
enet.gr
Ο Τζ. Κάρτερ, που στις μέρες του στιγματίστηκε «για προκλητικές για το έθνος απόψεις», είναι περισσότερο παρά ποτέ στην επικαιρότητα.
Ναι, δηλώνει, οι συμπατριώτες του θα μπορούσαν σήμερα να εκλέξουν και πρόεδρο ομοφυλόφιλο - που θα είναι συγχρόνως και ανώτατος διοικητής του στρατού. Ισως όχι αναγκαστικά το 2012 (γιατί τότε είναι αναγκαίο να επανεκλέξουν τον Ομπάμα), αλλά αργότερα. Οπωσδήποτε, δεν είναι κάτι αδύνατο να συμβεί. (...)
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει κάτι που διαγράφεται στον ορίζοντα από χρόνια: ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες γίνονται όλο και περισσότερο κοινωνικώς αποδεκτοί, όχι μόνο στις φιλελεύθερες παραλιακές πολιτείες, αλλά και στην πολύ συντηρητικότερη αμερικανική ενδοχώρα. (...) Το λιθαράκι της σε αυτό έβαλε και η Γερουσία. Με καθαρή πλειοψηφία επικύρωσε την άρση απαγόρευσης για τη στράτευση ομοφυλόφιλων ατόμων. Παραδόξως, ο αμερικανικός στρατός υπήρξε ταυτοχρόνως προπύργιο του συντηρητισμού στη χώρα, αλλά και πρωτοπόρος στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων. (...)
Μετά την άρση των φυλετικών διακρίσεων στο στρατό -σύμφωνα με προεδρική απόφαση- καταρρίπτονται ταχύτατα οι προκαταλήψεις και σε άλλα τμήματα της κοινωνίας. Η απόφαση της Γερουσίας θα επιταχύνει περαιτέρω την αποδόμηση των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλόφιλων. Γι' αυτό αποτελεί σημαντικό σημείο, ότι δηλαδή η Αμερική -παρ'όλα τα σκληροπυρηνικά στοιχεία στο πολιτικό της σύστημα, τα οποία δυσχεραίνουν τις αλλαγές- είναι σε θέση για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου