Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο πόλεμος στη Λιβύη δεν αποτελεί τμήμα μόνο της τεράστιας σύγκρουσης στο εσωτερικό της χώρας μεταξύ αστικών δυνάμεων, φυλών, μουσουλμανικών οργανώσεων και του δικτάτορα Καντάφι για τον έλεγχο της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών ή τμήμα του άγριου ανταγωνισμού μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την επιβολή πολιτικής επικυριαρχίας και κατοχύρωση προνομιακού τμήματος των κοιτασμάτων πετρελαίου-φυσικου αερίου και των στρατηγικών ορυκτών, αλλά έχει ευρύτερες αλληλεπιδράσεις.
Η σύγκρουση στη Λιβύη αποτελεί τμήμα γεωστρατηγικών ανακατατάξεων με παγκόσμιο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα δικαιολογεί πλήρως την αντίληψη ότι ο πόλεμος και η συνακόλουθη καταστροφή αποτελούν βασικούς μηχανισμούς ξεπεράσματος της οικονομικής κρίσης. Ήδη τα εδάφη και οι πόλεις τη Λιβύης αποτελούν στόχους των δυτικών οπλοστασίων που γοργά αδειάζουν και δημιουργούν την ανάγκη υπογραφής νέων συμβολαίων για την πολεμική βιομηχανία. Η κούρσα των πολεμικών ανταγωνισμών γνωρίζει ημέρες δόξας με την Αντιπυραυλική Άμυνα του ΝΑΤΟ, την Ρωσία-Κίνα-Ινδία να πρωταγωνιστούν, αναγκάζοντας και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Ενώ, η Προβολή του Ιρανικού κινδύνου μετατρέπει τις χώρες του Περσικού Κόλπου σε προνομιακούς πελάτες των αμερικανικών πολυεθνικών.
Η ταξικότητα των πολιτικών επιλογών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης αποκαλύπτεται μέσα από την αρθρογραφία που κάνει λόγο για εκτόξευση του οικονομικού κόστους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του κόστους κατοχής, που ολοένα αυξάνεται χρονικά και συμπεριλαμβάνει διαρκώς και νέους λαούς, ενώ παράλληλα μειώνονται παντού οι κοινωνικές δαπάνες βουτώντας στην ανεργία, ανασφάλεια και απελπισία στους λαούς των καπιταλιστικών μητροπόλεων.
Τη ίδια στιγμή ο πόλεμος ιδιωτικοποιείται και εμπορευματοποιείται. Είναι χαρακτηριστική η είδηση ότι πρώην μέλη των SAS θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις των εξεγερμένων κατά του Καντάφι και να τις μετατρέψουν σε στρατό ικανό να αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian αναζητούνται ήδη ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες μπορούν να αναλάβουν την εκπαίδευση των εξεγερμένων. Σ΄ αυτές τις εταιρείες εκπαιδευτές είναι κυρίως κομμάντο των SAS. Το κόστος της εκπαίδευσης, το οποίο δεν θα είναι και μικρό, φαίνεται ότι θα αναλάβουν αραβικές χώρες. Ενδιαφέρον για να αναλάβουν την εκπαίδευση των Λίβυων ανταρτών έχει δείξει ήδη η Ιορδανία.
Η εκπαίδευση των ανταρτών υποστηρίζουν οι δυτικοί δεν είναι αντίθετη στο πνεύμα της απόφασης του ΟΗΕ.
Να θυμίσουμε ότι η αρχική απόφαση του ΟΗΕ ως πρόσχημα προέβαλε την ανάγκη προστασίας των αμάχων…
Βλέπεις πάντα οι «ανθρωπιστικοί πόλεμοι» αύξαναν τα κέρδη των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών, εφαρμόζοντας το δόγμα « ο θάνατος εκατομμυρίων για τα κέρδη των μετόχων» !
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου