Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

"Η απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία, είναι υποχρεωτική", λέει το ΥΠΕΘΑ.


Το χώσιμο στις μονάδες του Στρατού Ξηράς είναι ατελείωτο και η μπάλα παίρνει πολλές φορές ακόμη και τους μόνιμους, ιδιαίτερα ΕΠ.ΟΠ. και Υπαξιωματικούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραβιάζονται συστηματικά οι διαταγές που αναφέρονται στις υπηρεσίες και προβλέπουν έξοδο ή υπηρεσιακό για τους φαντάρους μετά από (3) μέρες υπηρεσίας, ανώτατο όριο υπηρεσιών για τους ΕΠ.ΟΠ. τις (7) μέρες και 24ωρη απαλλαγή για τα στελέχη μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Πολλοί διοικητές γράφουν τις διαταγές στα παλιά τους τα παπούτσια με αποτέλεσμα να υπάρχει σωρεία καταγγελιών για τη μη τήρησή τους.

Βεβαίως για την κατάσταση αυτή οι ευθύνες επιμερίζονται στους διοικητές που ουσιαστικά βάζουν σε πρώτη θέση την καριέρα τους και επιδιώκουν να παρουσιάσουν καλό πρόσωπο σε ανωτέρους-ΓΕΣ, με θύμα όπως πάντα τους φαντάρους, αλλά και το ΥΠΕΘΑ που δεν κλείνει τις άχρηστες μονάδες και συνεχίζει να χρησιμοποιεί χιλιάδες συναδέλφους ως Υπηρετικό Προσωπικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Παρ’ όλα αυτά εμείς καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και να τα υπερασπίζονται, βγαίνοντας παραπονούμενοι και δημοσιοποιώντας τις αυθαιρεσίες.
Ήδη, ο νέος ΥΕΘΑ ,ο Πάνος Μπεγλίτης, έστειλε εκ νέου εντολή,μέσω του υπεύθυνου του τμήματος μέριμνας του Στρατιωτικού του Γραφείου,ταγματάρχη Ι.Ζαχαράκη που υπενθυμίζει και επισημαίνει ότι η απαλλαγή είναι υποχρεωτική και καλεί άπαντες να εκτελέσουν τη διαταγή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου