Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ,ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ


Άλλη μια καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΝ Αυλώνας.
Ο συγγραφέας αυτής είναι ένας πρόσφατα απολυθείς Πεζοναύτης που επιβεβαιώνει τις τελευταίες καταγγελίες μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης της μονάδας και τα τραγικά προβλήματα σχετικά με την σίτιση των συναδέλφων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνάδελφος επικεντρώνει την κριτική του στα ζητήματα διατροφής ενώ είναι γνωστή η φήμη που ακολουθεί τις Ειδικές Δυνάμεις και τους Πεζοναύτες σχετικά με το καλό φαγητό που εξασφαλίζουν για τους φαντάρους που υπηρετούν, εκεί ώστε να αντέχουν στην σκληρή εκπαίδευση.

Τα λεγόμενα του όμως γκρεμίζουν άλλον ένα στρατιωτικό μύθο, καθώς οι συνάδελφοι ουσιαστικά υποχρεώνονται να ξοδεύουν τα χρήματα τους στο ΚΨΜ για να ξεγελάσουν την πείνα τους!
Διαφωνούμε με τη μονόπλευρη κριτική στους ΕΠ.ΟΠ. καθώς θεωρούμε ότι για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αυθαιρεσιών πάντα φταίνε πρωτίστως οι αξιωματικοί και ο διοικητής, που δεν εκτελούν καλά τα καθήκοντα τους. Εξάλλου, το ζήτημα της τροφοδοσίας των μονάδων είναι αρμοδιότητα του ΓΕΣ και σχετίζεται με τις επιλογές περικοπών στο λειτουργικό κόστος που επιχειρεί η κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης, φορτώνοντας το κόστος της θητείας στους φαντάρους και στις οικογένειες τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγαίνουν μαζικά Παραπονούμενοι καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες και υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους.
Μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να βελτιώσει για όλους την κατάσταση.
Στείλε τε μας τις καταγγελίες σας. Η Δημοσιότητα είναι Δύναμη για τον Φαντάρο.
Επιστολή πρόσφατα απολυθέντα συναδέλφου στρατιώτη από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών
Απολύθηκα τον Αύγουστο αφού υπηρέτησα στην Αυλώνα σαν Πεζοναύτης.
Το 575 τάγμα Πεζοναυτών φιλοξενείται στην Αυλώνα από τότε που μεταφέρθηκε από την Χαλκίδα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να εκφράσω κι εγώ τα όσα είδα εκεί μέσα.. Να αναφέρω τα προγεύματα που συχνά τα προωθούσαν στο ΚΨΜ, τα απαράδεκτα υλικά σίτισης, που μας τάιζαν φασόλια 3 φορές τη εβδομάδα, μπριάμ (αν μπορούσε ο θεός να το κάνει μπριάμ ).
Η μόνη λύση ήταν να αγοράζουμε σουβλάκια στο ΚΨΜ προς 1,5 ευρώ το ένα για να τρώμε κάτι.
Οι Πεζοναύτες ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις. Όχι πως ο διοικητής της μονάδας μας υποστήριξε ποτέ.
Ανήκω στην σειρά 313. Από άλλα 2 στρατόπεδα που πέρασα και τις επαφές που είχα, δεν υπάρχει χειρότερο στρατόπεδο από της Αυλώνας. Είναι τόσο μεγάλο, κατατάσσονται γύρω στους 1800 τεθωρακισμένους και 300 πεζοναύτες και δεν είχαν ούτε να τους ταΐσουν.
Ας ακούσει κάποιος και ας νοιαστεί λίγο ο διοικητής του ΚΕΤΘ καθώς και ο διοικητής του 575 που δεν ξέρει καν τι γίνεται στην μονάδα.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Στην Αυλώνα κουμάντο κάνουν μόνο οι ΕΠΟΠ (που φέρονται σαν Ταξίαρχοι).
Οι διοικητές και λοχαγοί έχουν πλήρη άγνοια, έτσι οι φαντάροι πεινάνε.. και γίνονται δούλοι..
Φιλικά, Ένας πεζοναύτης χωρίς βύσμα
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

23 σχόλια:

  1. Ti fasolia re kai mpriam re mpamia??? Epilogh sou htan na fas apo to ΚΨΜ.
    Mousaka den efages?? Pastitsio den efages? Pizza???? Pos ginetai na efaga ego, idia seira me sena? Poios eisai esy kai mou tsampounas ena 313???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομιζω οτι οσο παιρναει ο καιρος τοσο πιο "ευαισθητοι" γινεστε εσεις οι νεοελληνες!!!τιμη σου που υπηρετησες στο 575 και κατα συνεπεια στης ειδικες δυναμεις φιλε μου!!επλιζω μονο να πηγες εκει επειδη γουσταρεις και οχι για το κοντινο της αποστασεως απο την αθηνα η να παρεις μορια για να γινεις ειδικος φρουρος!!επρεπε να σας ειχα πριν 20-22 χρονια στο 575 που ηταν στην χαλκιδα,που καναμε 18+ μηνες θητεια και να δω τι θα ελεγες τοτε??επρεπε να παρουσιαστεις στο μ.πευκο οπως εμεις τοτε και να τρως γκοτζιλα απο το 1953!!!εχω και αλλα επρεπε να σου πω αλλα θα σταματησω εδω.....σου ευχομαι να σου μαγειρευει η μαμα σου γκουρμετ γευσεις για να ξεχασεις γρηγορα...καλος πολιτης και καλα μυαλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Symfono apolyta me ta legomena sou! Timh mas pou apokomisame gnoseis & mathame arketa, mias kai oi askhseis xarakthrizontai kyrios apo xavale pia,para apo mathitiko xarakthra. Eimai o idios pou egrapse protos pio pano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 234 σειρα 95-96 Ιμια . 2ο γκρουπ στο φαρμακονησι μαρτιος 8μποφορ μονο σκηνακια .πηγαμε για 1 μηνα και καθησαμε 45ημερες .φαγητο νερο το σημ/ναν οι ψαραδες τα τσιγαρα ειχαν τελειωσει και ορισμενοι καπνιζαν το τσαι απο τη4β. κανενας δεν θυμαμε απο τη σειρα μου και γενικα απο τις τοτε σειρες ειχε διαμαρ/θει ετσι.Τελικα μπας και το τελ/ταιο αξιομαχο σωμα[ειδικες δυναμεις] φλωρεψε?

      Διαγραφή
    2. α ρε φαρμακονησο που τους χρειαζεται...μετα θα εβλεπε το μπριαμ του στρατοπεδου σαν φιλετο μινιον!!!!

      Διαγραφή
  4. 253-98B Χαλκίδα.Όχι μόνο φλώρεψε κολλέγιο έχει γίνει,υπηρετώ τώρα ως συνοδός στρτατιωτικού σκύλου στην Π.Α έχω κάνει αρκετές ασκήσεις ΚΕΡΒΕΡΟΣ με το 575 όταν ήταν Χαλκίδα ακόμα και απο μέσα και απο έξω,οι τελευταίες σειρές δεν κάνουν τίποτα απο θέματα όπως:ατομικό καψώνι,τραγούδια εμψύχωσης των πεζοναυτών για την τέλεια διεξαγωγή της αποστολής τους και όλα αυτα που μας σκληραγωγούσαν και γίναμε αυτο που γίναμε.......ας μην ξεχνάμε,τουλάχιστον την περίοδο που υπηρέτησα,οτι το 575 Τ.Π/Ν και η 1η.ΜΑΛ ήταν οι μοναδικές μονάδες που είχαν Λ.Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεζοναύτης για Πάντα
      307 σειρά 09 β εσσό!
      505 κεν - πεν
      575 Το Τάγμα μου! Και μαι έπιασαν όλα!
      ΛΑΕ να φάνε και οι κότες! Τρέχαμε σε φωτιές σε πλημμύρες και είχαμε συχνά συναγερμούς.
      Σε μια ώρα. είτε ήμασταν στο κψμ είτε Αθηνα με έξοδο, μπαίναμε μέσα και αναλαμβάναμε κλιμάκια φόρτου Α και Μ (εξάρτηση και bergen) και φεύγαμε! ΣΩ.ΒΕ δρίας απο τα καλύτερα και στο ΚΕΝ και στο ΠΕΝ και φυσικά γυμναστική στη μονάδα! Πολλά χιλιόμετρα πε΄ριπολο στα φυλάκια του Βουνού αφού πε΄ρναμε επ' ώμου τις υπηρεσίες των τεθωρακισμένων. Κρατήσεις δεν υπήρχαν μόνο 20 μέρες φυλακή και ΣΩ.ΒΕ οποιαδήποτε ώρα της μέρας (κυρίως δε όταν ζητούσε κανείς άδεια..).

      Γνώμη μου είναι οτι τα κινητά πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Όποιοι εχουν την τιμή να υπηρετούν ως Πεζοναύτες πρώτού πάνε, να μαθουν την Ιστορία του Σώματος και της Ταξιαρχίας! Έτσι θα αγαπήσουν τις Ειδικές Δυνάμεις και τους Πεζοναύτες και δε θα νιώθουν κούραση ούτε θα τους πειράζει το φαγητό. Στον πόλεμο δε θα σερβίρουν παστίτσιο κλπ. Φασολάδα, και 4β θα έχει! Ακούω οτι τώρα πέρνουν εσσό κάθε μήνα στους Πεζοναύτες, λογικά γιατί τα παρατανε πολλοί απο όσους μπαίνουν μέσα. Όπως έλεγε ο Λοχαγός μου, καλύτερα να έχω 10 λιοντάρια στο Λόχο μου παρά 100 πρόβατα! Γίνετε λιοντάρια γιατί είστε Έλληνες!

      Διαγραφή
  5. ΙΟΥΛΙΟΣ 93Δ
    225 ΣΕΙΡΑ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ ΤΟ ΦΑΙ ΣΚΑΤΑ! ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ ΑΠΟ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ!!!!ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΑΠΟ ΒΡΥΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ!!!ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!!!ΤΟ ΚΨΜ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΑΝ ΝΑ ΖΥΓΩΝΕΙΣ ΣΕ ΣΚΙΖΑΝ!!!ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΕΦΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ, ΣΤΟ ΠΕΖΙΚΟ.......ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ!
    575 ΠΕΝ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΛΟ ΩΣ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΟ. ΤΑ ΠΕΝ ΤΡΕΛΟ ΚΑΨΟΝΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΜΑΛΑΚΗ!ΤΟ ΚΨΜ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΡΕΧΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΣ.
    575 ΤΑΓΜΑ. ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΑΙ,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ? ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ 4Β ΝΑ ΤΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ!........ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΕ! ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΟΣ Η ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΕΣ.ΤΩΡΑ ΣΚΑΤΑ!!!!ΕΝΑΣ ΜΠΕΡΕΣ ΟΛΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ!!!ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΠΕΡΕ ΤΡΩΓΑΜΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕ ΣΤΡΟΦΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΔΕΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΤ ΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΑΤ ΠΑΟ

      Διαγραφή
    2. Κλασικος παραμυθας.......
      84γ β μαλ και τρωγαμε τελεια.απο ασκησεις-εκπαιδευση αναθεμα αν κανατε το 1/3 απο οτι καναμε.2 60αρες+bergin+παο 90αρι 15κιλα.,2 ζηρια 15θημερα,περμενιων χ2,30 πορειες ανω των 30χιλ μετα φορτου.....
      Κλαψιαρηδες ανεκπαιδευτοι ναυτοπροσκοποι....

      Διαγραφή
    3. Το 1993 αν θυμάσαι η θητεία στις Ε.Δ. ήταν 15 μήνες παντού, εκτός από τους "ναυτοπροσκοπους" που ήταν 17 μήνες, λογικό είναι λόγω παραπάνω μηνών να είν
      αι περισσότεροι κύκλοι εκπαίδευσης.όλοι έχουμε κάνει 2 φορές 60αρες,αλλά θυμάμαι όταν πήγα νέος στο τάγμα η 221 σειρά ήταν τόσο άτυχοι που έκαναν 3 60αρες γιατί τους έπιασε ο 3 κύκλος εκπεδ. Στην 60Αρα! Επίσης οι πεζοναύτες έχουν ότι έχουν οι αμφιβιοι καταδρομείς συν αποβασεις και μην παμε στο 505 ΤΠΝ όπου έχει και αλεξιπτωτιστές συν αρματα μαχης γιατί οι πεζοναύτες αγαπητέ μου είναι ένας ολοκληρωμένος στρατός με ελαφρό αλλά και βαρύ οπλισμό που άλλα τμήματα Ε.Δ. δεν έχουν. Μπορεί να είμαι κλασικός παραμυθάς αλλά εσύ είσαι κλασσικός ΑΣΧΕΤΟΣ,αυτές τις χαζομαρες κάνουν αρκετοί από της ΜΑΛ. Και υποβιβάζουν τα άλλα τμήματα των Ε.Δ. χαλαρωστε. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον τελευταίο.Για ένα μπερέ,την πάλεψα.Όπως ο καθένας έχει την τρέλα του , εγώ ήθελα να πάρω τον πράσινο,παρά τις δυσκολίες! Ε, μετά τα πράγματα ήταν ή μάλλον μου φαινόντουσαν πιό εύκολα.Ακόμα και με την εμπλοκή 20-25 μέσα 1 έξω και φάγαμε μεγαλύτερη αυτοί που μείναμε για σχολείο υπαξιωματικών(+1 μήνας) ,30 μέρες μέσα,δλδ σε όλη την εκπαίδευση! Το χειρότερο δεν ήταν τόσο η εμπλοκή , αλλά η ελπίδα που μας δίναν ότι μπορεί να παίρναμε καμμιά δίωρη και στο τέλος ΠΑΝΤΑ το μεταφέρανε για την επόμενη εβδομάδα αλλά και τα βύσματα που γαμούσαν τους υπόλοιπους. Ε, λίγο ξύλο παίξαμε μεταξύ μας λόγω νεύρων και απαλεψιάς(στρατιώτης με στρατιώτη,εκπαιδευτής με στρατιώτη).

    Πάντως μετά απο όλη αυτή την εμπλοκή στο Πεύκο και την προσαρμογή( που ψυχολογικός πιστεύω είναι το χειρότερο όλων ) η Χαλκίδα μου φαινόταν παράδεισος(αν και εκεί είχε εμπλοκή) .

    Τώρα όσο για το στρατιώτη που λέει αναγκάζεται να πάρει σουβλάκια απο το ΚΨΜ,να ξέρει ότι πριν εμείς δεν είχαμε σουβλάκια,μόνο σαντουιτσ απο Στεργίου,αλλά και πάλι το φαί του στρατοπέδου τρωγότανε εκτός απο εξαιρέσεις.Τουλάχιστον , εγώ το έτρωγα γιατί είτε πείναγα,είτε δεν είχα πολλά λεφτά για ΚΨΜ,είτε ήταν κλειστό.
    Να ξέρει ότι μια μέρα στο πεύκο πείναγα τόσο πολύ και περίμενα την ώρα του φαγητού διακαώς και ήλπιζα σε κοτόπουλο με ρύζι(χαχαχαχα) και πάω να μου βάλουν φαί και μου βάζουν κάτι χόρτα σαν τσουκνίδες να κολυμπάνε σε νεροζούμι(χαχαχαχαχχαα)!!!Αρπάζω και πέντε φέτες ψωμί για να κάνω βούτες....
    Παιδιά...το καλύτερο φαί που είχα φάει ποτέ μου,μόνο με καλαμάκι δε το ρούφηξα!!! Πείναγα τόοοσο πολύ!!χαχαχα.

    Πέρα απο τη πλάκα,εγώ προσωπικά,έχω να το λέω.Στο στρατό έμαθα να τρώω.Σταμάτησα να είμαι επιλεκτικός.Και με βοήθησε και στη ζωή μου αυτό.Το μόνο κακό είναι ότι μου έχει μείνει συνήθειο να τρώω γρήγορα,αλλα με τα χρόνια προσπαθώ να το μειώσω.

    Τώρα όσο για το 575,ο διοικητής(Παπαδόπουλος) είναι γραφειάς και μαλάκας.Καλύτερα να αναλάβει ο υποδ/της που είναι και βατράχι και κάθε φορα που έπερνε τα ηνία το στρατόπεδο λειτουργούσε ρολόι!

    ΛΑΕ βάραγε αρκετά συχνά,όταν μπήκε νομίζω η 297 κόπηκε,μπορεί και νωρίτερα.
    Το Μακεδονία ξακουστή μας το είχανε κόψει και όποιος έδινε εντολή στο λόχο ή διμοιρία να το τραγουδήσει και το έπερνε χαμπάρι ο διοικητής τον τιμωρούσε και μας υπενθύμιζε ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ/ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΝΝΗΣ 203 (89ΣΤ)

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΑΜΩ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΜΑΚΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ?????
    ΟΥΡΤ ΡΕ ΜΠΑΖΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 236 xalkida...imia 2ro grupp...file ti na sou pw..ean pigainan gia to fai stis eidikes dynameis mallon lathos swma dialekses...den peirazei empiries einai aftes...kali xwnepsi sto mellon kai san politis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σας κομάντος,
    575 - Χαλκίδα - Σειρά 206, 90Γ, ΑΣΜ 153-**1-90, Υπαξ, ΛΥΤ, Διοικητής Ευθύμιος Γρετσίστας, Υποδ/τής δεν θυμάμαι, Μάγειρας έφεδρος Αλούκος όνομα δε θυμάμαι.
    ΦΑΓΗΤΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ.
    Τα καλά να λέγονται.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποδ/της Μητσιου, αλλα ο αλουκος πραγματικα δεν παιζωταν!!! 91Α εσσο.

      Διαγραφή
  10. Αξέχαστες οι πίτσες στον Αυλώνα ειδικά λίγες μέρες πριν την ορκομωσία. Αν και κάποιες μισοκαμμένες τρωγόντουσαν άνετα. 317 Δ2 ΔΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεζοναύτης. Εγώ είμαι ένας από την 98 σειρά και υπερετούσα στην Χαλκίδα στο 575 ΤΠN με την διοίκηση Του Κυριου Μπαγιόκο κωσταντίνου. Γαλέτες έφαγες Εάν υπηρετούσες τότες και γαλέτες θα έτρωγες Νηστικέ ψευτόμαγκα.Για ποιον χτυπάει η Καμπάνα αυτός ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΣΤΑ Ο.Υ.Κ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΡΟΓΑΜΕ ΤΙ ΛΕΣ ????????? ΠΑΣ ΚΑΛΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΣΤΑ Ο.Υ.Κ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΡΟΓΑΜΕ ΤΙ ΛΕΣ ????????? ΠΑΣ ΚΑΛΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΨΑΡΑΚΑ ΕΓΩ ΥΠΕΡΕΤΙΣΑ ΣΤΟ 575 ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΡΟΓΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΥΚ(διοικηση υποβρυχιων καταστροφων) ΣΤΑ ΟΥΚ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΤΡΩΓΑΜΕ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το στρατόπεδο του 575 στην χαλκιδα πότε άλλαξε και τώρα τι είναι εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή