Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πτητικό επίδομα 20 εκατ. σε αεροπόρους γραφείου

http://www.imerisia.gr

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ χορηγούνται ετησίως σε 1.100 αεροπόρους ως «πτητικό επίδομα»! Απ΄ αυτούς το 75% βρίσκονται μακριά από τις Πολεμικές Μοίρες καθώς υπηρετούν σε διάφορες επιτελικές θέσεις και υπηρεσίες εδάφους.


Συγκεκριμένα κάθε «ιπτάμενος» αεροπόρος ανεξαρτήτως εάν υπηρετεί σε μονάδα «πρώτης γραμμής» ή όχι λαμβάνει ετησίως 18.000 ευρώ ως «πτητικό επίδομα»! Σε πολεμικές Μοίρες είναι ενταγμένοι μόλις το 25% των «ιπταμένων», όλοι οι υπόλοιποι λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα με πλαστογραφίες και εικονικές... πτήσεις. Είναι δε τόσο εξόφθαλμες οι διαδικασίες που οι «ιπτάμενοι» φέρονται να πετάνε με μαχητικό αεροσκάφος και τις ίδιες μέρες εμφανίζονται να είναι στις επιτελικές τους θέσεις! «Πτητικό επίδομα» λαμβάνουν ακόμη και οι «ιπτάμενοι» που υπηρετούν στο υπουργείο Άμυνας, τα Γενικά Επιτελεία ακόμη και σε θέσεις εξωτερικού!


Ειδικότερα με τους στρατιωτικούς ακολούθους η κατάσταση είναι εξωφρενική. Το Δημόσιο πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής τους στην Ελλάδα κάθε έξι μήνες για να κάνουν τη λεγόμενη «εξαμηνιαία πτητική... συντήρηση» για την οποία δικαιολογείται και το σχετικό επίδομα!!! Μια σχετική έρευνα έδειξε ότι «πτητικό επίδομα» λαμβάνουν:

Πτητικό επίδομα 20 εκατ. σε αεροπόρους γραφείου

  • Υπασπιστές υπουργών και αρχηγών...
  • Σε Πτέρυγες Μάχης -διευθύνσεις Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης- εμφανίζονται να πετάνε τύπο αεροσκαφών που δεν γνωρίζουν...
  • Σπουδαστές σε σχολές του Εξωτερικού, στρατιωτικοί ακόλουθοι στο εξωτερικό.
  • Υπηρετούντες σε ΝΑΤΟϊκά στρατηγεία.
  • Διοικητές θέρετρων (ΚΕΔΑ) σε Σκοτίνα, Αγ. Ανδρέα, Ρόδο, Τυμπάκι.

Και το χειρότερο: Οι στεριανοί «ιπτάμενοι» εκτός του ότι οι περισσότεροι απ΄ αυτούς παράτυπα απολαμβάνουν το «παντεσπάνι» του «πτητικού επιδόματος», επιπλέον παίρνουν άλλα τρία «δώρα»:

1. «Φύλλα Πορείας» για να μετακινηθούν στις αεροδρόμια για να... πετάξουν.

2. Εκτός έδρας...

3. Επίδομα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας.

Και το ακόμη πιο εξοργιστικό!

Τα εικονικά «πτητικά εξάμηνα» μετράνε διπλά ως χρόνια υπηρεσίας καθώς και στην αύξηση της σύνταξης (μέρισμα)...

Υπηρεσίες εδάφους
Σύμφωνα με τη διαμορφούμενη κατάσταση ένας «ιπτάμενος» στην καριέρα του κάνει κανονικές - «μάχιμες» πτήσεις από 10 έως 15 χρόνια και μετά προωθείται σε υπηρεσίες εδάφους. Ωστόσο εξακολουθεί να λαμβάνει το «πτητικό επίδομα» και για τα υπόλοιπα είκοσι χρόνια που παραμένει στην Πολεμική Αεροπορία! Είναι σαφές ότι οι «ιπτάμενοι» είναι οι πιο προνομιούχοι σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες στην Πολεμική Αεροπορία. Γι' αυτό και στατιστικά το ποσοστό «ιπταμένων» που παραιτείται νωρίτερα είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό των υπολοίπων ειδικοτήτων.

Μάλιστα οι «ιπτάμενοι» φροντίζουν και παραμένουν στο... μοναστήρι της Πολεμικής Αεροπορίας ως ΕΟΘ (Εκτός Οργανικών Θέσεων) απολαμβάνοντας όλα τα κίνητρα των «μάχιμων» αεροπόρων που καθημερινά παλεύουν στο Αιγαίο. Ο Π. Μπεγλίτης αναφερόμενος παλαιότερα στο θέμα του «πτητικού επιδόματος» είχε τονίσει ότι: «Η κυβέρνηση έχει συνείδηση της εξαιρετικά ευαίσθητης δουλειάς που κάνουν οι πιλότοι που καθημερινά υπερασπίζονται τη χώρα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Φροντίζουμε ώστε να μη θιγεί το 'πτητικό επίδομα' αυστηρά για τους ιπτάμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να διακόπτεται η παροχή του «πτητικού επιδόματος» αυτόματα με το που ο ιπτάμενος οργανικά εγκαταλείπει τις Πολεμικές Μοίρες. Άλλωστε αυτό ισχύει με τους ιπτάμενους μηχανικούς και ναυτίλους της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και με όλους τους υπόλοιπους ιπτάμενους του στρατού και του ναυτικού.

Το2ο γραφείο
«Μαχαιρώματα»

Τα «συντροφικά μαχαιρώματα» πέφτουν βροχή στους διαδρόμους του Πενταγώνου καθώς εντείνονται οι φήμες για έκτακτες κρίσεις. Χειρότερος απ΄ όλους ο «μασχαλάκιας» του ΓΕΣ που διαρρέει παραχαραγμένα στοιχεία από τα «απόρρητα κονδύλια» με στόχο να στρέψει τα βέλη κατά του αρχηγού του! «Κύματα» σηκώθηκαν και στο Ναυτικό που τα θέλουν όλα δικά τους. Και την καρέκλα του ΓΕΕΘΑ και τον απόλυτο έλεγχο του ΓΕΝ...

Η εικόνα που εμφανίζουν τα ανώτατα δώματα του Πενταγώνου είναι αποκαρδιωτική και χτυπούν το «καμπανάκι» του κινδύνου...

Τομές
Ε- ε- έρχεται τσουνάμι! Το μαχαίρι, εάν φέτος βγει νωρίτερα από τη θήκη, θα προκαλέσει μεγάλη τομή στην πυραμίδα των Ενόπλων Δυνάμεων...

Παραμάγαζα
«Παραμάγαζα» όπου οργιάζει η φοροδιαφυγή ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις Μοίρες του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας! Σύμφωνα με καταγγελίες καταργούν τα αυτόματα μηχανήματα με τους καφέδες και τα snack και τα κυλικεία αξιωματικών σε κάθε Μοίρα παρανόμως πουλάνε καφέδες και τοστ στους νεοσύλλεκτους! Κλασική περίπτωση κερδοσκοπίας και φοροδιαφυγής. Οι ποσότητες που καταναλώνονται είναι μεγάλες και τα κέρδη υπέρογκα. Ειδικότερα στα κυλικεία των αξιωματικών που εκεί απαγορεύεται η πώληση οποιουδήποτε προϊόντος στους νεοσύλλεκτους, γίνεται το μεγάλο πάρτι. Στη Θήβα λειτουργούν πέντε κυλικεία αξιωματικών με τρεις στρατιώτες που καθημερινά πουλούν πάνω από 500 καφέδες και τοστ με πολύ μεγάλο κέρδος! Πουλούν 0,50 ευρώ τον καφέ και 1 ευρώ το τοστ...

Κερδοσκόποι
Τα επίσημα ΚΨΜ σε κάθε Μονάδα είναι υποχρεωμένα να πουλούν τα προϊόντα με τιμολογιακό. Συνήθως ο υπεύθυνος διαχειριστής αγοράζει μια μικρή ποσότητα από τα ΕΚΕΜΣ (Στρατιωτικά Πρατήρια) ενώ τη μεγάλη ποσότητα που καταναλώνουν καθημερινά π.χ (νερά, σοκολάτες, αναψυκτικά...) τ΄ αγοράζουν από το εμπόριο χωρίς τιμολόγια! Και αυτό ακριβώς το κέδρος οικειοποιούνται προς όφελός τους κάποιοι επιτήδειοι.

Η ψησταριά
Στο κέντρο της Θήβας οι επιχειρηματικές δραστηριότητες επεκτείνονται και στην «ψησταριά». Αγοράζουν 500 σουβλάκια με τιμολόγιο και άλλα 2.000 σουβλάκια χωρίς τιμολόγιο έχοντας καθαρό «μαύρο» κέρδος μεγαλύτερο των δύο χιλιάδων ευρώ!

demos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου