Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Μείωση στρατιωτικών δαπανών σημαίνει αύξηση ανεργίας

http://www.enet.gr

Εάν το Κογκρέσο προχωρήσει σε περικοπές των στρατιωτικών δαπανών κατά σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την επόμενη δεκαετία -- όπως έχει προταθεί -- αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας κατά 1% σε εθνικό επίπεδο, εκτιμά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.




Με την εκτίμηση αυτή, ο νέος υπουργός Άμυνας επιχειρεί να εμποδίσει μεγαλύτερες περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, υποστηρίζοντας ότι θα έχουν «καταστροφικές» συνέπειες για τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως το Κογκρέσο κατέληξε τον Αύγουστο σε μια συμφωνία που προβλέπει περικοπές ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις δαπάνες για την εθνική ασφάλεια τη προσεχή δεκαετία. Επίσης προβλέπεται η συγκρότηση μιας επιτροπής για την εξέταση προτάσεων και νέων περικοπών. Εάν η επιτροπή δεν καταλήξει σε συμφωνία ως το τέλος του έτους, αυτό θα σημάνει αυτόματες, συνολικές πρόσθετες περικοπές δαπανών κατά 600 δισ. δολ.

Το Πεντάγωνο εκτιμά πως τυχόν υλοποίηση και των νέων περικοπών θα έχει σαν αποτέλεσμα ο στρατός και οι πεζοναύτες να έχουν τις μικρότερες δυνάμεις των τελευταίων δεκαετιών, η αεροπορία να συρρικνωθεί σε βαθμό χωρίς προηγούμενο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το πολεμικό ναυτικό να είναι «το μικρότερο των τελευταίων 100 χρόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου