Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γάζα: Αποφασισμένος για σπάσιμο του ισραηλινού αποκλεισμού ο διεθνής στολίσκος βοήθειας

http://www.kathimerini.gr

Οι διοργανωτές της μετάβασης του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας επαναβεβαίωσαν στην Κωνσταντινούπολη ότι είναι αποφασισμένοι να σπάσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα, παρά το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας.

«Χαιρετίζουμε με όλη μας την καρδιά την απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να λειτουργεί με τρόπο μόνιμο το πέρασμα της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας αλλά ο παράνομος αποκλεισμός του Ισραήλ παραμένει σε ισχύ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Πισσίας, συνδιοργανωτής του στολίσκου.


«Το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να χρησιμοποιούν τη θάλασσά τους και ελέγχει αυστηρά τα αγαθά που μπαίνουν και βγαίνουν στην Γάζα. Ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσουμε να αψηφούμε αυτόν τον αποκλεισμό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεκαπέντε πλοία από διαφορετικά λιμάνια της Μεσογείου θα ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου για τη Γάζα, σημείωσε ο κ. Πισσίας, που θα βρίσκεται στο Mavi Marmara.

Τα πλοία που θα προέρχονται από τον Καναδά, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Τουρκία θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα νότια της Κύπρου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου