Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ: ΣΥΣΧΕΤΙΣΕ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ











Για πρώτη φορά, επίσημη στρατιωτική αρχή και μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι.Γιάγκος προβαίνει σε μια πρωτάκουστη πολιτική κίνηση, τολμώντας την συσχέτιση των μεταναστευτικών κυμάτων από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, περιοχές που το ΝΑΤΟ επιχειρεί εδώ και χρόνια στο πλαίσιο μιας βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, με την ίδια την επέμβαση.
Για να μην καταλογίσουμε ανθρωπιστικές προθέσεις στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που δεν είχε, αναγνωρίζουμε ότι ο λόγος της παρέμβασης του κατά τη διάρκεια της 164ης Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee) του NATO ήταν να συνυπολογιστεί το κόστος που καταβάλλει το ελληνικό κράτος με την υποδοχή χιλιάδων μεταναστών, στην συνεισφορά του ελληνικού στρατού στην κατοχή  του Αφγανιστάν και τον πόλεμο στο Πακιστάν.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ειδικότερα στην εξέλιξη και το μέλλον της KFOR (διαπιστώνοντας αύξηση της εχθρότητας του σερβικού στοιχείου, κάτι που καταγράφεται στις συχνές επιθέσεις εναντίον των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων), της ISAF, της ''ACTIVE ΕΝDEAVOUR'' και της επιχείρησης κατά της πειρατείας "OCEAN SHIELD". Αναφορικά με την επιχείρηση KFOR σημειώθηκε η μετάβαση στην Φάση 2 από την 1η Μαρτίου 2011, ενώ κατά τη συζήτηση για την επιχείρηση ISAF, επισημάνθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ότι θα πρέπει να συνυπολογισθεί στη συνεισφορά της Ελλάδος το κόστος και οι συνέπειες από την αυξανόμενη ροή μεταναστών από το Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Ουσιαστικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε μια κυνική ομολογία απαιτώντας την αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρει ο ελληνικός στρατός και απαιτώντας να συνυπολογιστεί στο οικονομικό κόστος της δράσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο εγκλωβισμός χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών στην Ελλάδα, που έχει μετατραπεί στη δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή (μετά τη Γάζα), εξαιτίας της Ευρώπης Φρουρίου, των Συνθηκών Δουβλίνο Ι-ΙΙ και της χυδαίας αντιμεταναστευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Δηλαδή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραδέχτηκε δημόσια ότι βασικός λόγος της μετανάστευσης χιλιάδων απελπισμένων είναι η ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, ο πόλεμος και η κατοχή.
Βεβαίως τα στρατιωτικά στελέχη των αστικών κρατών είναι αποφασισμένα να υλοποιήσουν όλα τα νέα δόγματα περί Ασύμμετρων Απειλών, στοχοποιώντας πλέον τα μεταναστευτικά ρεύματα και τις κοινωνικές εξεγέρσεις που προκαλούν η οικονομική κρίση και η λυσσαλέα εφαρμογή των Νόμων της Αγοράς και του Κέρδους. Στις συναντήσεις της 10ης Συνόδου με τους Μεσογειακούς Εταίρους (Mediterranean Dialogue-MD) και της 25ης Συνόδου με τις χώρες Ευρωατλαντικής Συνεργασίας (Euro-Atlantic Partnership Council-EAPC) συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης και εξορθολογισμού των προγραμμάτων αυτών σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου Στρατηγικού Δόγματος του ΝΑΤΟ που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο της Λισαβόνας.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Α/ΓΕΕΘΑ με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, όπου έγινε κυρίως ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις μετά τη Λισαβόνα.
Παράλληλα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ι. Γιάγκος, στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Αντιστράτηγο Gabi Ashkenazi, όπου συζητήθηκαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», καθώς η ελληνική κυβέρνηση μετατοπίζεται ολοένα πιο κοντά σε πολεμοκάπηλα σχέδια και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, εντάσσοντας στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό ως σημαντική πλέον συνιστώσα την στρατιωτική συμμαχία ελληνικού και ισραηλινού κράτους.
Ενδεικτική τέλος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των αποφάσεων εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης είναι και η πραγματοποίηση  επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE) κατόπιν πρόσκλησης του Ανώτατου Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE) Ναυάρχου James Stavridis.

ΓΛΩΣΣΑ (ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ Ι.ΓΙΑΓΚΟΥ) ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΙ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου