Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 5ΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ;


Για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι φαντάροι αισθάνονται τα μεγάλα και μόνιμα θύματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ελληνικού Στρατού.
Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης, ανακοίνωσε 5ήμερη άδεια στους φαντάρους με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.
Οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα όσοι είναι "χωμένοι και τραβάνε μεγάλο λούκι" στις μονάδες της παραμεθορίου αισθάνθηκαν μεγάλη ανακούφιση, αφού με τον τρόπο αυτό θα έπερναν μια ανάσα και θα έβλεπαν τους δικούς τους.
Έλα μου δε! Σε πολλές μονάδες η 5ήμερη άδεια όχι μόνο δε δόθηκε, αλλά οι διοικητές σφυρίζουν αδιάφορα.
Με πρόφαση τις υπηρεσιακές ανάγκες, τις επερχόμενες ασκήσεις και επιθεωρήσεις, οι άδειες κόβονται και οι έξοδοι αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.
Μάλιστα, πολλοί διοικητές από τη μια μεριά φορτσάρουν με τις υπηρεσίες και από την άλλη ορίζουν σύντομες καταληκτικές ημερομηνίες για οι άδειες, κάνοντας αδύνατη τη χορήγηση τους σε όσους τη δικαιούνται.


Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ άμεσα να παρέμβουν και να εξασφαλίσουν ότι η 5ήμερη άδεια θα δοθεί κανονικά σε όλους τους συναδέλφους φαντάρους.
Δε μπορεί από τη μια μεριά ο Π.Μπεγλίτης να γεύεται τα φώτα της δημοσιότητας και να φτιάχνει το φιλολαικό του προφίλ ανακοινώνοντας άδειες και από την άλλη μεριά οι άδειες αυτές να μετατρέπονται σε μια ψεύτικη υπόσχεση του υπουργού και του ΓΕΣ.
Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά Παραπονούμενοι, να απαιτήσουν την χορήγηση της 5ήμερης άδειας και αν ο διοικητής δεν τους απαντήσει να ζητήσουν να βγουν Παραπονούμενοι στην Ταξιαρχία και στη Μεραρχία όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου