους ως Όμηρους, ο Ευ.Βενιζέλος μεταπούλησε το Ναυπηγείο σε Αραβικά συμφέροντα, αποδεχόμενος ένα άχρηστο υποβρύχιο που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι 500 εκατ. ευρώ και θέλει να μεταπουλήσει στα 220 εκατ. ευρώ, δεσμεύτηκε για παραγγελίες συνολικού ύψους 1.7 δις ευρώ, ενώ εντείνεται ο ανταγωνισμός για τις φρεγάτες, συνολικού ύψους 6 δις ευρώ, όπου τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου μετατρέπονται σε διακύβευμα.
Ταυτόχρονα, η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιπυραυλική Ασπίδα του ΝΑΤΟ θα επιφέρει νέα βάρη στους φορολογούμενους, ύψους 220 εκατ. ευρώ. Την ώρα που Έλληνες και ξένοι βιομήχανοι και έμποροι του θανάτου τρίβουν τα χέρια τους, αυξάνεται ακόμη περισσότερο η συμμετοχή σε επεμβατικές και κατοχικές αποστολές εκτός συνόρων στα πλαίσια των ΝΑΤ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ. Το κόστος: 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
Τέλος, το πραγματικό ζήτημα της μείωσης των 300 από τα 850 στρατόπεδα που θα έδινε μεγάλη ανάσα στους φαντάρους καθώς θα βελτίωνε την επάνδρωση των υπόλοιπων μονάδων, δίνοντας τη δυνατότητα αύξησης των εξόδων-αδειών και μείωσης της θητείας, περιορίζοντας αποφασιστικά τις στρατιωτικές δαπάνες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το αποφεύγει.
Οι ευθύνες επιμερίζονται στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ακολούθησαν την ίδια πολιτική. Ενδεικτικά αναφέρουμε την τρελή απόφαση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Σπ. Σπηλιωτόπουλου, που πολλαπλασίασε τα Κέντα Εκπαίδευσης. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ας δώσουμε βάση στις εκτιμήσεις επιτελών του Πενταγώνου που θεωρούν ότι ένα μόνο κέντρο νεοσυλλέκτων με δυναμικότητα υποδοχής 900 νεοσυλλέκτων κοστίζει 700.000 ευρώ!
Παρά το γεγονός ότι η «μαύρη τρύπα» των αχρείαστων στρατοπέδων είχε εντοπιστεί από την ηγεσία του Πενταγώνου, αμέσως μόλις ανέλαβαν καθήκοντα οι Βενιζέλος-Μπεγλίτης τον Οκτώβριο του 2009, ελάχιστα έχουν γίνει. Σε 14 μήνες έχουμε δει ελάχιστα λουκέτα σε στρατόπεδα όπως αυτά του 563ου τάγματος στη Νιγρίτα, του 505ου τάγματος στον Βόλο και του 221ου τάγματος στη Λέσβο. Τον Μάιο αποφασίστηκε να αναστείλουν τη λειτουργία τους το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη και το 541ο τάγμα στη Ρόδο.
Το ΓΕΣ σχεδιάζει την ενοποίηση όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης σε έξι πολυδύναμα Κέντρα, υποσχόμενο αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και μείωσης των δαπάνες. Για τις μονάδες υπολογίζεται να υπάρξει μείωση της τάξεως του 30% η οποία μπορεί να επιτευχθεί με κατάργηση δύο σχηματισμών επιπέδου σώματος στρατού, οχτώ σχηματισμών επιπέδου μεραρχίας και οχτώ επιπέδου ταξιαρχίας.
Τα στρατόπεδα του στρατού, σ΄ όλη τη χώρα, ξεπερνούν τα 850! Και δεν είναι στα σύνορα. Μόλις τα 54 είναι στη Θράκη και 127 στα νησιά του Αιγαίου. Στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα είναι 150, και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ολόκληρη τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Συνεπώς 669 στρατόπεδα στην ενδοχώρα είναι ένα τεράστιο νούμερο!
Τόσο επί υπουργίας Μεϊμαράκη, όσο και επί Βενιζέλου, πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρθηκαν σε σχεδιασμούς περιορισμού μονάδων, όμως το σύνολο των τοπικών βουλευτών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινητοποιούνταν κάθε φορά για να υπερασπίσει τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται φαντάρους και στελέχη, αλλά και τις πελατειακές τους σχέσεις.
Δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης λειτούργησαν στις πρόσφατες εκλογές με βάση τα κομματικά τους συμφέροντα, συνυπολογίζοντας το πολιτικό κόστος που θα προέκυπτε από την αθέτηση των υποσχέσεων τους, διατήρησης μονάδων που είχαν προεπιλεγεί για κλείσιμο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που παρά τις εξαγγελίες δεν έκλεισε το Κ.Ε.Ν.Κορίνθου, εκλογικής περιφέρειας του Π.Μπεγλίτη.
Η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα ανακλήθηκε ύστερα από πιέσεις της αυτοδιοίκησης, των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και των στρατιωτικών γιατρών που προέβαλαν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα, υπεραμυνόμενοι των προνομίων τους.
Μετεκλογικά, και μετά τις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές επελάσεις της Τρόικας, επαναφέρεται το σχέδιο μείωσης των μονάδων, που κρύβει όμως τις μύχιες σκέψης περιστολής των λειτουργικών εξόδων προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την αγορά όπλων. Ο Ευ.Βενιζέλος τείνει να μετατραπεί σε παραδοσιακό Μεσίτη Γης της ΧΑΚΙ REAL ESTATE, ξεπουλώντας τις εκτάσεις-φιλέτα γης σε μεγάλα κατασκευαστικά και εμπορικά συμφέροντα, προσδοκώντας την εξοικονόμηση 6 δις ευρώ!
Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα. Οι απελευθερωμένες από τον στρατό εκτάσεις γης πρέπει να δοθούν άμεσα στις τοπικές κοινωνίες και να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και εστίες πράσινου, που τόσο πολύ λείπουν από την καθημερινότητα των κατοίκων στα αστικά κέντρα.
Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων και άμεση απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων από ΝΑΤ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων. Κανένας νέος Μισθοφόρος.
Άμεσο κλείσιμο της Πολεμικής Βιομηχανίας και προσανατολισμός της σε ειρηνικούς παραγωγικούς σκοπούς. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι κλασσικό παράδειγμα του πως η μετατροπή τους σε Πολεμική Βιομηχανία εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας στα μουράγια που εξαρτώνται από αυτό, του πως μετατρέπονται οι εργαζόμενοι σε όμηρους της Κυβέρνησης και των ιδιωτών που θα απειλούν με κλείσιμο διεκδικώντας νέες παραγγελίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ 12 ΤΥΠ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΔΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΩΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΚΡΑΣΙΑ ΛΑΔΙ Κ.Α ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΣ ΤΟΝ ΑΘΩΟΣΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΚΟΒΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ Α ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΜΟΥ ΡΙΧΤΩΝ ΕΝΑ ΕΚΓΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΛΙΣΤΟΣ -ΑΚΟΥΡΕΦΤΟΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ ΕΛΕΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΙΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΙΡΗΣ ΒΟΙΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ? ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΓΕΣ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΠΑΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή