http://www.tanea.gr
Ηταν ένας «πρίγκιπας» των Ναζί, βαφτισιµιός του Χίτλερ. Για να εξιλεωθεί µετά τον πόλεµο, ο Μάρτιν Μπόρµαν Τζούνιορ έγινε καθολικός ιερέας. Και σήµερα, στα 80 του, κατηγορείται ότι πριν από 50 χρόνια είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα αγόρι.
ΟΜάρτιν Μπόρµαν Τζούνιορ είναι γνωστός στη Γερµανία και την Αυστρία για τις προσπάθειές του να εξιλεωθεί για τα εγκλήµατα του πατέρα του, δεύτερου ισχυρότερου ανθρώπου στο Τρίτο Ράιχ και προσωπικού γραµµατέα του Χίτλερ. Εγινε ιεραπόστολος, ιερέας και έδινε διαλέξεις σε σχολεία για το Ολοκαύτωµα. Οµως, τη ∆ευτέρα, ένας 63χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον τότε καθολικό ιερέα Μπόρµαν, ο οποίος διηύθυνε ένα οικοτροφείο σε µονή στο Ζάλτσµπουργκ. Ο 63χρονος είπε στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ» πως, όταν ήταν 12χρονος µαθητής του οικοτροφείου, ο τότε 30χρονος Μπόρµαν τον βίαζε για περισσότερο από έναν χρόνο, απειλώντας τον να µην το αποκαλύψει διότι δεν θα τον πίστευε κανείς. Αλλοι τρεις µαθητές του οικοτροφείου είπαν στο περιοδικό ότι ο Μπόρµαν ξυλοκοπούσε παιδιά τόσο άγρια που κατέληγαν αιµόφυρτα. Ο δικηγόρος του 63χρονου, που στο «Προφίλ» αναφέρεται ως «Βίκτορ Μ», είπε πως η ζωή του πελάτη του «καταστράφηκε» από την εµπειρία αυτή, πως χρειάστηκε ψυχιατρική παρακολούθηση, πως σήµερα είναι σοβαρά άρρωστος και ανίκανος να δώσει συνεντεύξεις. «Μολονότι ο άνθρωπος αυτός έχει σπουδαία χαρίσµατα – ζωγραφίζει, κάνει γλυπτική σε ξύλο – και φαίνεται τόσο καλλιεργηµένος, οι εµπειρίες του ως παιδιού µπορούν να καταστρέψουν τη διάθεσή του µέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο, δεν έχει αυτοσεβασµό ούτε αυτοπεποίθηση», είπε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας πως ο πελάτης του δεν ζητάει χρήµατα «µόνο µία συγγνώµη». Ο Μάρτιν Μπόρµαν Τζούνιορ φέρεται ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Ο Μάρτιν Μπόρµαν Τζούνιορ πέρασε την παιδική ηλικία και µεγάλο µέρος της εφηβείας του δίπλα στους κορυφαίους των Ναζί. Ο πατέρας του σκοτώθηκε από οβίδες έξω από το µπούνκερ του Χίτλερ στο Βερολίνο, όµως δικάστηκε ερήµην στη Νυρεµβέργη και καταδικάσθηκε σε θάνατο επειδή δεν υπήρχαν φυσικές αποδείξεις τουθανάτου του. Το 1947, συγκλονισµένος από τα εγκλήµατα των Ναζί που έρχονταν στο φως, αποφάσισε να γίνει καθολικός ιερέας. Υπηρέτησε ως ιεραπόστολος στο Κονγκό και έγραψε µια αυτοβιογραφία, προσπαθώντας να αντιµετωπίσει το ναζιστικό παρελθόν του. Επειτα από έναν παραλίγο θανάσιµο τραυµατισµό του το 1969, ανέρρωσε χάρη σε µια µοναχή, την οποία και παντρεύτηκε το 1971, αφού αµφότεροι αποσχηµατίσθηκαν. Εγινε καθηγητής Θεολογίας και συνταξιοδοτήθηκε το 1992. Εως το 2001 έκανε περιοδείες σε σχολεία στη Γερµανία και την Αυστρία µιλώντας για τη φρίκη του Τρίτου Ράιχ – επισκέφθηκε µάλιστα το Ισραήλ, όπου συναντήθηκε µε επιζήσαντες του Ολοκαυτώµατος. Οταν το «Προφίλ» τον επισκέφθηκε στη Γερµανία όπου ζει µε τη γυναίκα του και του ζήτησε να απαντήσει στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, είπε ότι δεν θυµάται. Οταν του έδειξαν µια φωτογραφία του Βίκτορ Μ σε ηλικία 12 ετών, ο Μπόρµαν επέµεινε πως πρόκειται για φωτογραφία κοριτσιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου