Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!‏











Στο αίμα βούτηξαν διαδήλωση ενάντια στην παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο Ιράκ οι δυνάμεις Ασφαλείας των ντόπιων Ταγματασφαλιτών.  Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Αμερικανού ναύαρχου Μάικλ Μάλεν,  αρχηγού του μικτού Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις οποίες «Το Ιράκ δεν έχει ζητήσει παράταση της διορίας, που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2011, για να αποσύρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα στρατεύματά τους». Ο ναύαρχος Μάλεν, τόνισε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαγδάτη ότι το Ιράκ θα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες πολύ σύντομα, αν θέλει να τροποποιήσει το σχέδιο αυτό προκειμένου να αποφύγει "αμετάκλητες αποφάσεις για την επιμελητειακή υποστήριξη και τις επιχειρήσεις που πρέπει να λάβουμε τις επόμενες εβδομάδες".
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μάλικι απάντησε ότι η αστυνομία και ο στρατός είναι έτοιμοι και ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα χρειαστούν μετά το τέλος του έτους. Ο Μάλικι επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναπτύξει δεσμούς με τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα, όσον αφορά στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των δυνάμεων ασφαλείας. "Οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι πλέον σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη, να διατηρήσουν την ασφάλεια και να δράσουν επαγγελματικά και πατριωτικά", υπογράμμισε.
Σύντομα τα ιρακινά ταγματαισφαλίτικα στρατεύματα απέδειξαν τον πατριωτισμό τους.
Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και 44 τραυματίστηκαν όταν άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έριξαν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί χθες για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση εναντίον της συνεχιζόμενης παρουσίας του στρατού των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο Νάμπιλ αλ Χαγιάτ, επικεφαλής του γενικού νοσοκομείου της Μοσούλης, είπε ότι διακομίστηκε σε αυτό η σορός ενός 23χρονου άνδρα με τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα. Τουλάχιστον 44 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, περιλαμβανομένων 13 ηγετών φυλών, πρόσθεσε."Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση διότι έχουν χάσει πολύ αίμα. Επιπλέον το νοσοκομείο δεν παρέλαβε εφόδια που χρειάζεται για τη νοσηλεία τους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη", δήλωσε ο αλ Χαγιάτ.Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ιρακινοί αστυνομικοί και στρατιώτες έριξαν στον αέρα και κατόπιν στους διαδηλωτές για να τους εμποδίσουν να φθάσουν στην πλατεία αλ Άχραρ στη Μοσούλη όπου σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η αστυνομία έστησε σημεία ελέγχου σε πολλά σημεία της πόλης, που βρίσκεται περίπου 400 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.



Ιρακινοί έχουν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην πλατεία αλ Άχραρ για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο οι δυνάμεις των ΗΠΑ να παραμείνουν στη χώρα πέραν της ημερομηνίας  προγραμματισμένης αποχώρησής τους, τέλη 2011. Οι υπηρεσίες ασφαλείας, επικαλούμενες "απειλές", ανακοίνωσαν την Πέμπτη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μοσούλη μια ημέρα πριν τη διαδήλωση.


Υπό εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στη Βαγδάτη συγκεντρώθηκαν παράλληλα χθες εκατοντάδες διαδηλωτές για να αξιώσουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και για να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία και την διαφθορά. Κάλεσαν επίσης να απελευθερωθούν εκατοντάδες φυλακισθέντες που παραμένουν υπό κράτηση για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να τους απαγγέλλονται κατηγορίες.


Στο Ιράκ παραμένουν περίπου 50.000 αμερικανοί στρατιώτες. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας ναύαρχος Μάικ Μάλεν δήλωσαν ότι προτίθενται να εγκρίνουν την παράταση της παρουσίας τους στη χώρα αν το ζητήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.
Να θυμίσουμε ότι η Αμερικανοβρετανική Συμμαχία Προθύμων, με την σημαντική ελληνική συνδρομή των κυβερνήσεων Σημίτη-Παπανδρέου, είχαν προβάλλει ως πρόσχημα την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από το δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ και αργότερα, όταν πλέον αποδείχτηκε ότι έλεγαν ψέματα, ισχυρίστηκαν ότι αιτία της εισβολής ήταν η επιβολή Δημοκρατικού καθεστώτος.
Όμως πρόσφατα, δημοσιεύματα αποκάλυψαν αυτό που όλοι ήξεραν. Το πετρέλαιο και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα ήταν η Αιτία, συνιστώσα του παγκόσμιου πόλεμου επιβολής των Νόμων της Αγοράς και  καθυπόταξης του κόσμου της εργασίας που ονόμασαν Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας! Οι Δυτικοί Τρομοκράτες..
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Independent απέδειξε ότι πέντε μήνες πριν εισβάλουν στο Ιράκ οι Βρετανοί μαζί με τις ΗΠΑ, είχαν μοιράσει ήδη τα πετρέλαια του. Επικαλούμενη έγγραφα που διευκρινίζει ότι απέκτησε έπειτα από αίτημα του ακτιβιστή και συγγραφέα Γκρεγκ Μάτιτ, βάσει του νόμου περί ελευθερίας της ενημέρωσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις εταιρείες BP και Royal Dutch Shell τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2002.
«Η Shell και η BP δεν μπορεί να μην έχουν ένα μερίδιο (στο Ιράκ)» φέρεται ότι δήλωσε ο Έντουαρντ Τσάπλιν, πρώην διευθυντής του Φόρεϊν Όφις, υπεύθυνος για τη Μέση Ανατολή, έπειτα από μια συνάντηση με πετρελαϊκούς ομίλους τον Οκτώβριο του 2002.«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε ένα δίκαιο κομμάτι της δραστηριότητας για τις βρετανικές εταιρείες στο Ιράκ μετά τον Σαντάμ» δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης.
Ένα μήνα αργότερα, το Φόρεϊν Όφις κάλεσε και πάλι την BP για να συζητήσουν τις ευκαιρίες στο Ιράκ «μετά την αλλαγή του καθεστώτος» αναφέρει η εφημερίδα.  «Η BP θέλει απεγνωσμένα να μπει εκεί μέσα και ανησυχεί μήπως πολιτικές συμφωνίες τής στερήσουν αυτή την ευκαιρία» αναφέρεται στα πρακτικά της συνάντησης σύμφωνα με τον Independent. Στελέχη της BP φέρονται, επίσης, να είπαν σε αξιωματούχους του Φόρεϊν Όφις ότι το Ιράκ είναι «το σημαντικότερο από οτιδήποτε έχουμε δει ως τώρα».
Η τότε υπουργός Εμπορίου Ελίζαμπεθ Σάιμονς διαβεβαίωσε τον πετρελαϊκό όμιλο ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως στις βρετανικές εταιρείες ενέργειας θα πρέπει να δοθεί ένα μερίδιο από τα αποθέματα του Ιράκ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεδομένης της συμμετοχής του τότε πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στα αμερικανικά σχέδια.
Στο ερώτημα ποιος θα κάνει τη μεταφορά του κλεμμένου πετρελαίου από τον ιρακινό λαό, μια είναι η απάντηση. Μα φυσικά οι Έλληνες πλοιοκτήτες, οι Δαιμόνιοι Αλήτες που κάνουν λεφτά με το αίμα των λαών! 
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο Ανθρωπισμός είναι η Μεγάλη Αρετή των Ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων.
Αυτός καθοδηγεί τις φονικές τους επεμβάσεις, τη βάναυση κατοχή και καταπίεση ολόκληρων λαών, την στήριξη αιμοσταγών δικτατόρων. Ένας Ανθρωπισμός που στη μια όψη έχει το Δολάριο και στην άλλη το Ευρώ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου