Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ
ethnos.gr
Μετά την αμηχανία που προκάλεσε, η τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη έριξε λάδι στη φωτιά του άτυπου πολέμου μεταξύ Ευρώπης και Ισλάμ, που σαρώνει τη Γηραιά ήπειρο.Ισως κάποιοι να θυμούνται το μήνυμα του Μπιν Λάντεν στους Αμερικανούς λίγο πριν από τις εκλογές του 2004: «Ο Μπους ισχυρίζεται ότι μισούμε την ελευθερία, αλλά εμείς του αντιτείνουμε το εξής: Γιατί δεν επιτεθήκαμε στη Σουηδία;». Πλέον, ακόμη και η φιλειρηνική Σουηδία, η κυβέρνηση της οποίας έβλεπε πάντα με συμπάθεια τους μετανάστες και αναγνώριζε τις δυσκολίες τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, μπήκε στο στόχαστρο των «τρομοκρατών της διπλανής πόρτας», όπως τους αποκαλεί ο διεθνής Τύπος.
Ο τρόμος τρέφει το μίσος για το Ισλάμ
Βούτυρο στο ψωμί του μεγάλου αντι-ισλαμικού κινήματος με την προκλητική ρητορική και τις εμπρηστικές ενέργειες που ανθεί στις μέρες μας και ενισχύει τον φόβο των πολιτών εναντίον των 12 εκατομμυρίων μουσουλμάνων που ζουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, ο Τίλο Ζαράτσιν στη Γερμανία, το σουηδικό ακροδεξιό κόμμα στοχεύουν ακριβώς στην εκμετάλλευση αυτού του φόβου.
Βρήκαν ανταπόκριση
Οι Σουηδοί Δημοκράτες, όπως λέγεται το ναζιστικών καταβολών κόμμα, εξέλεγαν ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους όσο κράδαιναν τη σβάστικα. Μόλις στράφηκαν κατά των μουσουλμάνων μεταναστών είδαν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται στο 5,7% και εισήλθαν στο σουηδικό Κοινοβούλιο. Διόλου τυχαία, καθώς το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αυξηθεί και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει οξυνθεί ακόμη και στην εύπορη σκανδιναβική χώρα.
Η ηγέτης του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, Μαρίν ΛεΠέν, δεν δίστασε πριν από λίγες μέρες να συγκρίνει την εξάπλωση των τζαμιών στη Γαλλία με τη ναζιστική κατοχή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χτυπώντας «φλέβα» στο κοινό αίσθημα. Το τελευταίο «οχυρό», λοιπόν, η Σουηδία, έπεσε στον βωμό του θρησκευτικού μίσους, το οποίο σταδιακά υποκαθιστά την αρχική δυσπιστία, ακόμη και τον ρατσισμό εναντίον των μεταναστών εν γένει, ως απόρροια της χρόνιας απουσίας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την εξάπλωση του Ισλάμ. Δεν λείπουν οι επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων μεταναστών, όπως στη Γερμανία, ακόμη και το Μάλμε της Σουηδίας, όπου το ποσοστό ξένων επί του τοπικού πληθυσμού είναι εξαιρετικά υψηλό. Είναι χαρακτηριστική η άρνηση των Ελβετών που «συμβιώνουν» με 400.000 μουσουλμάνους για την ανέγερση μιναρέδων, παρά την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που προβλέπει το Σύνταγμά τους. Ανάλογες ήταν οι διαμαρτυρίες των Πολωνών σε αντίστοιχο αίτημα της μικρής μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας, που βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας κατά της «ισλαμοποίησης» της Ευρώπης. Το ίδιο έκαναν και οι κάτοικοι του Μονάχου, αλλά και του Αμβούργου.
Η απαγόρευση της μπούρκας από Γαλλία και Βέλγιο έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους πολίτες των δύο χωρών, όχι μόνο για τη σημειολογία της συγκεκριμένης ενδυμασίας, αλλά επειδή την αντιμετώπισαν ως μια κίνηση εναντίον ακριβώς αυτής της «ισλαμοποίησης» που φοβούνται τόσο. Τον προβληματισμό τους ασπάζονται και αρκετοί πολίτες και πολιτικοί σε Ισπανία και Βρετανία.
Οι Αυστριακοί συμφωνούν και πιστεύουν σε ποσοστό 71% ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τις δυτικές αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ενώ κάποιοι Παριζιάνοι διοργάνωναν «πάρτι μίσους» με καλεσμένους μουσουλμάνους και εδέσματα από -απαγορευμένο στους μουσουλμάνους- χοιρινό κρέας.
Το πρόβλημα το έχει αναγνωρίσει εδώ και καιρό η Γερμανία, όπου οι μουσουλμάνοι, και κυρίως τα 2,7 εκατ. Τούρκων, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς ουσιαστική επαφή με τους Γερμανούς.
Φανατικοί «ιεροκήρυκες» του ρατσισμού
Τέρι Τζόουνς
Αφού απείλησε να κάψει το Κοράνι για τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ο σκληροπυρηνικός πάστορας φαίνεται ότι έβαλε πλώρη και για την Ευρώπη. Σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι προσκεκλημένος της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης English Defence League, έτσι ώστε να τους δώσει τα? φώτα του για τα «κακά και την καταστροφή που φέρνει το Ισλάμ». Οπως γράφει η ιστοσελίδα του, θέλει να στηρίξει «τον αγώνα ενάντια στην ισλαμοποίηση της Αγγλίας και της Ευρώπης».
Γκέερτ Βίλντερς
Ο Ολλανδός ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία έχει μεγάλη απήχηση στους συμπατριώτες του. Το κόμμα του αναδείχθηκε τρίτο στις εκλογές, ενώ οι δημοσκοπήσεις σήμερα το θέλουν πρώτη δύναμη με 31%. Εχει ζητήσει να απαγορευθεί η μετανάστευση μουσουλ-μάνων στην Ολλανδία και να απελαθούν οι «αντισημίτες Μαροκινοί». Πρόσφατα δήλωσε ότι πρότυπό του είναι ο Αριέλ Σαρόν λέγοντας ότι το Ισραήλ είναι η «μοναδική δημοκρατία σε μια σκοτεινή περιοχή».
Τίλο Ζαράτσιν
Το βιβλίο του «Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της» σόκαρε το πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας, όχι όμως και τους πολίτες, αφού ένας στους πέντε θα ψήφιζε κόμμα με ηγέτη τον Τίλο Ζαράτσιν. Ο πρώην πολιτικός και μέλος του ΔΣ της Deutsche Bundesbank κατηγορεί τους μουσουλμάνους για τα προβλήματα του κράτους πρόνοιας. Παρουσιάζει τις μουσουλμανικές οικογένειες ως «εκτροφεία δημοσιονομικών παρασίτων», που δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία.
Συναγερμός
Το φάντασμα της Αλ Κάιντα ξυπνάει νέους «εφιάλτες»
Ο νέος κύκλος τρομοκρατικών απειλών για την Ευρώπη άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωταγωνιστή το σκέλος της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (aqap), που προέκυψε από τη «συγχώνευση» δύο ενεργών πυρήνων σε Υεμένη και Σαουδική Αραβία.
Η συνεργασία αυτή επιβεβαίωσε τους φόβους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών περί στενών δεσμών μεταξύ των τρομοκρατών στις δύο χώρες και έθεσε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο επί ποδός πολέμου. Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό για εγρήγορση, αλλά η πληροφόρηση που παρείχαν ήταν αρκετά νεφελώδης. Σύντομα όμως οι μυστικές υπηρεσίες άρχισαν να δέχονται ανησυχητικά σημάδια για τις προθέσεις της aqap, που είχε δώσει δείγμα γραφής από το 2009.
Τα χτυπήματα
Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη απόπειρα στο αεροπλάνο αμερικανικής εταιρείας ανήμερα τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, ενώ θεωρείται ότι πραγματοποίησε την επίθεση στο κομβόι Βρετανών διπλωματών στην Υεμένη τον Οκτώβριο και αρκετές τρομοκρατικές ενέργειες στη Σαουδική Αραβία.
Στην Ευρώπη πρώτη τέθηκε σε συναγερμό η Γαλλία ύστερα από σχετική ενημέρωση από τη Σαουδική Αραβία, ωστόσο η ροή πληροφοριών το τελευταίο διάστημα από συλλήψεις υπόπτων σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διεύρυνε διαρκώς τους πιθανούς στόχους. Το κυνήγι τρομοκρατών στην Ευρώπη συνεχίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με αμείωτη ένταση και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ισπανία.
Ακολούθησαν τα παγιδευμένα δέματα από την Υεμένη που προορίζονταν για αμερικανικούς στόχους και εντοπίστηκαν κατόπιν σαουδαραβικής παρέμβασης, έχοντας προλάβει βεβαίως να σπείρουν την ανησυχία για το επίπεδο ασφαλείας των μεταφορών στη Δύση.
Εν όψει Χριστουγέννων οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είχαν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας, με πρώτη να ανοίγει τον... χορό τη Γερμανία, η οποία προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για να αποφύγει τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα.
Ο πανικός είχε φτάσει στο απόγειό του, καθώς το Παρίσι άνοιγε και έκλεινε την πρόσβαση στον πύργο του Αϊφελ, το Βερολίνο απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο στο Κοινοβούλιο και η Βρετανία αύξησε τη φύλαξη στο Μπιγκ Μπεν και σε άλλα τουριστικά αξιοθέατα.
Σύμφωνα με το αγγλόφωνο διαδικτυακό περιοδικό της Αλ Κάιντα «Inspire», στη «μαύρη» λίστα συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Δανία και η Γερμανία. Στο «Inspire» καθρεφτίζεται η επικοινωνιακή αλλά και η επιχειρησιακή τακτική της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν, που προσπαθεί να προσεγγίσει νέες ομάδες μουσουλμάνων.
Πέραν τούτου, όμως, δίνονται και πρακτικές συμβουλές για τους επίδοξους τρομοκράτες, από την κατασκευή μιας αυτοσχέδιας βόμβας στην «κουζίνα της μαμάς» μέχρι την επιλογή πολυσύχναστων στόχων στη Δύση έτσι ώστε να υπάρχουν οι μέγιστες δυνατές απώλειες.
Γκετοποίηση
Η πολιτική ενσωμάτωσης φαίνεται ότι έχει αποτύχει σε ολόκληρη την Ευρώπη.
* Το 80% των πολιτών σε Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι οφείλουν να προσαρμοστούν στη δική μας κουλτούρα.
* οι πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο οδηγούν στην γκετοποίηση των μεταναστών, με συχνό επακόλουθο τη ριζοσπαστικοποίηση των τελευταίων.
* Πολίτες που πλήττονται από την κρίση και την ανεργία αναζητούν συχνά αποδιοπομπαίους τράγους στο όνομα του Ισλάμ.
Τα... σκίτσα του σκανδάλου
Προκάλεσαν την οργή των μουσουλμάνων
Οι πέτρες του σκανδάλου που έφεραν την τρομοκρατία στην ειδυλλιακή σκανδιναβική χώρα είναι για πολλούς δύο σκιτσογράφοι: ο Δανός Κουρτ Βέστεργκααρντ, που το 2005 σχεδίασε τον Μωάμεθ με τουρμπάνι που έμοιαζε με βόμβα και ο Σουηδός Λαρς Βιλκς, τον οποίο είχε επικηρύξει με το ποσό των 100.000 δολαρίων μια ιρακινή οργάνωση μετά τη δημοσίευση μιας καρικατούρας του προφήτη των μουσουλμάνων το 2007.
Ο Βέστεργκααρντ δέχτηκε επανειλημμένως απειλές και επιθέσεις με αποκορύφωμα την εισβολή ενός 28χρονου Σομαλού στο σπίτι του το περασμένο καλοκαίρι. Ο 75χρονος σκιτσογράφος αποχώρησε από την εφημερίδα, με την ελπίδα να πάψει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του να φοβούνται για τη ζωή τους. Ακόμη και η βράβευσή του από την Ανγκελα Μέρκελ για το θάρρος και την προσήλωσή του στην ελευθερία του Τύπου, έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κι όλα αυτά πέντε χρόνια μετά τη δημοσίευση των εμπρηστικών σκίτσων.
Ο Βιλκς έχει γίνει επίσης στόχος προπηλακισμών και προειδοποιητικών μηνυμάτων, ωστόσο, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για το σκίτσο του που απεικόνιζε τον Μωάμεθ ως σκύλο στο κέντρο ενός κυκλοφοριακού δακτυλίου. Μετά τη βομβιστική ενέργεια στη Στοκχόλμη, το προσωπικό του μπλογκ κατακλύστηκε από μηνύματα που του επέρριπταν ευθύνες. «Αυτό που προτείνετε είναι να γίνει μια εξαίρεση στη δημοκρατία και η χώρα να διοικείται εν μέρει από την εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση και εν μέρει από τρομοκράτες» δήλωσε σε απάντηση όσων τον παρότρυναν να ζητήσει συγγνώμη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου