Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Kύπρος: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Χριστόφια- Έρογλου

http://www.enet.gr

Σε θετικό κλίμα έγινε σήμερα η πρώτη από τις 19 συναντήσεις, που έχουν προγραμματιστεί, για το Κυπριακό, μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.



Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σε θετικό κλίμα καίρια ζητήματα που αφορούν στη διακυβέρνηση και στην κατανομή εξουσιών και πως το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 29 Ιουλίου.


Στην τριμερή της Γενεύης, οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει στην έναρξη εντατικού γύρου διαπραγματεύσεων μέχρι και τον Οκτώβριο, οπότε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μία νέα τριμερής συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τον γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων και σε 19 ολοήμερες συναντήσεις, οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να συζητήσουν όλα τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων (Διακυβέρνηση, Οικονομία, ΕΕ, Περιουσιακό, Εδαφικό, Ασφάλεια - Εγγυήσεις) καθώς και την πτυχή των Εποίκων.

Ζητούν απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στη ναυτική βάση

Στο μεταξύ, και ενώ για άλλη μια βραδιά χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αυτή τη φορά με σφυρίχτρες και κατσαρόλες, ζητώντας απόδοση ευθυνών για την πρόσφατη τραγωδία στη ναυτική βάση, τις παραιτήσεις του Προέδρου Χριστόφια και του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν, ζήτησε απόψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του, στο εκλογικό Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε:''Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Καρογιάν ως πολιτικός άνδρας, όπως τις πολιτικές του ευθύνες ως πολιτικός άνδρας θα έπρεπε να αναλάβει και ο κ. Χριστόφιας" , και τόνισε : "το λέω ευθαρσώς το λέω ευθέως , θα έπρεπε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους".

Από την πλευρά του ΑΚΕΛ ο γγ της ΚΕ Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι είναι ακραίο να λέγεται, με αφορμή τη τραγωδία στη ναυτική βάση, ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "είναι ανίκανος".

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου