Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !














Το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης έρχεται να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο το κατασταλτικό μηχανισμό και στα πρότυπα του «μεγάλου αδελφού» να «γεμίσει» φακέλους με στοιχεία. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει υποχρεωτικό προληπτικό φακέλωμα των δεδομένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών για όλους (μέσω σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ) για 12 μήνες. Η διάταξη προβλέπει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων να διατηρούν για 12 μήνες -εντός της ελληνικής επικράτειας- τα δεδομένα κίνησης ή θέσης (ημερομηνία, ώρα , διάρκεια, είδος επικοινωνίας) καθώς και δεδομένα αναγνώρισης του συνδρομητή ή του χρήστη, οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Μαζί με αυτές τις διατάξεις προστίθονται και ρυθμιστικές διατάξεις για την βιντεοσκόπηση δημόσιων και κλειστών χώρων καθώς και τις δυνατότητες διάθεσης των αρχείων τους στις αρμόδιες υπηρεσίες. Αναφέρεται ως προσπάθεια για τη «διαφύλαξη της εθνικής άμυνας, την προστασία του πολιτεύματος, την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων που συνιστούν επιβουλή της δημόσιας τάξης (δράση εγκληματικών ή τρομοκρατικών οργανώσεων) αλλά και εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών κ.λπ. καθώς και για τη διαχείριση της κυκλοφορίας», ενώ την διαχείριση και περισυλλογή του υλικού παρακολούθησης ανατίθεται στις κρατικές αρχές, αστυνομικές, λιμενικές, στρατιωτικές υπηρεσίες και ΕΥΠ. Οι λεγόμενες «δικλείδες» που αναφέρονται κρύβονται πίσω από τις γνωστές υπηρεσίες   Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).
Η ίδια η πραγματικότητα όμως αναδεικνύει την ζοφερή πραγματικότητα, που κάνει τις υποκλοπές και το χάρισμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών (βλ. περίπτωση Vodafone) να μοιάζουν με πταίσματα μπροστά σε αυτό που ετοιμάζεται. Ακριβώς όταν το 2011 παρουσιάζεται ως σκληρή χρονιά για την ελληνική οικονομία, το αίμα από το σφαγείο των εργαζόμενων και της νεολαίας που ακούει στο όνομα των κάθε λογής αντεργατικών μέτρων, μυρίζει έντονα. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες, η λαϊκή «ανταμοιβή» που έλαβε ο πρώην υπουργός Χατζηδάκης τρομάζουν τους κρατούντες που τρέχουν να κηρύξουν τους εργατικούς αγώνες παράνομους και καταχρηστικούς αλλά και να βαφτίζουν την εργατική αντίσταση και επίθεση τρομοκρατική πράξη. Δεν είναι τυχαίο που κάθε απεργία προκηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική, που η επίταξη και η επιστράτευση εκσφενδονίζονται από τα στόματα των αρχών στον ψίθυρο της απεργίας ή στάσης εργασίας. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ανάγκη από μια κοινωνία του φόβου, όπου πέρα από τον φόβο της εργοδοτικής τρομοκρατίας θα απλώνεται η παντοκρατορία του κεφαλαίου και της κυριαρχίας του, που θα ετοιμάζει το πυρ το εξώτερον για όποιον σκεφτεί να την αμφισβητήσει και να τις αντισταθεί. Ακόμα να συνέλθουν βλέπεται τα αστικά επιτελεία παγκοσμίως από το ξεμπρόστιασμα τους μέσω των αποκαλύψεων των Wikileaks. Αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να απολογηθούν αλλά και να διεξάγουν τον πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρονικό πόλεμο δείγμα της αυταρχικής θωράκισης του κεφαλαίου απέναντι σε ότι μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να δημιουργεί αντιστάσεις και ρήξεις. Το «μάντρωμα» των τηλεπικοινωνιών έρχεται ως επόμενο, με πρώτη κρούση την προσπάθεια ελέγχου των blog αλλά και τώρα με την νομοθετική ρύθμιση που μοιάζει αρκετά με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που ζητούσε η Κίνα από την Google. Οι φοβερές δυνατότητες ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης που δίνει το διαδίκτυο και οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες είναι επικίνδυνος διάδρομος επικοινωνίας των αγώνων που γίνονται ανά την υφήλιο. Ας θυμηθούμε το πώς ιντερνετικά εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο η Εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα αλλά και πόσο πιο εύκολη έχει γίνει η επικοινωνία μεταξύ οργανώσεων, πολιτικών κινήσεων και κινημάτων παγκοσμίως μέσω των σύγχρονων μέσων.
Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμού του κοινωνικού πολέμου είναι αναπόσπαστο στοιχείο του εργατικού κινήματος. Με αυτό ως οδηγό η απάντηση σε όλα αυτά τα μέτρα μπορεί και πρέπει να δοθεί με την συνολική σύγκρουση με το κεφάλαιο παντού, με επιθετικές μορφές πάλης και μαζικές μορφές αλληλεγγύης και αγώνα που είναι το μόνο εχέγγυο για την προστασία και ανάπτυξη των σύγχρονων εργατικών και νεολαιίστικων αναγκών. Η κατάσταση στην Τυνησία, την Αλγερία δείχνουν μια άλλη εικόνα. Δείχνουν πως οι εποχές που οι κυβερνήσεις πέφτουν από τους κάτω, που οι κοινωνικές εξεγέρσεις αποτελούν καθημερινότητα και επιλογή για τον κόσμο που υφίστανται τον πιο σκληρό ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου, δεν ανήκουν στο παρελθόν αλλά στο παρόν. Ενώ η άρνηση των φαντάρων το 2008 να χρησιμοποιηθούν ως όργανα καταστολής της εξέγερσης πρέπει να επαναληφθεί ως μήνυμα ανυπακοής στην κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό». Η εργαζόμενοι και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται , ούτε μένουν απαθείς σε αυτό τον μεγάλο αδελφό που γιγαντώνεται. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους εκεί που σπάει η τρομοκρατία του κεφαλαίου αλλά και στους χώρους των στρατοπέδων όπου θέλουμε να γιγαντωθεί η άρνηση της συμμετοχής των εργαζόμενων με «στολή» στην καταστολή των αδελφών τους.        

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου