Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


Είναι γνωστό ότι ένα κλειστό εθνικιστικό και μιλιταριστικό περιβάλλον όπως ο στρατός, και ιδιαίτερα οι Ειδικές Δυνάμεις, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση  στην ανωτερότητα της φυλής, στη ρώμη και στην υποταγή στην ιεραρχία, όπου ο αντίπαλος ακόμη και ο άμαχος χάνουν κάθε ανθρώπινο στοιχείο, η βία και η κτηνωδία αποτελούν στοιχείο των σύγχρονων συγκρούσεων, είναι θερμοκήπιο ομοφυλοφιλίας, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι χώροι αποστρέφονται και γελοιοποιούν την σεξουαλική ιδιαιτερότητα. Εξάλλου, η επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι από την αρχαιότητα ακόμη η ομοφυλοφιλία καλλιεργούνταν συστηματικά από την στρατιωτική ηγεσία, αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης,  καθώς ενδυνάμωνε την συναδελφικότητα και το αίσθημα αυτοθυσίας.

Κρούσματα σεξουαλικής καταπίεσης εντοπίζονται με αυξητικούς ρυθμούς σε όλους τους στρατούς. Οι Μισθοφορικοί στρατοί της Δύσης αποτελούν πραγματικά γκέτο παραβατικότητας, όπου οι βιασμοί ένστολων ανδρών και γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο. Βεβαίως, τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ, όσο και σε επίπεδο εθνικών στρατών η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συγκαλύπτει τα σεξουαλικά εγκλήματα μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα.
Ανάλογα γεγονότα έχουν εντοπιστεί στον Ελληνικό και Τουρκικό στρατό. Πρόσφατα η κοινή γνώμη ασχολήθηκε με τις σεξουαλικές επιδόσεις του ανώτατου αξιωματικού της Αεροπορίας Στρατού, του λεγόμενου «Ταξίαρχου με το κόκκινο στρινγκ»,  που  αλίευε φορτηγατζήδες και έγχρωμους εραστές στο ίντερνετ, παραδεχόμενος και την χρήση χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Περισσότερο οδυνηρή υπήρξε η καταγγελία ενός ΕΠ.ΟΠ. που παραδέχτηκε δημόσια τις οχλήσεις που δεχόταν από το διοικητή του, ο οποίος έφτασε στο βαθμό να τον βιάσει επανειλημμένα εκβιάζοντας τον, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην ιεραρχία. Άραγε, πόσα παρόμοια περιστατικά δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, δεν καταγγέλλονται ποτέ και δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Χειρότερα όμως φαίνεται ότι είναι τα πράγματα στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «Το στρατοδικείο στην Τουρκία ερευνά δύο υποθέσεις βιασμών Τούρκων στρατιωτών από τους ανώτερους τους. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η πρώτη περίπτωση αφορά το φυλάκιο στην πόλη Μπάλου της Δυτικής Τουρκίας. Στις 15 Ιανουαρίου του 2011 ο λοχαγός C.A. πήγε τον φαντάρο M.Ç στην αποθήκη και άρχισε να τον βιάζει. Μετά από καταγγελίες έφτασαν στην περιοχή άνδρες της στρατοχωροφυλακής και συνέλαβαν τον λοχαγό. Ο οποίος φυλακίστηκε και βρίσκεται ήδη στην Άγκυρα. 
Η δεύτερη περίπτωση βιασμού είναι στην πόλη Μπιλέτζικ της Δυτικής Τουρκίας. Στο κέντρο εκπαίδευσης όπου βρίσκονταν περίπου 1500 άνδρες υπήρξε η περίπτωση βιασμού. Το περιστατικό συνέβη στις 11 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία του φαντάρου, τη νύχτα περίπου στις 2 τον βίασαν 3 άνδρες μέσα στο στρατόπεδο. Το στρατοδικείο θεωρεί υπεύθυνο τον αξιωματικό του στρατοπέδου που πιθανότατα γνώριζε ή ακόμα ότι σχεδίασε το περιστατικό.
Και στις δυο περιπτώσεις βιασμών συνεχίζονται οι ανακρίσεις και οι έρευνες».
Όλα τα παραπάνω τραγικά περιστατικά  εντείνουν την προσπάθεια να πέσουν τα στεγανά που κάποιοι  θέλουν να κτίσουν στις στρατιωτικές μονάδες. Η δημοσίευση των αυθαιρεσιών είναι δύναμη των φαντάρων. Η απαίτηση για ΕΛΕΘΕΘΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ καθημερινά ενισχύεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΤΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου