Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΥΕΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Πηγή: kathimerini.gr


Ο Σάλεχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι υποκινεί τη λαϊκή εξέγερση στον αραβικό κόσμο.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι είναι ο «ενορχηστρωτής» της λαϊκής εξέγερσης στον αραβικό κόσμο.

«Οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο, από την Τύνιδα ως το σουλτανάτο του Ομάν είναι μια θύελλα που υποκινήθηκε από το Τελ Αβίβ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ», τόνισε ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.


Ο Σάλεχ πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις στην Υεμένη «δεν αποτελούν παρά μια προσπάθεια μίμησης» των εξεγέρσεων στις άλλες αραβικές χώρες και διαβεβαίωσε ότι «η Υεμένη δεν είναι Τυνησία ούτε Αίγυπτος» και ότι «ο λαός της Υεμένης είναι διαφορετικός».

Μεγάλη διαδήλωση στη Σαναά

Εν τω μεταξύ, μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, ύστερα από έκκληση της αντιπολίτευσης, με αίτημα την αποπομπή του προέδρου Σάλεχ.
Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τρεις δρόμους που οδηγούν στο Πανεπιστήμιο της Σαναά, επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης στην πρωτεύουσα από τις 27 Ιανουαρίου, μπροστά από το οποίο συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές.
Καμία επίσημη εκτίμηση δεν υπάρχει όσον αφορά τον αριθμό των διαδηλωτών, οι οποίοι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες άτομα.
«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος, ο λαός θέλει την αποπομπή του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ», φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου