Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επίσημη ενημέρωση ΓΕΣ για την κομπίνα στο Φυλάκιο Βέρειο, στον Έβρο



Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα ενημερώσει το ΓΕΣ για την κομπίνα που έχει στήσει υπαξιωματικός εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων και του ελληνικού Δημοσίου.

Πλέον το ΓΕΣ είναι θα και επίσημα ενήμερο και υπεύθυνο να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται υπερασπιζόμενο το κοινό περί δικαίου αίσθημα  και τα δικαιώματα των στρατιωτών.

Αναδημοσιεύουμε την σχετική καταγγελία:

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ


Τεράστια συζήτηση ξέσπασε μετά το σχετικό άρθρο του Κ.Ζούλα, «για τους αξιωματικούς που κλέβουν κρουασάν». Αιτίες φωτίστηκαν, λόγοι αναδείχτηκαν, κατηγορίες εκτοξεύτηκαν και κάποιοι ανέλαβαν εργολαβικά την υπεράσπιση του Ελληνικού Στρατού και του Σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. Μάλιστα ο ΣΥΣΜΕΔ έκανε λόγο για γενικευμένη απαξίωση των αξιωματικών και έδειξε μεθοδευμένη επιχείρηση.

Όμως η διαφθορά θεριεύει, τα περιστατικά αυξάνονται και πάντα έχουν το ίδιο θύμα: τον φαντάρο και την οικογένεια του. Η υποχρεωτική στράτευση αναδεικνύεται σε ένα απίστευτο βάρος για τη μέση οικογένεια του λαού μας, αφού η αμισθί εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών συνδέεται με την γενικευμένη οικονομική εκμετάλλευση της οικογένειας που αναλαμβάνει το κόστος της στρατιωτικής θητείας.

Ταυτόχρονα, χίλιες δύο κομπίνες στήνονται καθημερινά στις μονάδες από διοικητές, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που κλέβουν προμήθειες, χαρτζιλικώνονται από τους προμηθευτές, εκμεταλλεύονται τα ΚΨΜ, κάνουν έργα στις μονάδες με εικονικά τιμολόγια πολλαπλασιάζοντας το κόστος κατασκευής και αυξάνοντας τον τραπεζικό τους λογαριασμό, χρησιμοποιούν φαντάρους για να εκτελέσουν εργασίες στα σπίτια τους!

Για όλα αυτά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει στοιχεία, έχει μαρτυρίες.

Οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πολλαπλασιάζονται και η συγκεκριμένη που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτική των όσων βιώνουν οι φαντάροι.

Δύο πράγματα έχουμε να τους πούμε:

Κύριοι Μαζευτείτε! Θα μας βρείτε μπροστά σας. Σεβαστείτε τους συναδέλφους φαντάρους και τις οικογένειες τους. Η Διαφθορά σας και οι Αυθαιρεσίες σας θα βγαίνουν στον ντόκο.

Καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν πρωτοβουλίες έμπρακτης καταδίκης των παρανομιών.

Τέλος, οι συνάδελφοι φαντάροι καλούνται να βγουν στην αναφορά Παραπονούμενοι και να δημοσιεύουν κάθε τι που θίγει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Χρυσές bussiness φαίνεται να κάνει στο φυλάκιο στον Έβρο ο επιλοχίας Γεωργ.

Ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός τελεί υπεύθυνος διαχείρισης στο ΚΨΜ. Η κερδοφόρα επιχείρηση στήνεται τις Κυριακές, μέρα που σχεδόν πάντα είναι και αρχιφύλακας. Κατά περίεργη σύμπτωση το κυριακάτικο συσσίτιο περιλαμβάνει κονσέρβα βιομηχανοποιημένου κρέατος και μάλιστα σε μικρότερες μερίδες από το συνηθισμένο. Όσο και αν ο υπαξιωματικός ισχυρίζεται ότι βάζει τα προβλεπόμενα γραμμάρια, η ουσία είναι ότι με αυτές τις μερίδες δε γίνεται να χορτάσουμε με τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στο πιο ευτελές, φθηνό και χαμηλής ποιότητας φαγητό που υπάρχει στο στρατό (κατά γενική ομολογία).

Αυτές είναι οι μέρες που επιλέγει να πουλάει στο ΚΨΜ hot-dog με 1,2 ευρώ το ένα χρησιμοποιώντας αρκετά υλικά από αυτά που προορίζονται για το φαγητό των φαντάρων. Ένα καλοστημένο κόλπο στην πλάτη των φαντάρων, 0% κόστος - 100% κέρδος. Είναι τόσες οι συμπτώσεις που είναι αδύνατο να σκεφτούμε ότι όλα γίνονται εν αγνοία των μονάδων που επανδρώνουν το φυλάκιο.

Σίγουρα στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αξιωματικοί. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που υπάρχουν υπόνοιες για κακοδιαχείριση στα αναλώσιμα υλικά. Είναι γνωστό παντού ότι με τέτοιες μεθόδους είτε βουλώνονται λογιστικές τρύπες είτε κερδίζουν επιτήδειοι. Αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να ελέγξει την απόσταση ανάμεσα στα προβλεπόμενα και σε αυτά που όντως καταναλώνουν οι φαντάροι, από το φαγητό μέχρι την χλωρίνη.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς κάνει περικοπές (κάρτες επιβίβασης, είδη ρουχισμού και καθαριστικά) καταλαβαίνει κανείς πώς εκτινάσσεται το κόστος της θητείας. Σε μια εποχή που όλοι ασχολούνται με τις μίζες στα υποβρύχια, για εμάς το μεγάλο σκάνδαλο είναι η ταύτιση των στρατιωτικών δαπανών με τους εξοπλισμούς. Στεναχωριούνται που με τη χασούρα από τις μίζες δεν μπορούν να αγοράσουν επιπλέον όπλα.

Ξέρουμε δυστυχώς, ότι για εμάς δεν περισσεύει τίποτα. Γι' αυτό για εμάς σκάνδαλο μεγάλο είναι το 1,2 ευρώ που πάει στο hot-dog. Γιατί το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στο αεροπορικό εισιτήριο (για να μη χάσουμε μέρες από τη λιγοστή άδειά μας), στα ισοθερμικά (για να μην πεθάνουμε από το κρύο), στις χλωρίνες (για να ξεβρομίσουμε), στο εμφιαλωμένο νερό (για ξεδιψάσουμε), στα βερνίκια και τα ξυριστικά (για να μην τιμωρηθούμε). Κάθε μέρα βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να σταματήσουν τουλάχιστον να μας κοροϊδεύουν μέσα στη μούρη μας, κάνοντας κόλπα που θυμίζουν μπακάληδες από ελληνικές ταινίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

10 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ποιος πράττει τις αυθαιρεσίες και ποιος τις παρανομίες. Αυτός που κάνει το λάθος (ηθελημένα ή μη), ή αυτός που κακοβούλως και σαφώς έχοντας προσωπικό όφελος, παραμερίζει την ιεραρχία του ΓΕΣ, στο οποίο υπόκειται είτε ως Στρατιώτης είτε ως Αξκός, απευθύνεται σε μια ομάδα πλήρως άσχετη με την ιεραρχία του ΕΣ.
    Τι ποιο άνανδρο να έχεις δώσει όρκο στο Ευαγγέλιο (ή όπου αλλού πιστεύεις) και με την πρώτη ευκαιρία να τον καταπατάς (αναφέρομαι και στις 2 πλευρές). Τι πιο άνανδρο ακόμα να κάνεις ανώνυμη καταγγελία και να αναφέρεις ονομαστικά και με το δάκτυλο τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο σε μια κατάσταση παράνομή ή μη. Πριν 70 χρόνια αυτό το ονομάζανε ρουφιανιά, και τον κύριο ρουφιάνο. Σήμερα ο όρος αυτός έχει καταντήσει "μαγκιά" και ο κύριος "μάγκας" που είχε τα @@ να καταγγείλει ανώτερό του παραμερίζοντας τους ανωτέρους του.

    Θα μπορούσε κάλλιστα ο "μάγκας" να ζητήσει ακρόαση από τον Διοικητή του φυλακίου, της μονάδας ή της ταξιαρχίας για να αναφέρει το πρόβλημα. Και μην μου πει κανείς ότι το έκανε και δεν τον άκουσαν δεν θα τον πιστέψω για κανένα λόγο.

    Αισθάνομαι ντροπή όταν γνωρίζω άτομα καλομαθημένα του μπαμπά και της μαμάς οι οποίοι με το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να βάζουν τα κλάματα και να παίρνουν κατ ευθείαν τηλέφωνο για καταγγελία ή για παράπονα στον μπαμπά. Κρίμα γιατί στον έξω κόσμο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και εκεί δεν υπάρχει το βύσμα και ο κάθε σύνδεσμος ή επιτροπή που το παίζει διαμεσολαβητής και ενεργό όργανο....


    Ντροπή στον Κ. Ανώνυμο "μάγκα-ρουφιάνο" που νιώθει υπερήφανος στους συναδέλφους του για το κατόρθωμα που λογικά θα έκανε να εμπλέξει και άτομα που ίσως δεν ευθύνονται.: Βλ. πρόταση στο άρθρο του "δημοσιογραφικού δαιμονίου": "Σίγουρα στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αξιωματικοί."

    Υ.Σ.: Θα ήθελα να απευθυνθώ στην επιτροπή για ένα πρόβλημα που έχω. Ο συνάδελφος Στρατιώτης στη διμοιρία μου ροχαλίζει πολύ. Τι να κάνω? να πάρω τον μπαμπά μου να του το πω ή θα ενημερώσετε το ΓΕΣ ως αρμόδια επιτροπή για το πρόβλημα μου??
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα ο στρατός παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ελευθερία έκφρασης, σεβασμός στην ατομική ελευθερία, ισότητα και ισοτιμία.Επομένως ζήτημα ηθικής νομιμότητας δεν τίθεται.Από τα λεγόμενα σου φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά για τους ηθικούς κανόνες.Για σένα όποιος διεκδικεί τα διακαιώματά του μέσω συλλογικών φορέων είναι μαμόθρεφτο, ή ότι άλλη παπαριά σας έμαθαν να παπαγαλίζεται στην Ευελπίδων,για μένα είναι αγωνιστής.Για σένα όποιος καταγγέλλει παρανομία εις βάρος των φαντάρων από κάποιον ανώτερο του είναι ρουφιάνος,για μένα είναι ηθικός ΠΟΛΙΤΗΣ.Για σένα όποιος σκέφτεται και δεν υπακούει τυφλά στη μαλακία κάθε άξεστου καραβανά είναι κότα, για μένα είναι μαχητής και σκεπτόμενος άνθρωπος.Κότα είναι κάποιος που μασάει όλα τα κακώς κείμενα του στρατού και κοιτάει να καλοπεράσει.Όσο για τις δυσκολίες που λες πως υπάρχουν έξω προφανώς υπάρχουν συλλογικοί φορείς που μπορείς να απευθυνθείς και να συμμετέχεις, όπως σωματεία κτλ.Αυτά βέβαια απαγορεύονται στον δημοκρατικό σας στρατό για αυτό καραβανάκο μου τα αγνοείς.Συνέχισε να περνάς τη ζωή σου μέσα στα σκατά του στρατού, να είσαι δούλος της ανόητη ιεραρχίας και να γαμάς ψυχολογικά τους κατώτερους σου.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12 Απριλίου 2011 6:39 μ.μ.

    Aplos egrapses file.Alla karavanakia genithikan karavanes tha teleiosoun.Mia zwi k simera exun ta paidakia,,kompleksarismena teleios.

    K pali egrapses.Kairos na arxisoun n niwthoun ta amira plasmata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλύτερα αυτό το μίσος σας να το διοχετεύσετε αλλού και όχι πίσω από ένα πληκτρολόγιο παίζοντας το φιλοσοφημένοι αδικημένοι στρατιώτες. Αντί να κάθεστε να ασχολείστε με hot dog καραβανάδες και "άμοιρα πλάσματα" ασχοληθείτε με κάτι πιο ουσιώδες!

    Αλλά έτσι σας καταντήσανε να το παίζετε αρχιδαράδες πίσω από μια οθόνη και ένα κινητό. Άλλοι κλέβουν τους καραβανάδες και όλους τους πολίτες την ζωή μας και εσείς ασχολείστε με μια μαλακία που ίσως έκανε ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Συγχαρητήρια παλικάρια της Ελλάδος συγχαρητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς φίλε δεν το παίζουμε μάγκιες πίσω από τα πληκτρολόγια,ούτε με κάλυψη της ιεραρχίας(όπως εσείς).Δίνουμε αγώνες και στους δρόμους.Άλλωστε για αυτό δε μας κατηγορείτε εσείς οι Εθνικόφρονες;Βέβαια εμείς και κράζουμε τους κυβερνώντες ενώ εσείς τους βαράτε προσοχές, εμείς απεργούμε για να μη μεράσουν τα νέα μέτρα,ΔΝΤ και τα ρέστα αλλά όταν σας δώσουν εντολή να μας καταστείλλετε θα το κάνετε ευχαρίστως.Κατάλαβες Ράμπο μου αγαπημένε;ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ..!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αει καλά, πάνε σπάσε κανα μαγαζάκι και άσε με εμένα να βαράω προσοχές ως στρατιώτης, (ποτέ δεν ανέφερα ότι είμαι μονιμάς ή εύελπις)!!! Υπάρχουν και απλοί πολίτες που έχουν αντιλήψεις και φρονήματα διαφορετικά από εσένα!

    Τέλος των πάντων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και που ξέρεις ρε μάγκα ότι σπάω μαγαζιά;Αλλά βέβαια όιποιος διαμαρτύρεται κάνει μπάχαλα.Κατά τα άλλα εσύ δε μας είπες να διαμορτυρόμαστε για αυτά που μας κόβουν;Ε σου απάντησα πως το κάνουμε.Τώρα αν για σενα απεργός και διαδηλωτής=μπάχαλος κακώς που δεν πήγες ευελπίδων.Σε πολλές αντιφάσεις πέφτεις..!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κύριος "ανώνυμος" που έκανε αυτή την καταγγελία μιας και πίσω από την ανωνυμία του αναφέρεται στο επώνυμο του επιλοχία που κατά τη γνώμη του πάντα κάνει αυτά που λέει θα έπρεπε να έχει τα κότσια να παραθέσει και το ονοματάκι του γιατί είναι εύκολο να διασύρεις έναν άνθρωπο επειδή απλά εσύ θεωρείς ότι κάνει κάτι λάθος, χωρίς να νιώθεις ότι εκθέτεις προσωπικότητες και υπολείψεις. Έτσι απλά για να έχει και ο "κατηγορούμενος" το δικαίωμα της υπεράσπισής του. Όχι απλά να κατηγορούμε ή ακόμα χειρότερα να συκοφαντούμε κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που μας προσφέρουν οι ιστοσελίδες και τα blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι γιατί ο στρατός είναι πολύ δημοκρατικός και αν βγει με το όνομά του θα τον αντιμετωπίσουν αξιοκρατικά και θα ερευνήσουν την καταγγελία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας υποθεσουμε οτι ο εν λογω υπαξιωματικος, οντως αυθαιρετει σε βαρος της υπηρεσιας (αφου χρησιμοποιει υλικα της) και του ελληνα φανταρου. Τι κανει λοιπον? Πουλαει με 1.20 το hot dog. Τι περιεχει? Λογικα, ψωμακι, λουκανικο, κετσαπ, μουσταρδα αντε και πατατες, ντοματα. Υποθετικα παντα, τα υλικα ειναι του συσσιτιου. Ψωμακια ομως δεν εχουν οποτε τα αγοραζει. Δηλαδη κοστος 0,50. Καθαρο κερδος 0,70. Ποσα ατομα εχει ενα φυλακιο του Εβρου νομιζετε? Πανω απο 10? Αντε 15 στην καλυτερη. Ας πουμε και 20. Και ας υποθεσουμε οτι θα αγορασουν και οι 20 (που αποκλειετε) απο ενα hot dog. Αρα εχουμε 20x0,70=14 Ευρω. Μαλιστα. Και πειτε μου, ποιος "εξυπνος" θα εκανε ολα αυτα για δυο το πολυ δυο "Κυριακες" που κανει αρχιφυλακας, το μηνα (μη νομισετε παραπανω, πουθενα δε γινετε αυτο, για 14 και 14, δηλαδη 28 Ευρω το μηνα? Παντα στην καλυτερη, αν πανε καλα οι "δουλειες"...!!!! Αξιζει να ρισκαρει τη θεση του, την υποληψη του, την επαγγελματικη του συνεχεια? Ε, δε νομιζω. Μη τρελαθουμε. Απλως ως συνηθως, γινετε η τριχα, τροιχια... Και αν συμβαινει το περιστατικο αυτο, γιατι δεν αναρωτιουντε μηπως αυτα τα 14,00 Ευρω, δεν πανε στην τσεπη του, αλλα σε καποιο πρατηριο, σουπερ μαρκετ ή δε ξερω που, για να αγορασει χλωρινες για να "ξεβρωμισουν" οπως χαρακτηριστικα εγραψε, ή σε κολλες Α4 για να μπορουν να εκτυπονωντε οι υπηρεσιες και τα φυλλα αδειων, τα υπηρεσιακα και τα εξοδοχαρτα. Γιατι ως γνωστον, οι δαπανες εχουν περικοπει κατα πολυ. Και εκτος αυτου, πουθενα δεν αναφερετε οτι αφου παραπονεθηκε στο Δοιηκητη του, τι συναιβει ακριβως μετα. Μαλλον δεν εγινε ποτε, αλλα προτιμησε να γραψει 10 γραμμες και να το δημοσιοποιησει στο κοινο. Ανωνυμα, και ανοδυνα. Ακομη και να εγιναν ολα αυτα απο τον εν λογο υπαξιωματικο, αυτο σημαινει οτι ολοι ειναι σκαρτοι που εργαζοντε στο Στρατο? Ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα....... Λες και καθε Φανταρος που παρουσιαζετε ειναι παναγιτσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή