Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΤΩΝ 38…

«είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που συμμετέχει η ακροδεξιά σε κυβέρνηση» από την ηλεκτρονική έκδοση της ελευθεροτυπίας
«Η Alpha Bank επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση […] είναι σε θέση
να ενεργοποιηθεί […] στους ακόλουθους τομείς…»
ανακοίνωση της Alpha Bank, τη μέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης Παπαδήμου


Η «μεταπολίτευση δείχνει να τελειώνει πηγαίνοντας ακριβώς στο σημείο από το οποίο άρχισε.
Αν η απάντηση στη χούντα των συνταγματαρχών το ’74 ήταν η κατάπνιξη του αιτήματος των αγωνιστών του πολυτεχνείου για λαοκρατία με το δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» και η ανάπηρη δημοκρατία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η απάντησή στην κρίση της πολιτικής και των κερδών τους είναι ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός και η «χουντα» των αγορών και των εργοδοτών.
Αν η μετάβαση στην ελεγχόμενη δημοκρατία, την πίστωση και τις πελατειακές σχέσεις το ’74 ήταν η απάντηση στο εργατικό ξεσηκωμό και την εξέγερση του πολυτεχνείου, η απάντηση στη σημερινή κρίση και στο μαζικό αγώνα ενάντια στους διαχειριστές της είναι η μετάβαση στις κυβερνήσεις εκτάκτου ανάγκης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, στη θωράκιση αυτής της ελεγχόμενης δημοκρατίας και στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.
Αν η κατάρρευση του ελληνικού κράτους, στην αποτυχημένη αναμέτρηση του για την κατοχή της Κύπρου που έστειλε φαντάρους να σκοτωθούν για τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις Ελλάδας-Τουρκίας-μεγάλων δυνάμεων, έριξε τη χούντα τότε, το αστικό σύστημα εξουσίας σήμερα επιχειρεί να εδραιωθεί απειλώντας με πολεμικά επεισόδια και τη θυσία της νεολαίας για τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αν τότε ήταν η συμμαχία με τις ΗΠΑ και τον ψυχροπολεμικό ιμπεριαλισμό για την καθυπόταξη του λαού και το την ανάπτυξη του ελληνικού κεφαλαίου, την ίδια προσπάθεια σήμερα τροφοδοτεί και στηρίζει η πολύτιμη συμμαχία με το μαύρο μπλοκ της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως η «γενιά που έριξε τη χούντα» και «έφερε τη δημοκρατία», οι Πάγκαλοι και οι Λοβέρδοι, ο Παπανδρέου και η διαπλοκή του Σαμαρά και της ΝΔ του «μεσαίου χώρου», ζητούν τώρα τη συνδρομή της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ για την επιβολή κοινωνικού μεσαίωνα. Με την απειλή της «δημοκρατικής εκτροπής» και τις απαιτήσεις «εθνικής ενότητας», πρώην αριστεροί, κεντρώοι και ακροδεξιοί προστάτες της δημοκρατίας θέλουν να επιβάλουν την καταστολή, των έλεγχο και την υποταγή.

Δε αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος
Ζούμε το πραξικόπημα των κομμάτων εξουσίας, των πολιτικών και οικονομικών μηχανισμών,
την προετοιμασία τους να βάλουν οι ίδιοι το στρατό να επέμβει, με την ευθύνη της δημοκρατίας αυτή τη φορά

Στην εξουσία δεν είναι πια οι συνταγματάρχες ως εκπρόσωποι του κόσμου του πλούτου, αλλά οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες με τα πολιτικά τους στελέχη, η κοινοβουλευτική δημοκρατία ως απροκάλυπτη χούντα της αγοράς, των εργοδοτών, των τοκογλύφων, των «μηχανισμών στήριξης». Τον «γύψο» του Παπαδόπουλου και του Πατακού διαδέχθηκαν οι απειλές του Πάγκαλου για τανκς, του Μπεγλίτη για εμφύλιο το «όνειρο» (της εξουσίας) του Καρατζαφέρη.
Πάντα θύμα εμείς, πάντα μπαμπούλας η «πολιτειακή εκτροπή» και οι εθνικοί κίνδυνοι.
Ο Παπαδόπουλος, ανέλαβε να «σώσει τη χώρα» το 1967. Αυτός είχε πρωτοστατήσει στην υπόθεση ασπίδα και στην προβοκάτσια της δολιοφθοράς οχημάτων του στρατού το ’65. Είχε συμβάλει ενεργά στο παρασκήνιο της διάσωσης του μετεμφυλιακού κράτους από τη λαϊκή οργή και τα Ιουλιανά. Ο Παπαδήμος ανέλαβε να σώσει τη χώρα το 2011. Ήταν ο αρχιτέκτονας της απάτης του χρηματιστηρίου το ’99, σύμβουλος της διάσωσης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου τα δύο τελευταία χρόνια. Πρέπει να αναγνωρίσουμε σε ελληνικό κράτος και κεφάλαιο ότι η μεταπολίτευση τους έκανε πιο εκλεπτυσμένους, πιο αποτελεσματικούς.

Κοινός παρονομαστής ήταν και είναι το τσάκισμα της κοινωνική πλειοψηφίας και όσων αντιστέκονται,
η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, η άγρια εκμετάλλευση εργαζομένων και φαντάρων
για την εθνική άμυνα και την εθνική ανάπτυξη

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ η μόνη λύση ενάντια
ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Τηλ: 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου