Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νηοψίες στο Λιβυκό από τη φρεγάτα «Λήμνος»

ΝΑΤΟ
ΕΘΝΟΣ

Η φρεγάτα «Λήμνος» απέπλευσε χθες το απόγευμα από τη Σούδα αναλαμβάνοντας αποστολή νηοψιών στο Λιβυκό Πέλαγος στο πλαίσιο του εμπάργκο κατά της Λιβύης που επέβαλε το ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ νορβηγικά μαχητικά F-16 που απογειώνονται από τη Σούδα συμμετέχουν κανονικά στους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη εντάσσονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις που συντονίζονται από πλοίο του 6ου Στόλου. Από τη βάση της Σούδας απογειώνονται και τα έξι Μιράζ 2000 του Κατάρ που συμμετέχουν σε κοινές αποστολές με τα Ραφάλ που εξορμούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» που βρίσκεται νοτίως της Κρήτης. Σε αποστολές αναχαίτισης συμμετέχουν κανονικά και τα βελγικά F-16 που βρίσκονται στη βάση του Αραξου.

Χτες τον Αραξο επισκέφτηκε ο υπουργός Αμυνας του Βελγίου, ενώ στην αεροπορική βάση της Σούδας μετέβησαν οι αρχηγοί της Τακτικής Αεροπορίας του Κατάρ και της Νορβηγίας.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο Αμερικανών χτες και προχτές περιόδευσε σε όλες τις αεροπορικές βάσεις της Δυτικής Ελλάδας ελέγχοντας τις εγκαταστάσεις και εξετάζοντας τις δυνατότητες μεταστάθμευσης επιπρόσθετων αμερικανικών και λοιπών συμμαχικών δυνάμεων που θα απαιτηθούν για την υποστήριξη των νατοϊκών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου