Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τουρκία και Ιράν οι λόγοι που Ελληνικά μαχητικά μετασταθμεύουν στο Ισραήλ

Το αστικό κατεστημένο σε Ελλάδα και Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει γοργά την στρατιωτική συνεργασία έχοντας κατά νου αφενός την ένταση που επικρατεί στην Ανατολή Μεσόγειο εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού Ελληνικού-Τουρκικού-Κυπριακού-Ισραηλινού κράτους για την κατοχύρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου από τον ενεργειακό πλούτο που κρύβεται στην περιοχή, αλλά και να «τρέξει» τους σχεδιασμούς επίθεσης εναντίον του Ιράν, που φαίνεται ότι αναθερμαίνονται μετά τις τελευταίες καταγγελίες των ΗΠΑ περί δήθεν σχεδίου δολοφονίας Σαουδάραβα διπλωματικού. Ήδη ξαναέρχονται στο προσκήνιο οι κατηγορίες που κάνουν λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση της μακροχρόνιας χρήσης πολιτικής βίας και κάλυψης της τρομοκρατίας από την ιρανική κυβέρνηση» από την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον που πιέζει για κλιμάκωση των κυρώσεων κατά του Ιράν.


Το Ιράν πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για νέες κυρώσεις πέρα από όσες έχουν επιβληθεί μονομερώς από τις ΗΠΑ και όσες έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Κορυφής του ΟΗΕ σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τη γραμμή ΗΠΑ ακολούθησε και η Σαουδική Αραβία, πιστή σύμμαχος τους στην περιοχή, που καταδίκασε εξαρχής τις αποκαλύψεις επιμένοντας ότι το Ιράν «θα πληρώσει το τίμημα».
Την σκυτάλη πήρε ξανά η Χ.Κλίντον δηλώνοντας ότι «θα εργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας για να αυξήσουμε τη διεθνή απομόνωση του Ιράν και την πίεση στην κυβέρνησή του». Σύμφωνες με αυτή την επιλογή είναι ήδη η Βρετανία και η Γαλλία που επιδιώκουν την επιβολή ενός νέου γύρου κυρώσεων κατά του Ιράν, μετά την επιτυχημένη ανατροπή του Κανταφικού καθεστώτος. Μέχρι τώρα οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο την οικονομία του Ιράν και δεν έχουν προχωρήσει αρκετά σε κυρώσεις κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.
Όσον αφορά την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπενθυμίζουμε ότι το επιχειρησιακό μνημόνιο ασφαλείας που υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, υπό το φως της έντονης τουρκικής αεροναυτικής δραστηριότητας στην ανατολική Μεσόγειο, έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ, σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο DEBKAfile, κατά τη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu. Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος αναφέρουν ότι σε πρώτο στάδιο μονάδες της Ισραηλινής Αεροπορίας και του Ισραηλινού Ναυτικού θα σταθμεύουν σε ελληνικές βάσεις στη Μεσόγειο ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών. Με την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων σε ελληνικές βάσεις, το Ισραήλ θα αποκτήσει τη δυνατότητα να ενεργεί από τα νώτα των τουρκικών δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης στη Μεσόγειο. Επίσης, αν χρειαστεί, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που ενδεχομένως επιχειρήσουν στην Κύπρο, θα καταλήξουν σε βάσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και μετά θα μπορούν να εξορμήσουν εκ νέου, αφού εφοδιαστούν με καύσιμα και πυρομαχικά, προκαλώντας αιφνιδιαστικά και μη αναμενόμενα πλήγματα, ακόμη και βαθιά στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο επομένως αυτό, μοίρα ελληνικών μαχητικών θα μετασταθμεύσει για 6 μέρες σε πολεμικό αεροδρόμιο του Ισραήλ, στο πλαίσιο κοινής άσκησης που θα γίνει το διάστημα 13 - 18 Νοέμβρη 2011. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που ελληνικά μαχητικά μετασταθμεύουν και παίρνουν μέρος σε άσκηση πολεμικής προετοιμασίας στη Μέση Ανατολή, αποδεικνύοντας τις στρατηγικές επιλογές που έχει κάνει το ελληνικό αστικό σύστημα εξουσίας, καθώς οι συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις εμπεριέχουν την συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη.
Έτσι λοιπόν και ενώ οι αψιμαχίες μεταξύ μαχητικών της τουρκικής και της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας αυξάνονται, η Κύπρος θέτει σε συναγερμό την Εθνική Φρουρά και την αντιαεροπορική της άμυνα, Έλληνες πιλότοι και τεχνικοί της 337Μ που εδρεύει στην 110ΠΜ στη Λάρισα, θα πετάξουν σε αεροπορική βάση της ισραηλινής Αεροπορίας στην έρημο Νεγκέβ, όπου φιλοξενούνται μαχητικά F-16 και επιθετικά ελικόπτερα «Cobra». Στην ελληνική αποστολή θα μετάσχουν τέσσερα μονοθέσια F-16C και ένα διθέσιο, καθώς και ένα C-130 μαζί με τεχνική υποστήριξη. Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη άσκηση είναι σε εφαρμογή του «επιχειρησιακού μνημονίου» συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.
Οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων εντατικοποιούνται. Η πιο πρόσφατη έγινε τον Ιούνη στη Θεσσαλία, με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, στο ίδιο πλαίσιο με την άσκηση «Morning Wind» («Πρωινός Άνεμος») που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο Πέλαγος. Προηγήθηκαν οι μεγάλης κλίμακας ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις, «Μίνωας» το 2010 και «Ένδοξος Σπαρτιάτης» το 2008 με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 μαχητικών αεροσκαφών. Άσκηση που θεωρήθηκε από όλους ως πρόβα τζενεράλε της ισραηλινής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν! Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι για να φτάσουν τα αεροσκάφη της πολεμικής Αεροπορίας από τη Λάρισα στην ισραηλινή αεροπορική βάση στην έρημο Νεγκέβ, θα πρέπει να διανύσουν 1600 χλμ!
Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ξανά και το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να σημάνει το δικό του συναγερμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου