Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ Υπερασπίζουν το Δίκαιο Αγώνα τους

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ απαντούν στη διοίκηση της εταιρείας η οποία υποστήριζε ότι για την κατάληψη των κεντρικών γραφείων ευθύνεται μία μικρή μειοψηφία και εξηγούν γιατί προχώρησαν σ΄ αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας.
Απαντούν στην συκοφάντηση του αγώνα τους από την κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και τους διορισμένους από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ manager-πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η διάλυση των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και το ξεπούλημα τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που γίνεται στο όνομα του «λιγότερου κράτους», επιχειρείται από τα κομματικά στελέχη των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που είτε ως συνδικαλιστές, είτε ως μάνατζερ των δημόσιων επιχειρήσεων και κυβερνητικά στελέχη αργότερα, εφαρμόζουν αντεργατική πολιτική, είναι οι φορείς του κομματισμού και των πελατειακών σχέσεων, απαιτούν θυσίες από τους εργαζόμενους στο όνομα της «εθνικής ανάπτυξης»-της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρηματιών δηλαδή και πάντα σχεδιάζουν και επιβάλλουν από κοινού κάθε μέτρο που εξυπηρετεί τους εργοδότες.
Ας γυρίσουμε επομένως την πλάτη στον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ,αναζητώντας τους όρους ενός νέου εργατικού κινήματος όπου οι εργαζόμενοι θα ασκούν εργατική πολιτική, οργανωμένο από τα κάτω και με κριτήριο την εξυπηρέτηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων για να μπει μπλόκο στα αντεργατικά σχέδια Κυβέρνησης-Εργοδοσίας-Ε.Ε.-ΔΝΤ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12 μήνες στα ΕΑΣ, η Διοίκηση της εταιρείας η δική μας τρόικα(ΑΝΔΡΙΑΝΗΣ-ΤΡΥΦΙΑΤΗΣ-ΦΕΛΩΝΗΣ) έναν απολογισμό έχει να παρουσιάσει: ΔΙΑΛΥΣΗ των πάντων.


Και σήμερα έχουν το θράσος με ένα επαίσχυντο δελτίο τύπου να ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους και να συκοφαντούν τον αγώνα μας με ψέματα και ανακρίβειες.ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ότι δεν έγινε κατάληψη από μερικούς εργαζόμενους απόφαση για κατάληψη της κεντρικής διοίκησης και για 24 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα εργοστάσια πάρθηκε με
ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της Κοινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων Υμηττού-Αιγίου-Λαυρίου-Μάνδρας-Ελευσίνας-Κεντρικών

Είναι η ύστατη ενέργεια που κάνουμε για να σταματήσουμε το ξεπούλημα και τη διακοπή λειτουργίας της εταιρείας που μεθοδεύει η κυβέρνηση με την πολιτική των μεσοπρόθεσμων μνημονίων και εφαρμόζει πιστά η διοίκηση. Απαντάμε στα ψέματα τους με τη σειρά που τα έγραψαν:
Ψέμα 1ο:Τα χρέη της εταιρείας δεν είναι όσα λένε.
Απλά τα φουσκώνουν για να ταιριάξει στο κάδρο του ξεπουλήματος η τελευταία παραγωγική αμυντική βιομηχανία. Και βέβαια πουθενά δεν αναφέρουν ότι ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα των Ε.Α.Σ δεν έχουν οι εργαζόμενοι, αλλά διαχρονικά οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις.
Ψέμα 2ο:Δεν έχουν εξασφαλίσει παρά μόνο τα χρήματα για το επίδομα αδείας (200 Ευρώ!!!) και μας χρεωστάνε τις αποδοχές για όλο τον Ιούλιο και τις αποδοχές για την υποχρεωτική άδεια τον Αύγουστο.
Το μόνο που επιδιώκουν είναι να μας διώξουν σε άδεια για να είναι ελεύθεροι να οργανώσουν ανενόχλητα το ξεπούλημα.
Ψέμα 3ο:Σχετικα με το συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία, αφού προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μας εξαναγκάσουν να γίνουμε αυτόχειρες και απέτυχαν να υπογράψουμε τη Συλλογική Σύμβαση χωρίς το συμβόλαιο αυτό, τώρα το βαφτίζουν και δηλώνουν ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Άμυνας η τήρηση του.

Μέχρι χθες δήλωναν οι ίδιοι και οι αρμόδιοι Υπουργοί Άμυνας ( κ.κ. Μπεγλίτης,Σπηλιόπουλος), ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών!!! ΕΜΕΙΣ αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το συμβόλαιο είναι εφάπαξ και δε χωράει στη γκιλοτίνα των άρθρων του ν.3891/10.
Ψέμα 4ο:Ειναι αστείο να ισχυρίζονται ότι μερικές ώρες ή έστω και μέρες κατάληψης της εταιρείας θέτουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα της χώρας να έχει αυτονομία εφοδιασμού σε αμυντικό υλικό, τη στιγμή που σχεδιάζουν το ξεπούλημα της εταιρείας. Σε ότι αφορά μη φοβάστε! Όσο είμαστε εμείς οι 1040 εργαζόμενοι , τίποτα δεν κινδυνεύει και δεν χάνεται. άλλοι κάνουν τη χωρά ξέφραγο αμπέλι στους ξένους, στρατηγέ ΑΝΔΡΙΑΝΗ. Ψέμα 5ο:Κατηγορουν τους εργαζόμενους λίγες ώρες μετά την κατάληψη για την καθυστέρηση του δανείου γιατί θέλουν να κρύψουν επιμελώς την αλήθεια :υπαίτιοι για την καθυστέρηση του δανείου δεν είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά οι τράπεζες που δεν υπολογίζουν πια την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συμβάλλει σ ' αυτό η δική τους ανεπάρκεια και η ανικανότητα των οικονομικο-διοικητικών διευθυντών αυτοί πρόσφατα όρισαν. Ψέμα τελευταίο και φαρμακερό: Το αύριο της εταιρείας ,το αύριο των εργαζομένων, το υπερασπιζόμαστε εμείς κι αυτό δεν ήταν ποτέ παράνομο και αδικαιολόγητο, ούτε την εποχή της μεγάλης σφαγής των ΔΕΚΟ του 1991 κε ΦΕΛΩΝΗ, όταν δηλώνατε ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ για να γίνετε μετέπειτα ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΚΑ, δεν είναι ούτε και τώρα, την εποχή της αποικιοκρατίας του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε. που δηλώνετε ΜΑΝΤΑΤΖΕΡ. Από τον αγώνα μας δεν κινδυνεύει ούτε η εταιρεία , ούτε η παραγωγική δυνατότητα αμυντικού υλικού για τη χώρα.Αντίθετα η διάλυση , το ξεπούλημα και ο περιορισμός των παραγωγικών δραστηριοτήτων των ΕΑΣ (κλείσιμο εργοστασίων Υμηττού, Ελευσίνας, Μάνδρας)αποτελεί έγκλημα εθνικής μειοδοσίας ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στις θυγατρικές τους: -Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ. -Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ -Υπερασπίζουμε τη δουλεία μας και το ψωμί των οικογενειών μας. -καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε μαζικό φορέα, κάθε σωματείο να σταθεί δίπλα μας, σ' αυτό τον αγώνα.
Υμηττός 29.7.2011
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΥΜΜΗΤΟΥ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΑΙΓΙΟΥ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου