Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΛΙΒΥΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…‏

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ, ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ BLACKWATER ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η παρακάτω  αρθρογραφία και οι επιστημονικές έρευνες είναι αποκαλυπτικές για το τι είδους Δυτική Δημοκρατία εξάγουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις χώρες που καταδυναστεύουν. Μισθοφόροι του αμερικανικού στρατού, του ΝΑΤΟ, αλλά και των ιδιωτικών στρατών που πλουτίζουν κλείνοντας συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις Κούισλινγκ προβαίνουν στα πιο αποκρουστικά εγκλήματα έχοντας δεδομένη τη δικαστική κάλυψη.
Αυτό το ιδιόμορφο νομικό απυρόβλητο τους κάνει άγρια ζώα, που χωρίς κανέναν ενδοιασμό ξεχύνονται ενάντια σε εχθρούς και φίλους. Είναι ενδεικτική η απογείωση των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες και άνδρες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που γίνονται διπλά θύματα καθώς αισθάνονται όχι μόνο αδύναμοι να καταγγείλουν τα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά και λοιδορούνται από μια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που συγκαλύπτει.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μετά από σειρά εγκλημάτων εις βάρος αμερικανών εργαζομένων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αμερικανικές πολυεθνικές στις κατεχόμενες χώρες,  ψηφίσθηκε τροπολογία που προστίθεται στο νομοσχέδιο άμυνας από τον γερουσιαστή Al Franken (D-MN). Αυτό θα απαιτεί από τις “εταιρείες πολέμου” να επιτρέπουν στους εργαζόμενους τους να στραφούν σε αμερικανικά δικαστήρια σε περιπτώσεις βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης, ανεξάρτητα από το πού έγινε το περιστατικό.
Ακόμη όμως και αυτή η τροπολογία καταψηφίσθηκε από 30 Ρεπουμπλικανικούς γερουσιαστές.
Είναι εξάλλου γνωστή η Διαπλοκή των αμερικανικών εταιρειών με τα κόμματα των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών. Για τις ΗΠΑ πάντα ίσχυε και θα ισχύει:
ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ!
Από την άλλη μεριά αποτελεί εξαιρετικά ενδιαφέρον γεγονός ότι λίγο πριν αρχίσει να συμμετέχει  στη δολοφονική επέμβαση κατά του λαού της Λιβύης, το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου USS Enterprise Ενημερώθηκε για τις πειθαρχικές "καμπάνες" για παραγωγή ακατάλληλων βίντεο, στα οποία απεικονίζονται τα μέλη του πληρώματος με συμπεριφορές απρεπείς για ένστολους, όπως μεταξύ άλλων σεξουαλικά υπονοούμενα και άλλες ακραίες συμπεριφορές. Ο διοικητής του αμερικανικού στόλου ναύαρχος John C. Harvey, ανακοίνωσε "καμπάνες" για 50 περίπου αξιωματικούς του πληρώματος, ανακοινώνοντας παράλληλα σκληρά μέτρα και συστάσεις ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com
Για δολοφονία εξ αμελείας καταδικάστηκαν δύο στελέχη της Blackwater.
http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/STRATOS-DIETHNI/cache/blackwater-474x366.jpg
Δύο πρώην πράκτορες ασφαλείας μιας θυγατρικής της Xe, πρώην Blackwater, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη δολοφονία δύο Αφγανών, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από δικαστήριο της Βιρτζίνια, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές.



Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νόρφολκ δεν έκαναν δεκτή τελικά την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση, βάσει της οποίας οι Κρίστοφερ Ντόρτλεφ, 29 ετών και Τζάστιν Κάνον,27 ετών, αντιμετώπιζαν ποινή ισοβίων δεσμών, αναφέρει σε ανακοινωθέν του το υπουργείο Δικαιοσύνης.




Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του ενός από τους Αφγανούς, ενώ απαλλάχθηκαν για τον θάνατο του άλλου. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 14 Ιουνίου και οι δύο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης, το ανώτερο, οκτώ ετών. Οι δύο κατηγορούμενοι, που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2010, είχαν δηλώσει ‘μη ένοχοι’ κατά τη απαγγελία του κατηγορητηρίου.


   

Τα γεγονότα είχαν εξελιχθεί τον Μάιο του 2009 στο κέντρο της Καμπούλ, όταν οι δύο άνδρες, που τότε εργάζονταν στην θυγατρική Paravent της Xe (πρώην αμαρτωλής Blackwater), για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, είχαν αρχίσει να πυροβολούν κατά όσων Αφγανών πλησίαζαν το σημείο τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο είχαν εμπλακεί μέσα στη νύκτα. Δύο Αφγανοί είχαν βρει τον θάνατο από τις σφαίρες τους και ένας τρίτος είχε τραυματισθεί.
Το 30% των γυναικών στρατιωτών του αμερικάνικου στρατού έχει πέσει θύμα βιασμού
http://episkiasis.files.wordpress.com/2010/08/women-soldiers-raped-by-30.jpg?w=300&h=198
Σύμφωνα με το NPR, “Το 2003, μια έρευνα γύρω από τις γυναίκες βετεράνους των ΗΠΑ έδειξε ότι το 30% είπαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού κατά τη στρατιωτική τους θητεία. Μια ίδια μελέτη βετεράνων του 2004, οι οποίοι ζητούν βοήθεια για την μετατραυματική αγχώδη διαταραχή (PTSD), έδειξε ότι το 71 % των γυναικών είπαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση ή βιασμό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους σύμβασης. Και μια μελέτη του 1995 γυναικών βετεράνων από τον πόλεμο του Κόλπου και προηγούμενων πολέμων, έδειξε ότι 90 % είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά. “
Το BBC πρόσφατα σε έκθεση στο “The Lonely Soldier” γράφει : “Ο προσωπικός πόλεμος των γυναικών που υπηρετούν στο Ιράκ” της Helen Benedict. Το βιβλίο αυτό εξετάζει τις εξαιρετικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό. Η Benedict πήρε συνεντεύξεις από αρκετές γυναίκες στο στρατό για να έχει μια βαθύτερη κατανόηση του θέματος.
Η στρατιωτικός Chantelle Henneberry μίλησε για κάποιες από τις εμπειρίες της στο Ιράκ, “Όλοι υποτίθεται ότι έχουν έναν “φιλαράκο-μάχης” στο στρατό, και οι γυναίκες υποτίθεται ότι έχουν έναν για να πάνε στο αποχωρητήρια ή στο ντους μαζί – ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες βιασμού. Αλλά επειδή ήμουν η μόνη γυναίκα εκεί, δεν είχα έναν τέτοιο. Φίλος μου ήταν το όπλο μου και το μαχαίρι μου. “
Μια άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 90% όλων των γυναικών που υπηρετούν έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά. Ένα άλλο ένα εκτιμά ότι το 90% του συνόλου των βιασμών δεν έχουν αναφερθεί, παρά τους δήθεν ευκολότερους τρόπους για να καταγγελθεί ν αξιόποινη πράξη με εμπιστευτικότητα από το 2005. Είτε έτσι είτε αλλιώς, φαίνεται πως πρόκειται για μια επιδημία που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Πρώην γυναίκα στρατιώτης της οποίας η ταυτότητα προστατεύεται λέει, “Τουλάχιστον ο βιασμός τελειώνει. Η καθημερινή  υποβάθμιση είναι που σε κατατρώει. Καμιά από τις φίλες μου που έπεσαν θύματα βιασμού δεν το έχει αναφέρει. Ή αν προσπαθήσαμε, μας είπαν να το βουλώσουμε για λόγους «ηθικής». Η εργασία με τον βιαστή σε καθημερινή βάση δεν είναι πολύ διασκεδαστική, πιστέψτε με. “
Το πως ο στρατός αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση φανερώνει το μοντέλο του “όσα βλέπει η πεθερά”. Μέχρι το 2008, το 62% αυτών που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση ή βιασμό έλαβε πολύ επιεικείς ποινές όπως υποβιβασμό, αναστολή ή έγγραφη επίπληξη.
http://episkiasis.files.wordpress.com/2010/08/jamie-leigh-jones.jpg?w=300&h=296
Jamie Leigh Jones
Αυτό το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο στρατό των ΗΠΑ. Αυτή η κατάχρηση είναι ανεξέλεγκτη και μεταξύ ιδιωτών-εργοληπτών άμυνας, όπως επισημάνθηκε στην πρόσφατη ιστορία με την Jamie Leigh Jones. Η κα Jones ήταν στο Ιράκ το 2005, όταν επτά εργαζόμενοι της Halliburton /  KBR την νάρκωσαν και τη βιάσανε ομαδικά. Οι τραυματισμοί της ήταν τόσο εκτενείς, καθώς είχε ρήξεις στον κόλπο και τον πρωκτό της, τα εμφυτεύματα στήθους της έσπασαν, και οι θωρακικοί μύες της σχίστηκαν. Η ανταπόκριση της KBR ήταν να την κλειδώσει σε ένα κοντέινερ με μόνο ένα κρεβάτι, και να της αρνηθούν τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη.
Το έγκλημα αυτό τελικά οδήγησε σε μια τροπολογία που προστίθεται στο νομοσχέδιο άμυνας από τον γερουσιαστή Al Franken (D-MN). Αυτό θα απαιτεί από τις “εταιρείες πολέμου” να επιτρέπουν στους εργαζόμενους τους να στραφούν σε αμερικανικά δικαστήρια σε περιπτώσεις βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης, ανεξάρτητα από το πού έγινε το περιστατικό. Οι 30 Ρεπουμπλικανικό γερουσιαστές καταψήφισαν την τροπολογία αυτή επί του παρόντος.
Πηγή και μετάφραση από : NewsJunkiePost
Πεντάγωνο ΗΠΑ   «Μηδενική ανοχή» στους βιασμούς στο στρατό;

 Οι υπεύθυνοι του αμερικανικού Πενταγώνου υποσχέθηκαν ότι θα έχουν «μηδενική ανοχή» απέναντι στους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στους κόλπους του αμερικανικού στρατού, τον οποίο πολλοί στρατιωτικοί κατηγορούν ότι αγνοεί το πρόβλημα.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικλ Μάλεν αναφέρθηκαν στο θέμα χθες Τετάρτη, την ώρα που 16 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους και απόστρατοι, έχουν ξεκινήσει νομική διαδικασία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. «Έχω μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις», δήλωσε ο Γκέιτς μιλώντας στην επιτροπή του Κογκρέσου για τις ένοπλες δυνάμεις. Για το ναύαρχο Μάλεν το πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων στο στρατό είναι «απαράδεκτο». «Υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τις περιπτώσεις (σεξουαλικής επίθεσης) που μάς έρχονται από το Ιράκ και κυρίως από το Αφγανιστάν για να μάς προκαλέσουν ανησυχία», παραδέχθηκε ο Μάλεν ενώπιον των αμερικανών βουλευτών.

Οι καταγγέλλοντες δηλώνουν ότι «βιάστηκαν, δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήθηκαν όταν υπηρετούσαν το έθνος ως μέλη των ενόπλων δυνάμεων» και κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν τους προστάτευσε.

Η καταγγελία έχει στόχο τον νυν υπουργό Άμυνας, αλλά και τον προκάτοχό του Ντόναλντ Ράμσφελντ, και αναφέρει ότι το Πεντάγωνο δεν διεξήγαγε έρευνα για αυτές τις επιθέσεις, ούτε άσκησε διώξεις εναντίον των δραστών, πολλοί από τους οποίους στη συνέχεια πήραν προαγωγές.

Οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν επίσης ότι έπεσαν θύματα αντιποίνων, τούς παρότρυναν να μην κάνουν καταγγελίες και να σωπάσουν. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Γκέιτς υπογράμμισε ότι το Πεντάγωνο έλαβε υπόψη του το πρόβλημα και δαπάνησε δύο εκατομμύρια δολάρια τα δύο τελευταία χρόνια για τη βελτίωση της αντιμετώπισης αυτών των υποθέσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου, την οποία επικαλείται ο δημοκρατικός βουλευτής Νίκι Τσόνγκας, το 2009 καταγράφηκαν 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις, όμως ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 10% των επιθέσεων που διεπράχθησαν στους κόλπους του αμερικανικού στρατού.
Η ΠΑΝ. ΜΠΕΡΤΖΙΚΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 16 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ
Η ομογενής που τα έβαλε με το Στρατό των ΗΠΑ
Αγωγή κατά του Πενταγώνου κατέθεσε η Ελληνοαμερικανίδα Παναγιώτα Μπερτζίκη μαζί με άλλους 16 βετεράνους συναδέλφους της επειδή έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό.
Οι καταγγελίες της 29χρονης ομογενούς όχι μόνο δεν «έπεισαν» το στρατό, αλλά την εξώθησαν να ζει στον ίδιο όροφο με τον βιαστή της και να αποκαλείται από τους συναδέλφους της «ψεύτρα» και «πόρνη» (φωτ. ΑΠΕ)Οι καταγγελίες της 29χρονης ομογενούς όχι μόνο δεν «έπεισαν» το στρατό, αλλά την εξώθησαν να ζει στον ίδιο όροφο με τον βιαστή της και να αποκαλείται από τους συναδέλφους της «ψεύτρα» και «πόρνη» (φωτ. ΑΠΕ) Στην αγωγή, που υπογράφουν 15 γυναίκες και δύο άντρες, υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς που κακοποίησαν συναδέλφους τους και πολύ συχνά μάλιστα τα θύματα καλούνται να κάνουν υπερωρίες μαζί με τους βιαστές τους. Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου, μόνο το 2009 καταγράφηκαν 3.230 βιασμοί, αλλά ο αριθμός θεωρείται ότι υπερβαίνει τους 16.000 καθώς το 80% των περιστατικών δεν καταγγέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Ψεύτρα και πόρνη»: «Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός αντιμετωπίζει αυτό το θέμα», ανέφερε στην εφημερίδα «Daily Mail» η Παναγιώτα Μπερτζίκη, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από συνάδελφό της το 2006, στο Μπέρλιγκτον, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου. Οι αρμόδιες αρχές, όπως ανέφερε η 29χρονη ομογενής που κατοικεί στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, δεν εξέτασαν την καταγγελία της.
Αντίθετα, εξωθήθηκε να ζει στον ίδιο όροφο με τον βιαστή της και να ανέχεται τα σχόλια των συναδέλφων της που την αποκαλούσαν «ψεύτρα» και «πόρνη». Η Παναγιώτα Μπερτζίκη ίδρυσε πρόσφατα την οργάνωση Military Rape Crisis Center με σκοπό να παρέχει συμβουλές και νομική υποστήριξη σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό.
Βιασμός «γραμμένος» σε βίντεο: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη, στελέχη της οργάνωσης Military Rape Crisis Center αποκάλυψαν ότι μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι δύο άνδρες συνάδελφοί της τη βίασαν στο Ιράκ και κατέγραψαν την πράξη τους σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ολόκληρη τη βάση. Παρά το γεγονός ότι είχε σημάδια σε όλο της το σώμα, δήλωσε ότι δεν υπήρξαν κυρώσεις επειδή ο διοικητής αποφάσισε πως δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά.
Στην αγωγή, εκτός από τα ονόματα των στρατιωτικών που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα, αναφέρονται και τα ονόματα των υπουργών Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς και Ντόναλντ Ράμσφελντ, επειδή «δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα». Ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, υπεραμύνθηκε προχθές της πολιτικής του τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις ενώ σημείωσε ότι το Πεντάγωνο από το 2008 πήρε μέτρα για το πρόβλημα, δαπανώντας δύο εκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της αντιμετώπισης αυτών των υποθέσεων. *
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου