Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

εξεγερση αιγυπτου
ethnos.gr
Η λαϊκή κατακραυγή κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ δεν περιορίζεται στην Αίγυπτο, αλλά εξαπλώνεται τόσο στις αιγυπτιακές κοινότητες του εξωτερικού, όσο και σε άλλες αραβικές χώρες, αγγίζοντας και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό.Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Λονδίνο, με φώναζαν συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στο λαό της Αιγύπτου» και «Μουμπάρακ φύγε τώρα».
Στον Λίβανο, που αντιμετωπίζει τη δική του κυβερνητική κρίση, αρκετές εκατοντάδες πολίτες, κυρίως φοιτητές, διαδήλωσαν ήρεμα μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου στη Βηρυτό απαιτώντας την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ από την εξουσία.
«Ελευθερία στην Αίγυπτο», «Μουμπάρακ φύγε», «Φτάνει πιά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν το πλήθος να προσεγγίσει το σημείο όπου κυμάτιζε η αιγυπτιακή σημαία.
Στο Ομάν της Ιορδανίας σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις συμμετείχε, εκτός από τους πολίτες, και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Ο επικεφαλής του Μετώπου Ισλαμικής Δράσης Χαμάμ Σαϊντ δήλωσε: «Καλά θα κάνουν οι Αμερικανοί να μην ανακατευτούν. Η υποδούλωσή μας που διαρκεί εκατό χρόνια, έφτασε στο τέλος. Ζούμε μια νέα εποχή» και πρόσθεσε: «Η Ιορδανία θα πρέπει να πάρει ένα μάθημα και να προχωρήσει γρήγορα σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου