Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Βερύκιος στο ΕΘΝΟΣ προετοιμάζει το έδαφος για να κόψουν και τα δωρεάν εισιτήρια των φαντάρων που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ;

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κόψει ένα ένα και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι γνωστοί: ο Πάγκαλος θα βγει και θα βρίσει σαν απλό μέλος της τελευταίας αλητοπαρέας, τα ενσωματωμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια-συχνά διπλοθεσίτες του δημοσίου και μισθωτά όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης- θα ανακαλύψουν σκάνδαλα και θα απαιτήσουν περικοπή δαπανών, για να έρθει τελικά η κυβέρνηση των «Αδιάφθορων» του ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποι της SIMENS, του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου και της Μίζας από τους εμπόρους όπλων, να προβεί στη βίαιη κατάργηση.

Αυτή η αντεργατική και αυταρχική πολιτική, που έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμα τις δολοφονικές ορδές των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ και την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, εφαρμόζεται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας την στήριξη της λαϊκίστικης ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ.

Με αυτό τον τρόπο έκοψαν μισθούς και συντάξεις, και των στελεχών του στρατού, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, φόρτωσαν στους φαντάρους όλα τα οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στράτευσης-της χακί δουλείας της νεολαίας στον στρατό.

Είναι αυτή η μεθόδευση που χρησιμοποίησαν για να περικόψουν τον ΟΣΕ για να τον ιδιωτικοποιήσουν, αυξάνοντας το κόστος των εισιτηρίων, περικόπτοντας τις αποδοχές των εργαζομένων, καταργώντας θέσεις εργασίας, αλλά και τα δωρεάν εισιτήρια των φαντάρων.

Είχε προηγηθεί ο περιορισμός των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων των φαντάρων, δηλαδή οι καταστάσεις επιβίβασης.

Ο νέος στόχος είναι η κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων των φαντάρων που στέλνουν να υπηρετήσουν στην Κύπρο.

Τα συμπεράσματα δικά σας από το δείγμα δημοσιογραφίας που μας προσφέρει η ανυπόγραφη δημοσιογραφία, από το Δήμο Βερύκιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο με τίτλο:        

«Στην υγειά των... κορόιδων!

Συνεχίζεται το «πάρτι» με την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων που αφορούν τη μετακίνηση των στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο. Παρά τις κατά καιρούς αποκαλύψεις του «Έθνους», το αδιαφανές σύστημα παραμένει αλώβητο. Η επιλογή του τουριστικού γραφείου γίνεται από τον εκάστοτε διοικητή μονάδας, χωρίς να υπογράφεται καμία σύμβαση με το ΓΕΣ! Και, σύμφωνα με νεότερες καταγγελίες από τη Λευκωσία, τους τελευταίους μήνες επιλέγονται γραφεία με τα ακριβότερα τέλη! Πλήρωνε, κορόιδο φορολογούμενε...».
Εμείς να θυμίσουμε ότι παρόμοια άρθρα που κατήγγειλαν μηχανισμό διαφθοράς μεταξύ αξιωματικών του Πενταγώνου και συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου των Αθηνών (που δεν κατονομάζονταν) άνοιξαν το δρόμο για την κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων των μονίμων και τον περιορισμό αυτών που δικαιούνταν οι φαντάροι.
Επίσης, ο συντάκτης του άρθρου δεν λέει κουβέντα για τις περικοπές των «προνομίων» των φαντάρων που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, συχνά με υποχρεωτική μετάθεση: τους έκοψαν ήδη ένα από τα 3 εισιτήρια (που αναγκάζονται να πληρώσουν οι ίδιοι), τους μείωσαν 30% του μισθού που τους έδιναν για να υπηρετήσουν στην Κύπρο (όπου το κόστος ζωής είναι ακριβότερο της Ελλάδας και τα έξοδα θητείας τεράστια), ενώ ούτε κουβέντα να γίνεται για τη δωρεάν μετακίνηση και φιλοξενία των γονιών προκειμένου να επισκεφτούν τα ένστολα παιδιά τους που υπηρετούν στο εξωτερικό!
Τέλος, ο δημοσιογράφος αρνείται να καταγγείλει τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που όχι μόνο επιτρέπουν τις αμαρτωλές συναλλαγές διοικητών, αξιωματικών και τουριστικών γραφείων, αλλά και που ιδιωτικοποιώντας την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ άφησαν τους φαντάρους, τους μόνιμους και το δημόσιο έρμαια της εκμετάλλευσης του Βγενόπουλου και κάθε ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας.
Αντιπροτείνουμε: να Σταματήσει το Δημόσιο να Χρηματοδοτεί την Κερδοφορία των Ιδιωτικών Εταιριών.
Τις δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτών και των μονίμων να αναλάβει ο Στρατός με δικά του μέσα-C130, οχηματαγωγά, στρατιωτικά λεωφορεία κλπ.
Δεν είναι δυνατόν ο λαός μας να πληρώνει περισσότερα από 500 εκατ. Ευρώ ετησίως για την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, C130 να είναι μονίμως απασχολημένα στο Νταρφούρ και στα Βαλκάνια, και η κυβέρνηση να μιλά για χρεωκοπία, Επιβάλλοντας Χρεωκοπία στα εργατικά δικαιώματα!
Να αποχωρήσει άμεσα η χώρα από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και να αγωνιστούμε για τη διάλυση τους.
  • Εμείς απαιτούμε καταρχήν να φύγουν άμεσα οι επεμβατικές δυνάμεις  ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από το νησί.
  • Να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματα των φαντάρων και να μην μετατίθενται υποχρεωτικά και εκβιαστικά στην Κύπρο.
  • Άμεση Μείωση της θητείας με προοπτική Κατάργησης.
  • Κανένας νέος Μισθοφόρος σε Στρατό και Αστυνομία.
  • Άμεση αύξηση των αδειών και των εξόδων των φαντάρων. Υπηρεσίες 1-1.
  • Δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους φαντάρους και το κράτος να αναλάβει ολοκληρωτικά το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
  • Αύξηση του μισθού των φαντάρων και Ασφάλιση τους. Να υπολογίζεται ο χρόνος της θητείας ως προυπηρεσία.
  • Καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
  • Κανένας φαντάρος να μην πληρώσει Εισιτήριο σε ΟΣΕ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ-ΠΛΟΙΟ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
  • Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με  Στολή.
  • Απαιτούμε την αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου