Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι διαρροή φημών για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. «Διαψεύδει» το ΥΠΕΘΑ κρατώντας το θέμα ανοικτό!


Για μια ακόμη φορά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του γραφικού προπαγανδιστικού συγκροτήματος επανέφεραν το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, για να τους ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέσα.
Μάλιστα το δημοσίευμα επανέλαβε χωρίς καμιά κριτική διάθεση και χωρίς καμιά απόπειρα διασταύρωσης των στοιχείων, ότι πληροφορία του παρείχε το ΥΠΕΘΑ.
Αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα για να αποδείξουμε τι σημαίνει «στρατευμένη δημοσιογραφία» των εκδοτών-καναλαρχών, καθώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν αναλάβει ρόλο Υπουργείου Προπαγάνδας την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

«Συνεχής συσκέψεις γίνονται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες. Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η απόφαση για την αύξηση της θητείας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί αν και έπεσαν στο τραπέζι πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.
Η αύξηση της θητεία κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. κατά πάσα πιθανότητα από την προσεχή ΕΣΣΟ, θα κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις».
Δεν μπαίνουμε στο κόπο να απαντήσουμε στα γελοία επιχειρήματα του εγκάθετου δημοσιογραφάκου!
Το ρεπορτάζ έπαιξε το ρόλο του, όπως και τα αντίστοιχα που είδαν το φως της δημοσιότητας καλοκαιριάτικα: οι νέοι που πρόκειται να στρατευτούν το επόμενο διάστημα τρέχουν να κόψουν την αναβολή και να καταταχθούν στην Σειρά του Νοέμβρη μήπως και γλυτώσουν την αύξηση της θητείας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φτιάχνει το «εθνικό» προφίλ του με τις σκληρές αντιτουρκικές δηλώσεις, το άρωμα εκσυγχρονισμού που εκπέμπει ανακοινώνοντας κλείσιμο μονάδων-που δεν γίνονται και διαρρέοντας απόρρητα σχέδια ανασυγκρότησης του στρατού-που (ευτυχώς) δεν υλοποιούνται!
Όμως οι δημοσιογραφάκοι δε μπορούν να καταλάβουν πόσο αναλώσιμοι είναι, καθώς το ΥΠΕΘΑ τους αδειάζει με μια ανακοίνωση, κάνοντας τους «ρόμπες» και ταυτόχρονα κρατά το θέμα ανοικτό!
Σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τα χθεσινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει ληφθεί ή πρόκειται σύντομα να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και τονίζεται ότι ο κ. Μπεγλίτης παραπέμπει «στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το ζήτημα, που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».
Τα προβλήματα του Π.Μπεγλίτη και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι πολλά.
Παρά την συμπόρευση των καθεστωτικών ΜΜΕ, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσεται ενάντια στην αύξηση της θητείας. Ταυτόχρονα, το ΥΠΕΘΑ άνοιξε το ζήτημα της αύξησης της θητείας ενώ όλα τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε κατάληψη και οι πλατείες πρόκειται να ξαναγεμίσουν με μεγαλύτερη οργή το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, πρέπει να υπολογίσουμε και τη φάση που διέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ενώ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συνομιλεί με τον Ερντογάν αναζητώντας ημερομηνία πραγματοποίησης του επόμενου Ελληνοτουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου και προχωρούν ακάθεκτοι τη Μυστική από τους λαούς Διπλωματία για έναν συμβιβασμό στο Αιγαίο, ο Π.Μπεγλίτης αναλαμβάνει ρόλο Τουρκοφάγου. Οι εμπρηστικές του δηλώσεις (και μόνο αυτού) επιδιώκουν την καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος και πολεμικού παροξυσμού με αντικείμενο, προσέξτε, την Κύπρο και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου για τις ΑΟΖ και τα κυπριακά ενεργειακά κοιτάσματα.
Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πατά σε δύο βάρκες στα ελληνοτουρκικά: σκληρή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα, διαλλακτικότητα και οικονομική συνεργασία από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.
Τέλος, υπάρχει μια ακόμη παράμετρος. Ένα τμήμα των συνεργατών του Π.Μπεγλίτη που με σοβαρότητα εξετάζει τα προβλήματα και αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανησυχίες. Αυτοί επομένως θεωρούν ότι η αύξηση της θητείας δεν είναι μονόδρομος, ο στρατός των Αναλώσιμων Αγγαρειομάχων φαντάρων είναι Αναχρονισμός, υπάρχει ανάγκη άμεσα να περιοριστούν τα άχρηστα στρατόπεδα και να μπει μια τελεία στο απαράδεκτο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων.
Δεν περνά απαρατήρητο ότι οι πιέσεις των εμπόρων όπλων και των βιομηχάνων που προσδοκούν ότι η μείωση των ΕΠ.ΟΠ. και ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων θα δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης των τεράστιων πολεμικών εξοπλισμών, προκαλεί αντιδράσεις.
Αλήθεια, γιατί οι φορολογούμενοι να σώσουν ξανά τον Ταβουλάρη και τον Σάφα πραγματοποιώντας και πληρώνοντας το σχέδιο τους για Ενιαία Ιδιωτική Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση που θα βασιστεί ξανά στις παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού και πιο συγκεκριμένα στην κατασκευή των γαλλικών φρεγατών FREEM, που μόνο το κόστος κατασκευής τους υπολογίζεται σε 6,5 δις ευρώ;
Και μάλιστα αυτή την δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο.
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα το φοιτητικό και συνολικά το νεολαιίστικο κίνημα να αντιδράσει μπλοκάροντας όλα τα σχέδια του ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης που στρέφονται ενάντια του.
Σε αυτή την κατεύθυνση το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί Ανοικτή Σύσκεψη την Τρίτη 6/9, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Θητεία = δουλεία.

    Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εργασία , χωρίς ασφάλεια, χωρίς ένσημα , χωρίς την αναγνώριση της σαν προϋπηρεσία , χωρίς την προοπτική του ταμείου ανεργίας, από μία και ΜΟΝΟ συγκεκριμένη ομάδα ελλήνων οι οποίοι είναι ΜΟΝΟ άνδρες , απόλυτα υγιείς σωματικά και νοητικά;
    Ώστε να κάνουν αυτό που οι ήδη προσληφθέντες επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν ενώ είναι το βασικό τους έργο για το οποίο εκπαιδεύονται και πληρώνονται;

    Ας μην βιαστούν οι ελληναράδες να μας κρίνουν ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ εκείνο για το οποίο πρόκειται είναι ότι πρέπει πια να δούμε τα πράγματα όπως είναι και πως θα γίνουν καλλίτερα και αποδοτικότερα για αυτήν την χώρα εφόσον βέβαια μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

    Τόσα χρόνια στο όνομα ενός ευέλικτου , σύγχρονου, αποτελεσματικού με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη στρατού για καλλίτερη άμυνα και απόδοση, σύμφωνα με τις επιταγές του ΝΑΤΟ αλλά και της ισότητας των δύο φίλων , προσλάμβαναν στρατιές ημέτερων (άνδρες και γυναίκες) για την στελέχωση του στρατού τώρα τι άλλαξε και πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των παππούδων μας;

    Ας μην μας πει κάποιος η κρίση δεδομένου ότι οι προσλήψεις καλά κρατούν και οι παχυλοί μισθοί ορισμένης μερίδας δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζουν να δίνονται ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή