Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Συναρπάζουν τα «φιλάνθρωπα» αισθήματα της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας-Βρετανίας-ΗΠΑ, των πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων Βελγίου-Ολλανδίας που άφησαν ανεξίτηλο το εκμεταλλευτικό τους ίχνος στην άτυχη Μαύρη Ήπειρο, των καταπιεστικών δυνάμεων-ακόλουθων των ΗΠΑ του Περσικού Κόλπου και των περιφερειακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας.


Όταν δεν ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης, την εκμετάλλευση των πολύτιμων λίθων και στρατηγικών ορυκτών, τα συμβόλαια της Ανοικοδόμησης της χώρας, ε τότε, δείχνουν τον «ανθρωπιστικό χαρακτήρα» της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Με το Αζημίωτο! Διατάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις τους από δήθεν «προστάτες αμάχων», που πρώτοι δολοφονούν με τα σούπερ όπλα τους, να παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στις πιο συμβιβασμένες προς τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις πολυεθνικές εταιρείες , τάσεις της καθεστωτικής αντιπολίτευσης.

Καθημερινά η ιμπεριαλιστική επέμβαση Προθύμων Συμμάχων και ΝΑΤΟ αποκαλύπτεται ως ένας άδικος πόλεμος επιβολής ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας και διεκδίκησης συμβολαίων. Τα ίδια τα πεδία των μαχών μετατρέπονται σε διαφημιστικά πλάνα ώστε οι βιομηχανίες του πολέμου να αποδείξουν τη δολοφονική δεινότητα της πραμάτειας τους!

Πρωταγωνιστές οι» ευαίσθητοι και λάτρεις του πολιτισμού», Γάλλοι. Ελάχιστες ώρες μετά την κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους της Λιβυκής Αεροπορίας, ένα ξεπερασμένο Galeb, κυκλοφόρησαν διαφημιστικό βίντεο του γαλλικού αεροσκάφους Rafale, που εκτός της κατάρριψης περιλαμβάνει πλάνα από το βομβαρδισμό θέσεων του Λιβυκού στρατού! Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που είναι γνωστό ότι έχει πολύ φιλικές σχέσεις με τον Σερζ Ντασσό, τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου αεροναυπηγικού κολοσσού, έχει μετατραπεί σε ατζέντη του Rafale, που εκτός από τα 60 αεροπλάνα που έχει αγοράσει η Γαλλία, δεν έχει βρει άλλο πελάτη.

(Η πρώτη κατάρριψη για το Rafale. Δείτε το σε βίντεο στο onalert.gr)

Οι αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις από τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και τους στόλους δεν στέλνουν μόνο ένα τρομοκρατικό μήνυμα στους λαούς που συμπυκνώνεται στη θέση ότι «η ιμπεριαλιστική Δύση που στήριζε και στηρίζει αντιδραστικούς σατράπηδες θα είναι αυτή που θα επιβάλει τους όρους εκδημοκρατισμού των αραβικών κοινωνιών, θα ξαναμοιράσει κατά το δοκούν τον ενεργειακό και ορυκτό πλούτο αυτών, έχοντας συντρίψει τις ξεπερασμένες αντιδραστικές κυβερνήσεις και τις πιο ριζοσπαστικές εξεγερτικές δυνάμεις», αλλά παράλληλα αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις μεγάλες αεροναυπηγικές βιομηχανίες , αμερικανικές και ευρωπαϊκές να δείξουν τις δυνατότητες των "προϊόντων" τους!

Ο νέος πόλεμος παρουσιάζεται πολύ βολικός: Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός της τεράστιας κατανάλωσης πανάκριβων οπλικών συστημάτων για ελάχιστους στόχους. Μόνο τη πρώτη μέρα χτυπήθηκαν 20 στόχοι την λιβυκών παραλίων με 120 πυραύλους ΤΟΜΑΧΟΚ! Οι ΗΠΑ έριξαν 16 επιπλέον πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον στόχων στη Λιβύη τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 170 τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχή της στρατιωτικής επέμβασης, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές «από την αρχή της επέμβασης της Συμμαχίας το Σάββατο 19/3 έχουν ριχτεί τουλάχιστον 170 Τόμαχοκ, από τους οποίους οι 7 από το βρετανικό υποβρύχιο Trafalgar. Τρία υποβρύχια των ΗΠΑ, το Providence, το Florida, και το Scranton καθώς και τα αντιτορπιλικά Stout και Barry έχουν αναπτυχθεί στον Κόλπο της Σύρτης. Ο αριθμός των πυραύλων πλησιάζει σταδιακά τον αριθμό των Τόμαχοκ που ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου το 1991, την πρώτη σύγκρουση κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν. Περίπου 297 από τους πυραύλους αυτούς, που η εκρηκτική τους γόμωση τους είναι 450 κιλά, είχαν εκτοξευτεί τότε».

Τι γίνεται άραγε; Τα ιμπεριαλιστικά οπλοστάσια ξεφορτώνονται τα ληγμένα οπλικά τους συστήματα, που ιδιαίτερα οι βόμβες ισχυρής διάτρησης εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε απεμπλουτισμένο ουράνιο απαιτούν πολύ υψηλό κόστος καταστροφής. Τώρα απλά ρίχνονται στα κεφάλια των Λιβύων αμάχων μολύνοντας για πάντα την έρημη χώρα. Τα κενά στο οπλοστάσιο των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων γρήγορα θα αναπληρωθούν από νέες παραγγελίες στις πολεμικές βιομηχανίες, που βλέπουν τους δείκτες στα χρηματιστήρια να απογειώνονται.

Ταυτόχρονα, κάθε πόλεμος αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση. Τα Αντιπυραυλικά οπλικά συστήματα ΠΑΤΡΙΟΤ, μεταξύ των κατασκευαστών και ο Κόκκαλης, διαφημίστηκαν υπέρ του δέοντος κατά τη διάρκεια του Πρώτου Πολέμου στον Περσικό Κόλπο, ιδιαίτερα στις επιθέσεις των ιρακινών ΣΚΟΥΝΤ κατά του Ισραήλ. Έκτοτε έκαναν τρελές πωλήσεις στις χώρες του Κόλπου και στις χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σήμερα που το ίδιο το ΝΑΤΟ προχωρά την Αντιπυραυλική Ασπίδα και μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, του Περσικού Κόλπου, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βραζιλία, η Ινδία κινούνται στην ανανέωση και στον εμπλουτισμό του οπλοστασίου τους δε μπορεί να χαθεί η ευκαιρία διαφήμισης των νέων όπλων.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά δηλώνει συμμετοχή σε πόλεμο το Eurofighter. Σε ένα ασφαλές πολεμικό πεδίο, χωρίς απειλή αντιαεροπορικών συστημάτων και αεροπορικής επίθεσης δοκιμάζεται-διαφημιζόμενο το καμάρι της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, όταν μόνο στην Ελλάδα από το 1999 υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ, για προμήθεια 60 αεροσκαφών και πρόσφατα υπήρξε ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ Γερμανών-Αμερικανών για την προμήθεια του νέου πολεμικού αεροσκάφους από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές «Οι αμερικανοί αυτή τη περίοδο δεν έχουν νέο προϊόν να διαφημίσουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν στο νου τους να πουλήσουν. Το F -18 είναι το αεροσκάφος που "σπρώχνουν" για πώληση στη Βραζιλία. Η Boeing δεν κρύβει την επιθυμία της να σπάσει το μονοπώλιο των F-16 της Lockheed Martin στην Ελλάδα και μοιάζει αποφασισμένη γι΄ αυτό. Το F-18 απολύτως αναβαθμισμένο, έχει αφήσει πίσω το F- 16 και περιμένει την απόφαση της Βραζιλίας. Στο μεταξύ πήρε παραγγελία από το αμερικανικό ΠΝ ,που δεν μπορεί να περιμένει άλλο το καθυστερημένο F-35 της Lockheed».

Για τους καπιταλιστές πάντα ίσχυε: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΟΥ…»

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου