Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

ΙΡΑΝ
http://www.ethnos.gr

Το Ιράν συχνά εκτελεί τους θανατοποινίτες μέσα στη φυλακή αλλά περιστασιακά εφαρμόζει την εσχάτη των ποινών δημοσίως

Εκτελέστηκε δι΄απαγχονισμού και δημοσίως στο σημείο όπου είχε διαπράξει φόνο ένας άνδρας στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Irna και Fars.

Ο άνδρας απαγχονίστηκε στην πλατεία Καζ της πρωτεύουσας μετά την επικύρωση της θανατικής ποινής από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ιράν συχνά εκτελεί τους θανατοποινίτες μέσα στη φυλακή αλλά περιστασιακά εφαρμόζει την εσχάτη των ποινών δημοσίως.

Ο άνδρας ονομαζόταν Γιακούμπ και ήταν 31 ετών. Είχε σκοτώσει έναν άνδρα σε έγκλημα πάθους, καταφέροντας στο θύμα πολλές μαχαιριές, στη μέση του δρόμου, κάτω από τα μάτια των δεκάδων περαστικών που είχαν τρέξει να βοηθήσουν το θύμα αλλά ο άνδρας τους απομάκρυνε απειλώντας τους με το μαχαίρι.

Εικόνες του φονικού που μαγνητοσκόπησε ένας περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Η ιρανική τηλεόραση είχε επίσης μεταδώσει ορισμένα στιγμιότυπα.

Η εκτέλεση αυτή δι' απαγχονισμού αύξησε σε 13 τον αριθμό των εκτελέσεων στο Ιράν από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βασίζεται σε δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων.

Μαζί με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ το Ιράν συγκαταλέγεται στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων στον κόσμο. Τουλάχιστον 179 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου