Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι φτωχοί είναι τα θύματα του Στρατού σε Ελλάδα και Τουρκία!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι κοινή είναι η μοίρα του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις καλλιεργούν τον εθνικισμό και τον ρατσισμό ώστε να εξασφαλίζουν την απαραίτητη «εθνική ενότητα», την υποταγή δηλαδή των λαϊκών στρωμάτων στις κυρίαρχες επιλογές τους και να δημιουργούν την αναγκαία εχθρότητα μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων εργαζομένων ώστε να τους στρέψουν πειθήνια τον έναν απέναντι τον άλλο. Χρησιμοποιώντας τους ως στρατιωτάκια-πιόνια στον ακραίο ανταγωνισμό τους για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και την αναγνώριση περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, αποκαλύπτεται ότι οι λαοί είναι τα μόνα θύματα. Μάλιστα, σε περιβάλλον βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, όσο εντείνονται οι ταξικές επιλογές της κυβέρνησης Ερντογάν και της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του τραπεζίτη υπαλληλάκου Παπαδήμου οικοδομώντας εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, τόσο πιο απροκάλυπτα ταξικό περιεχόμενο θα αποκτούν και οι αλλαγές στον Στρατό.

Ας δούμε όμως καταρχήν τι συμβαίνει στην Τουρκία. Υιοθετώντας όλες τις ταξικές καινοτομίες των σύγχρονων αστικών στρατών, η κυβέρνηση Ερντογάν προχωρά στην Πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΕΠ.ΟΠ.) και επιτρέπει την εξαγορά της θητείας, μέτρο που ανακοίνωσε ο Ερντογάν. Πρόκειται για μια σαφή ταξική επιλογή που δίνει τη δυνατότητα στους μορφωμένου νέους από μικροαστικά και μεσαία στρώματα να ακολουθούν τους γόνους των πλουσίων στην αποφυγή της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Tα τουρκικά ΜΜΕ υπολογίζουν πως περίπου 400.000 τούρκοι πολίτες θα επωφεληθούν από το μέτρο.
Το «υπέρτατο αγαθό» και η «σημαντικότερη υποχρέωση προς την πατρίδα» όπως αρέσκονται να προπαγανδίζουν οι διανοούμενοι-δημοσιογράφοι και πολιτικοί του αστικού κατεστημένου αφορά μόνο τους φτωχούς των αστικών κέντρων και της υποβαθμισμένης Ανατολίας! Όσοι όμως είναι άνω των 30 ετών και δεν έχουν υπηρετήσει θα απαλλαγούν από την υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας καταβάλλοντας 30.000 τουρκικές λίρες (περίπου 17.000 Ευρώ). Το εντυπωσιακό στοιχείο του μέτρου είναι πως όσοι καταβάλλουν αυτό το ποσό δεν θα υπηρετήσουν ούτε μια μέρα!
Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως το Τουρκικό κράτος θα ασκήσει «κοινωνική πολιτική» με τα έσοδα που θα έχει από την εξαγορά της θητείας καθώς θα διατεθούν στις οικογένειες των θυμάτων των μαχών κατά του PKK. Συμπέρασμα: οι φτωχοί Τούρκοι στρατιώτες θα είναι οι Αναλώσιμοι της πολεμικής-εθνικιστικής-ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον της Κουρδικής μειονότητας, αλλά όταν σκοτώνονται τα χρήματα των λουφαδόρων ευκατάστατων στρωμάτων θα γίνονται πενιχρό επίδομα στις οικογένειες τους!
Επίσης, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. υλοποιώντας ένα πρόγραμμα της που διαπιστώνοντας τις μεγάλες απώλειες εφέδρων στρατιωτών στις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες προβλέπει την ανάπτυξη των επαγγελματιών στρατιωτών στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Τα «στρατεύματα των συνόρων» όπως ονομάστηκαν, θα απαρτίζονται από νέους έως 26 ετών, οι οποίοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το Δημοτικό! Ο μισθός τους θα είναι περίπου 1000 ευρώ.
Οι αρχικοί υπολογισμοί έκανα λόγο για 10.000 ΕΠ.ΟΠ. έως το 2012. Όσο και αν η κυβέρνηση και οι Στρατηγοί προέβαλαν το «καθήκον προς την πατρίδα», το σχέδιο στρατολόγησης Επαγγελματιών Στρατιωτών κατέρρευσε, αφού οι μάχες με τους Κούρδους αντάρτες τρομοκρατούν! Ας δούμε τα στοιχεία που έδωσε το τουρκικό ΓΕΣ! Για το 2011 είχε οριστεί να αναλάβουν καθήκοντα στον Στρατό Ξηράς 5013 άτομα και υποβλήθηκαν 17827 αιτήσεις. Εξαιτίας όμως της κλιμάκωσης των συγκρούσεων και των σοβαρών απωλειών του Τουρκικού Στρατού τελικά παρουσιάστηκαν μόλις 3038, ενώ μετά τις εξετάσεις της υγείας και τις σωματικές δοκιμασίες πέτυχαν μόλις 1992, που θα αναλάβουν καθήκοντα μετά το πέρας της εκπαίδευσης. Ακόμη πιο οδυνηρά όμως είναι τα δεδομένα για τον Τουρκικό Στρατό για το 2012, αφού είχε προγραμματιστεί να ενταχθούν 10659 άτομα και όταν στις 21-11-2011 έληξαν οι αιτήσεις, αίτημα υπέβαλαν μόλις 8450! Απελπισμένο το Τουρκικό ΓΕΣ αποφάσισε να παρατείνει το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων και να αυξήσει τον αριθμό των σημείων υποβολής αυτών.
Από τα παραπάνω στοιχεία πλήττεται ανεπανόρθωτα το Στερεότυπο του αιμοχαρούς και πολεμοχαρούς Τούρκου που ξημεροβραδιάζεται έχοντας μια σκέψη: Πώς θα πάρει τα νησιά μας, πως θα αρπάξει η Θράκη μας, πως θα βιάσει και λεηλατήσει! Οι νέοι άνθρωποι έχουν κοινούς φόβους, αγωνίες, όνειρα και ελπίδες και στις δύο ακτές του Αιγαίου. Προσπαθούν να γλυτώσουν με κάθε μέσο από τον Στρατό, απεχθάνονται τον Μιλιταρισμό, κάνουν σχέδια και θέτουν στόχους, αλλά πέφτουν θύματα του εθνικισμού που καλλιεργείται συστηματικά στα σχολεία, σε εκκλησίες και τζαμιά, από το ίδιο ελεεινά κανάλια και εφημερίδες σε Ελλάδα και Τουρκία. Η απόγνωση, η δυστυχία, η ανεργία τους σπρώχνουν Μισθοφόρους στον Στρατό, κυρίως όσους έχουν τα λιγότερα επαγγελματικά και μορφωτικά εφόδια για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τις πιο σκληρές ταξικές επιλογές του κεφαλαίου και του αστικού συστήματος εξουσίας. Με την επίπλαστη εικόνα της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» που κατασκεύασαν τα ΜΜΕ, ετοιμάζεται να κάνει πράξη μέτρα που προηγούμενοι κυβερνώντες αδυνατούσαν υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.
Τολμούν μάλιστα να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού οι φυγόστρατοι, λουφαδόροι και βύσμα αστοί πολιτικοί: Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καραμανλής, Καρατζαφέρης, Αιβαλιώτης, Ανατολάκης...
Με περίσσιο θράσος λοιπόν ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος δηλώνει ότι «Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι», προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 4 ημέρες και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας λέγοντας χαρακτηριστικά, «δε θέλω να πω τώρα αν θα την αυξήσουμε η όχι. Μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για το θέμα».
Δηλαδή, η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την στήριξη πάντα των καθεστωτικών ΜΜΕ, των σύγχρονων γκεμπελικών ναών της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης ετοιμάζεται να κάνει πράξη τους χειρότερους φόβους της νεολαίας. Παρουσιάζοντας τη μείωση της θητείας στο 9μηνο ως πηγή όλων των δεινών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ξεπλένει τις αμαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οι βουλευτές των οποίων λειτουργώντας ψηφοθηρικά εναντιώθηκαν σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος ενός άχρηστου στρατοπέδου. Αλήθεια, ποιον να πρωτοθυμηθούμε: το Βενιζέλο που άνοιξε και νέο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Μακεδονία που θεωρεί εφαλτήριο της πολιτικής του καριέρας, την παρέμβαση του προέδρου τη Βουλής Φ.Πετσάλνικου, του υπεύθυνου τομέας άμυνας της ΝΔ Τζίμα, του Μπεκίρη της ΝΔ στην Αχαΐα κλπ. κλπ. κλπ. Σφυρίζουν αδιάφορα για το άθλιο καθεστώς Πελατειακών σχέσεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που γέμισε την Ελλάδα με εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για χάρη των τοπικών οικονομικών συμφερόντων και των στρατηγών, με θύμα τους συναδέλφους φαντάρους που λιώνουν σε άδειες μονάδες της παραμεθορίου!
Με συντεταγμένο τρόπο στοχοποιούν την νεολαία και θέλουν να επεκτείνουν το χρόνο της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, το χρόνο δηλαδή της δωρεάν εργασιακής της εκμετάλλευσης, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, επιδιώκοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων, με διαρκώς εκπαιδευόμενους εφέδρους. Επίσης, συνδέουν την αύξηση της θητείας με την μη πρόσληψη ή απόλυση των ΕΠ.ΟΠ. και πυροβολούν κατά των αναβολών, ζητώντας την κατάργηση τους. Σταματούν δηλαδή να προσλαμβάνουν ΕΠ.ΟΠ και να τους αντικαθιστούν με φθηνότερους ΕΕΦΟΠ αφού με την χρήση των δωρεάν εργαζόμενων φαντάρων εξασφαλίζουν τη μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά για νέες αγορές όπλων και αποστολές εκτός συνόρων, που κοστίζουν ετησίως 500 εκατ. ευρώ. Απαιτούν Στράτευση στα 18-19 έτη, μια απόλυτα αντιδραστική επιλογή. Στόχος, η νεολαία όσο πιο νωρίς και χωρίς κοινωνικές-πολιτικές εμπειρίες να μπαίνει στις μυλόπετρες του μιλιταρισμού, της εθνικιστικής προπαγάνδας, της ιεραρχίας και της χακί πειθαρχίας.
Απαραίτητο θεωρούμε να τονίσουμε τη δυσκολία να γίνει πράξη αυτή η επιλογή. Όσο και αν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ προπαγανδιστικά κάνουν λόγο για αύξηση της θητείας λόγω «εθνικών κινδύνων» η οργή της νεολαίας θα είναι τεράστια. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η κοινωνία θεωρεί ως μεγαλύτερο εχθρό της την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική και τα Μνημόνια. Η νεολαία δε θέλει να είναι το Κοροϊδάκι τους. Στη νεολαία καταγράφεται ένα ισχυρό συναίσθημα ενάντια στον Στρατό, το Μιλιταρισμό και τον Πόλεμο! Οι νέοι άνθρωποι πάντα πρωταγωνίστησαν στα μεγαλειώδη αντιπολεμικά κινήματα ενάντια στις τρομακτικές δολοφονίες του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε Βαλκάνια-Ιράκ-Αφγανιστάν.
Επιπλέον, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι όσο αυξάνονται τα σενάρια χρησιμοποίησης του Στρατού ενάντια στα κοινωνικά κινήματα και τις κοινωνικές εξεγέρσεις, τόσο θα αυξάνεται η αντίδραση της νεολαίας μέσα στον στρατό, αλλά και η τάση συνολικής ρήξης με τον στρατιωτικό μηχανισμό. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε να κατεβάσει τον Στρατό για να καταπνίξει την Εξέγερση το Δεκέμβρη του 2008, αλλά δε μπόρεσε γιατί της το απαγόρευσε η Άρνηση των Φαντάρων και των Μονίμων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέταξε τον Στρατό να σπάσει την Απεργία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, αλλά πάλι Αρνήθηκαν οι Φαντάροι και οι μόνιμοι. Ο Π.Μπεγλίτης ήθελε να κατεβάσει Ειδικές Δυνάμεις στο πλευρό των ΜΑΤ ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς στις 19-20 Οκτωβρίου αλλά δε μπόρεσε γιατί πάλι Αρνήθηκαν οι συνάδελφοι φαντάροι και οι μόνιμοι.
Πως αλήθεια θα καταφέρει ο καλογυαλισμένος και καναλο-πρόβλητος Αβραμόπουλος να γίνει ο πρώτος υπουργός Εθνικής Άμυνας της Μεταπολίτευσης που θα αυξήσει την Στρατιωτική θητεία χωρίς να μπει ταφόπλακα στην πολιτική του καριέρα;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου