Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνη Εθνικιστική Πολεμοχαρής Παράσταση από Ταξίαρχο στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα. Η εθνικιστική προπαγάνδα κεντρική πολιτική στο στρατόπεδο Λαγού

Το εθνικιστικό κρεσέντο στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου συνεχίζεται αμείωτο και σε καθημερινή βάση. Ορισμένες φορές, μάλιστα, παίρνει και τελετουργικό χαρακτήρα: για παράδειγμα, ο ανθυπολοχαγός Ζήσης, γνωστός από καιρό για τις ακραία σωβινιστικές απόψεις του, πριν λίγες μέρες υποχρέωνε το λόγο του να βαδίζει σημειωτόν αναφωνώντας συνθήματα, μεταξύ άλλων: «που θα κοινωνήσετε; Στην Αγιά Σοφιά! Και που θα κολυμπήσετε; Στο Βόσπορο!». Είναι ο ίδιος αξιωματικός που πριν λίγο καιρό σχεδίαζε να περιφέρει στο Διδυμότειχο άγημα, το οποίο θα φώναζε ανάλογα συνθήματα και θα γιούχαρε μπροστά στα παλιά τούρκικα σπίτια! (τελικά δεν του επιτράπηκε από ανωτέρους του).

Όμως γίνεται κάθε μέρα και πιο σαφές ότι η εθνικιστική, πολεμοχαρής και φασίζουσα αυτή προπαγάνδα δεν είναι (μόνο) ατομική πρωτοβουλία ορισμένων κατώτερων αξιωματικών. Το κλίμα διαμορφώνεται από την κορυφή. Οι ομιλίες τόσο του ταξίαρχου, όσο και του νέου μέραρχου ήταν βαθιά διαποτισμένες από υπερπατριωτικό πνεύμα και μάλιστα, ρητά, στο όνομα της εθνικής ομοψυχίας που πρέπει να επιδείξουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση (η εθνικιστική κατήχηση στην υπηρεσία της τρέχουσας κρατικής προπαγάνδας για το μονόδρομο του μνημονίου και την υποχρέωση να κάνουμε θυσίες για τους τραπεζίτες.)
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία μέρα του ΣΠΕΝ (Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων), επί της ουσίας δηλαδή η κορύφωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των φαντάρων, γίνεται με προσωπική εντολή του ίδιου του διοικητή της ταξιαρχίας ταξίαρχου Σακαλή πάνω στον Έβρο και απέναντι από ένα τουρκικό φυλάκιο. Αυτό γίνεται γιατί «είναι καλό να μας ακούν οι Τουρκαλάδες», όπως δήλωσε ο ίδιος την τελευταία φορά επιτόπου. Ο ταξίαρχος υποστήριξε ότι αυτό είναι απαραίτητο γιατί η Τουρκία θέλει να μας κατακτήσει (αλήθεια, από πού προκύπτει αυτό; Υπάρχει κάποια πληροφορία για σχέδιο εισβολής; Ωστόσο η εξέλιξη της άσκησης έδωσε διαφορετική εικόνα. Οι στρατιώτες έπαιρναν εντολή να παρελάσουν ανά ομάδες κατά μήκος του ποταμού με τα όπλα τους σε θέση χαμηλής ετοιμότητας. Σε ένα ορισμένο σημείο στρέφονταν προς τους Τούρκους σκοπούς (που κοιτούσαν μάλλον με δικαιολογημένη ιλαρότητα) σε διπλό ζυγό. Στην ερώτηση του εκπαιδευτή (ανθυπίλαρχου Χονδρουδάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση) «βλέπετε απέναντι;», όφειλαν να απαντήσουν δυνατά «μάλιστα!», για να πάρουν την απάντηση «αυτό είναι προσωρινά Τουρκία». Είχαν μάλιστα προειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη για να μας ακούσουν απέναντι οι «μικροψώληδες».
Είναι αδύνατο ο ταξίαρχος να μην γνωρίζει τη ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την «άσκηση». Άλλωστε, το ίδιο περίπου τελετουργικό επαναλαμβάνεται σε κάθε ΣΠΕΝ.
Κύριε ταξίαρχε, ποιος τελικά θέλει να κατακτήσει τον άλλο; Με ποιο δικαίωμα στήνετε μια τέτοια εθνικιστική παράσταση με κίνδυνο μάλιστα να προκληθεί εμπλοκή με το τούρκικο φυλάκιο; Με ποιο δικαίωμα σέρνετε τους στρατιώτες σε αυτή την αθλιότητα και τους εκθέτετε στον κίνδυνο μιας παρεκτροπής, αν κάποιος κάνει την παραμικρή βλακεία; Αν δεν το ξέρετε, η συγκεκριμένη άσκηση είναι όχι μόνο μια απαράδεκτη ένεση εθνικισμού (μάλιστα εναντίον συμμάχου χώρας), αλλά και μια πραγματική πρόκληση, στην οποία υποχρεώνετε τους στρατιώτες να πάρουν μέρος.
Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων: απαγορεύεται ή όχι το εθνικιστικό κήρυγμα και η πολιτική προπαγάνδα από τους αξιωματικούς; Απαγορεύονται ή όχι τα εθνικιστικά συνθήματα; Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε το διεθνές δίκαιο και την ακεραιότητα των συνόρων, όπως υποτίθεται, ή έχουν άλλα, επιθετικά και πολεμικά, σχέδια για μας;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogsppot.com

36 σχόλια:

  1. αντε ρε μαλακισμενα.οτι κ να πειτε κανεις δεν σας παιρνει στα σοβαρα. μονο τα πουστρακια ,οι προδοτες και οι γιωταδες.οποιος εχει αρχιδια ας ανεβει εκει πανω να τα πει ο ιδιος σε αυτους τους στρατιωτικους τα ''παραπονα'' του για εθνικιστικη δηθεν συμπεριφορα. ουτε δοντι δεν θα του μεινει. σκουπιδια κρυμμενα πισω απο πληκτρολογια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ.ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΤΣΙ ΑΦΘΕΡΕΤΑ.ΜΙΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ....ΟΠΩΣ Κ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ..244ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ Α2 ΕΚΑΝΑ ΤΟ 1998 Κ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΥΝ Κ ΤΑ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.ΨΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί βρε τα ταλαιπωρείτε τα παιδιά; Αυτά μεγαλώνοντας έμαθαν να αγαπάνε τους "αδερφούς" τούρκους και να στήνουν και κωλαράκο εννίοτε! Γιατί τους δημιουργείτε ψυχολογικά προβλήματα; Δεν μπορεί ο κάθε πισωγλέντης να καταλάβει έννοιες όπως η Φιλοπατρία. Εξάλλου το μόνο σίγουρο είναι ότι αφού τελειώσει τη θητεία του πάνω στον ακριτικό Έβρο θα έχει να διηγείται κι αυτός ιστορίες της Χαλιμάς! Για κούνα λίγο την κεφάλα σου παλιοαδερφάρα, μπας και ξυπνήσεις και καταλάβεις που βρίσκεσαι. Κι αν πάλι δεν αντέχεις όλο αυτό το παράλλογο κλίμα τότε πάρε αναβολή και άντε στα τσακίδια ηλίθιε γιωτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στους παραπάνω Αξιωματικούς! Είναι τιμή για όλους μας να έχουμε τέτοιους Στρατιωτικούς! Εύγε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπάρτακε οι αριστεροί, οι πορωμένοι, φασίστες αριστεροί για τους οποίους κάθε άλλη γνώμη πέρα από την επίσημη γραμμή του κόμματος αποτελεί καταδικαστέα αίρεση, μια ζωή ήταν πιστοί στα ιδεώδη του διεθνισμού και προδότες απέναντι στο έθνος και την πατρίδα τους. Κι εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση. Δε θα μπω καν στον κόπο να προσπαθήσω να σε πείσω ότι λες βλακείες, γιατί δεν υπάρχει νόημα στο να προσπαθείς να πείσεις ένα πρόβατο ότι υπάρχει ζωή και έξω από το κοπάδι. Τον εγκέφαλο τον έχεις για να σκέφτεσαι μόνος σου. Δοκίμασέ το καμιά φορά. Μπορεί και να σ'αρέσει. Όσον αφορά το Νίκο το Ζήση όσοι τον ξέρουμε δεν περιμένουμε από σένα, ανώνυμη κότα, να μας πεις ποιος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1000 τετοιους να ειχαμε θα ειχαμε σωσει πολλα. αλλα πανω απο ολα να ειχαμε νεολαια να το νιωθει ,να θυμαται την καταγωγη της και την Ιστορια της.Μπραβο τους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γαμηστε τα πουστρακια εκει πανω. ερχονται εκει οι αδελφες και κλαινε σαν μικρα κοριτσακια . τι γονεις μεγαλωνουν τετοια φλωρακια? η ανωνυμια των δοσιλογων σωζει κοσμο απο πολυυυυ ξυλο λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οσοι καθεστε και λετε τετοιες μαλακιες δεν εχετε πατησει το ποδι σας εδω πανω!και στην τελικη στρατο ημαστε ας πουμε και κανα συνθημα!οι τουρκοι ξερουμε τι λενε?μηπως ξεχασαμε το σχεδιο "βαριοπουλα" και τι εχει κανει αυτη η Ταξιαρχια γι'αυτο κωλοφανταρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καιτι θελετε ρε κωλοπαιδα να σας μιλαει στον πληθυντικο οπως μιλανε οι αγλοσαξονες τα πουστρακια?κυριε ζηση μπραβο και ευγε.αν ηταν στο χερι μου θα σε εκανα αμεσως στρατηγο για να βαλεις ταξη στα ανατολικα μας συνορα.ευγε μπραβο και παλι.ευχομαι ο θεος της ελλας να σου δινει υγεια .με την πρωτη ευκαιρια βαλτους να πουν τραγουδι και για μακεδονια ξακουστη του αλεξανδρου η χωρα .ευγε και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι παραπάνω αξιωματικοί με τα σχόλια τους,επιχείρησαν να αποδείξουν το ήθος που τους διακρίνει, τον σεβασμό τους απέναντι στους νόμους και φυσικά απέδειξαν το πόσο άνδρες είναι.
    Φυσικά και δε περιμένουμε να μιλήσετε στον πληθυντικό αφού το λεξιλόγιο σας αποτελείται από βρισιές -στους ιεραρχικά κατώτερους-και γλύψιμο στους ανώτερους.
    Τα σχόλια σας απ[οτελούν απόδειξη του τι γίνεται στον Έβρο.
    Σημείωση: τις παραπάνω μαγκιές και αθλιότητες ο αγαπημένος σας Ταξίαρχος τις έκανε απέναντι σε χαλαρούς Τούρκους φαντάρους και αξιωματικούς αφού για τους Τούρκους ο Έβρος είναι Λούφα- ο φόβος τους είναι μια μετάθεση στην Νοτιοανατολική Τουρκία όπου διεξάγεται πόλεμος με τους Κούρδους αντάρτες.
    Αλλά οι μιλιταριστές και οι φασίστες πάντα εκ του ασφαλούς μιλούν. Στα δύσκολα -ΌΠΩς ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ-απλώς χέζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α! ΡΕ ΓΚΟΥΛΑΚ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΠΕΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΤΙΤΟ!ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σπάρτακε κάτι σαιτ σαν εσένα μας έφτασε την Ελλάδα μέχρι εδω. Όσο για τον Ανθυπολοχαγό τον Ζήση λίγα τα λόγια σου γιατί είναι Αξκος με α....δια πράγμα που εσύ δεν έχεις ανώνυμη κότα κοκοκοκοκοκοκο Αντε στην μαμά σου για γάλα μπούλη μπουμπουκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και που ξέρεις εσυ ρε έξυπνε ''δημοκράτη'' τί έγινε το βράδυ των Ιμίων; Είσουνα παρών; Αν είσουν, τότε είσαι πολύ πιο επικίνδυνος, καθόσον είσαι μόνιμος και όχι ενας απλός αριστερός φαντάρος που κάνει την ''επανάστασή'' του διαδυκτιακά και φυσικά ανώνυμα. Αν πάλι δεν είσουν παρών, που είναι και το πιθανότερο, τότε απλά αναπαραγάγεις πράματα που σου είπαν ή που άκουσες ή που απλά φαντάστηκες μικρέ μου γκεμπελίσκε! Έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς ότι οι μέθοδοι που χρησημοποιείς αποτελούν τις αγαπημένες των απανταχού φασιστών αλλά και των ίδιων των Ναζί κατά το παρελθόν; Ξύπνα ρε όργιο! Σε χρησιμοποιούν, δεν το καταλαβαίνεις; Πιόνι είσαι στα χέρια τους. Πάρε το κόκκινο χάπι και βγες από το παραμύθι σου επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 11:19 ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ!ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1987 Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ!Ε ΜΗΠΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝ - ΜΑΟ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ!ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΡΕΥΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή όλοι οι παραπάνω εκφραζόμενοι αξιωματικοί του στρατού -παράσιτα του χειρίστου είδους, θέλετε να μας πείτε ότι είναι ήρωας ή, τέλος πάντων, καθώς πρέπει και χρήσιμος αξιωματικός εκείνος που ξέρει να λέει πρωτότυπες, αίσχιστες βρισιές, να τσουβαλιάζει στις απειλές του έναν ολόκληρο λαό και να προετοιμάζει ιδεολογικά τη σφαγή μικρών παιδιών. Η άσκηση στον Έβρο -γιατί είμασταν εκεί- ήταν μιά μπούρδα και μισή. Δεν μάθαμε τίποτα, παρά μόνο πώς να είμαστε καλοί κομπάρσοι του θεατρικού ρόλου που μας είχαν επιφυλάξει κουραδόμαγκες αξιωματικοί που νομίζουν ότι τους φοβόμαστε. Τον Έβρο και την Ελλάδα θα τα προστατέψουμε κατ' αρχήν απέναντι σε εκείνους που εχθρεύονται την ειρήνη μεταξύ των λαών επειδή δεν μπορούν να δούν, είτε από ανικανότητα είτε από βλακεία, ότι όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού εκμετάλλευσης και εξουσίας των οικονομικών και πολιτικών ελίτ των δύο χωρών. Και την υψηλή ηθική διάσταση αυτού του αγώνα δεν μπορείται να τη φτάσετε με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γερμανοτσολιάδες πάντως δεν ντύθηκαν οι αριστεροί. Σε λαλίστατους κατά τ' άλλα, δήθεν γενναίους, αξιωματικούς άρεσε πολύ ο συνδυασμός Ελληνοπρεπούς φορεσιάς και Ναζιστικής ιδεολογίας. Η μόδα των τότε καιρών γαρ: δουλοπρέπεια εκεί όπου βολεύει τον κώλο μας και εγκλήματα απέναντι στον λαό. Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε φίλε, ήμαρτον με τις παπαρολογίες επιτέλους. "Παράσιτα του χειρίστου είδους";;; Δλδ όποιος είναι στρατιωτικός, είναι αξιωματικά και παράσιτο; Οι γενικεύσεις είναι πολύ εύκολες φίλε για αυτό και τις χρησιμοποιούν κατα κόρον οι ανεγκέφαλοι φασίστες όπως εσύ (αλήθεια το συνειδητοποιείς ότι είσαι τέτοιος); Και φυσικά τα μπινελίκια εναντίον των Τούρκων είναι θεμιτά για την ψυχολογική προετοιμασία των στρατιωτών για το ενδεχόμενο πολέμου. Τί θα ήθελες να τραγουδάνε δλδ, καλημέρα σας παιδιά, τραλαλά τραλαλά; Και για ποια σφαγή μικρών παιδιών μιλάς; Λυπάμαι που σου χαλά τη φαντασίωση, αλλά κανείς μας δεν έχει καμία διάθεση να σκοτώνει πιτσιρίκια ή αμάχους. Μόνο αυτούς που κρατούν όπλα και μας απειλούν. Και αυτούς, χωρίς καμία ευχαρίστηση γιατί εμείς πιστεύουμε και σ'ένα Θεό. Όσο για τα χάλια των σικέ ασκήσεων, μας πονάει κι εμάς αλλά για άλλους λόγους όπως πχ επειδή δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σωστά το προσωπικό. Ας είναι καλά όμως η γενιά του Πολυτεχνείου, οι ομοϊδεάτες σου που έφεραν τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Όσο για την ειρήνη μεταξύ των λαών, πολύ όμορφη ιδέα αλλά, λυπάμαι, προς το παρόν ανεφάρμοστη. Μέχρι να καταστεί κοινός αποδεκτή από όλους, πρέπει να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις εάν δε θες να σε πηδήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΥΚ, διόρθωσε με αν κάνω λάθος:
    Το έγκλημα της Κύπρου το ξεκίνησαν οι στρατιωτικοί της Χούντας.
    Την χώρα στην ΕΟΚ έβαλε ο Καραμανλής, που επίσης χάρισε τις αποζημιώσεις από τη δεκαετία του 60 στους Γερμανούς.
    Την Ελλάδα στο ΕΥΡΩ έβαλε ο Σημίτης και ο Παπαδήμος με ψεύτικα στοιχεία.
    Μιλάς για το 1987 λες και δεν ξέρεις ότι την κρίση άρχισε η αμερικάνικη εταιρεία που ελέγχει τα πετρέλαια της Θάσου, αδιαφορώντας για τα καραγκιοζιλίκια του Παπανδρέου που αμέσως μετά πήγε στο Νταβός και τα έκανε πλακάκια με τον Οζάλ.
    Αν είσαι πράγματι ΟΥΚΑΣ θα γνωρίζεις ότι τους συναδέλφους σου έστειλε στο στόμα του λύκου ο Λυμπέρης. Απίστευτος τύπος που ήθελε ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΦΑΣΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, μόνο που όταν οι Αμερικάνοι του είπαν ότι έχει στοχοποιηθεί ολόκληρος ο ελληνικός έκανε πίσω και μετά Σημίτης-Λυμπέρης έριχναν ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο.
    Με τους ανταγωνισμούς Ελλάδας-Τουρκίας και το βρώμικο παιχνίδι των Τουρκικών ΜΜΕ αλλά και του εθνικιστικού ΔΙΚΤΥΟΥ 21, 3 παιδιά έχασαν χωρίς λόγο την ζωή τους.
    Σταμάτα επομένως να λες παραμύθια και σεβάσου τη μνήμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σπάρτακε, είσαι εδώ απλά για να εκτελείς διαταγές κι εσύ και οι άλλοι οι οποίοι σου δίνουν τέτοιες "αξιόπιστες" πληροφορίες...Μιλάς για εθνικισμούς και τέτοιες βλακείς χωρίς να ξέρεις την έννοια της λέξης.Αλλά όταν αυτοί οι "φασίστες" σου δώσουν παραπάνω άδεια δεν σε βλέπω να εκφράζεις τις πολιτικές και "διεθνικιστές" σου απόψεις και αντίθετα παρακαλάς κι εσύ και οι ρουφιάνοι σου για αυτές..Για να δούμε τι θα έχεις να λες μόλις κοπούν κι αυτά...Α!Και μην ξεχάσω...Όσο θα υπάρχουν ρουφιάνοι θα υπάρχουν και "φασίστες"..Το να υπερασπίζεσαι την χώρα σου και να την αγαπάς είναι φασισμός...Το να την διαλύεις και να την ξεπουλάς είναι απλά πολιτική και σωστή...Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παραδοσιακά και λόγο αντίληψης ο ρουφιάνος και ο χαφιές ήταν πάντα ο ακροδεξιός. Δε μιλάμε τώρα για το τι κάνουν οι αξιωματικοί που θέλουν να δείξουν καλό πρόσωπο και γλύφουν διοικητές και ΓΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σπαρτακε γιατι νομιζεις οτι τα σχολεια ειναι μονο αξιωματικων? εγω εποπ ειμαι της συγκεκριμενης μοναδας και υπηρετησα το 04 σαν φανταρος και δεν μας πειραζε να λεμα συνθηματα, γιατι ετσι ανεβενε το ηθικο! οσο για τον Ζηση ειναι απο τους λιγους αξκους που ασχολουνται για να εκπαιδευτουν οι στρατιωτες πλεον!! καλο θα ηταν αυτος που παραπονεθηκε στο site σας πρωτα να προσπαθουσε να βρει ληση μες στη μοναδα και μετα σαν φλωρος να κανει ανωνυμες καταγγελιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΗΛΗ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η΄ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ ΣΑΣ(ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΗΣΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΟΙ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΤΕΙ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΟΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπάρτακε, μου λες για την Κύπρο και τις ευθύνες των αξκών. Οκ, είναι υπαρκτές αν και καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι στην περίπτωση τους, η πλειοψηφία τους βάδισε το δρόμο προς την κόλαση ο οποίος ήταν στρωμένος με αγαθές προθέσεις. Απόδειξη, πάντα κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι αρνήθηκαν να προδώσουν τα ιδανικά τους και να υπογράψουν δηλώσεις μεταμέλειας και σάπισαν στη φυλακή μέχρι το θάνατό τους. Πάμφτωχοι. Κάνε τις συγκρίσεις με σημερινούς μεταχουντικούς ''''''δημοκράτες''''''. Θα μπορούσαν να σου πω ότι και οι κομμουνιστές, την ιδεολογία των οποίων καταφανώς και ασπάζεσαι, ευθύνονται για το εμφυλιακό δράμα και ένα σωρό αποδεδειγμένες σφαγές, βλ. Μελιγαλά. Όσο για Καραμανλή-Παπανδρέου-Σημίτη κλπ προσωπικά δεν τρέφω και καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση στα πρόσωπά τους. Μου τους αναφέρεις ίσως γιατί πιστεύεις ότι με εκφράζουν ιδεολογικά; Κάνεις λάθος. Ιδεολογικά με εκφράζει ο Λεωνίδας της Σπάρτης, ο πατέρας του Αυξεντίου που αρνήθηκε να κλάψει μπροστά στους Άγγλους όταν του έδειξαν τον κρεμασμένο γιό του, ο φαντάρος του αλβανικού μετώπου που θεωρούσε με υπερηφάνια τα ακρωτηριασμένα του μέλη ελάχιστη προσφορά στην πατρίδα. Αυτοί με εκφράζουν ιδεολογικά. Τα 3 στελέχη του ναυτικού που πέθαναν στα Ίμια πιστεύεις ειλικρινά ότι έβλεπαν σαν εχθρό τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και την πλουτοκρατία; Τον Τούρκο έβλεπαν και ευχαρίστως θα του γαμούσαν ότι είχε και δεν είχε, εφόσον έπερναν βέβαια τις κατάλληλες δγές. Μη μου λες λοιπόν ότι εγώ δε σέβομαι τη μνήμη τους. Είμαι σίγουρος ότι κι εσύ γνωρίζεις πως κανένας κομμουνιστής δε θα δεχόταν να πετάξει ελικόπτερο υπό τέτοιες συνθήκες προς όφελος μιας πατρίδας την οποία η ιδεολογία του του απαγορεύει να τιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΥΚ εγραψες!! Μπραβο φιλε μου. Μαζι σου σε ολα οσα ειπες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ιστορική ανακρίβεια: Ο Αυξεντίου προτίμησε να καεί ζωντανός στο Μαχαιρά παρά να παραδωθεί στους Άγγλους. Δεν κρεμάστηκε. Ο πατέρας του είχε την συμπεριφορά που περιέγραψα παραπάνω όταν κλήθηκε να αναγνωρίση το νεκρό γιό του. http://www.youtube.com/watch?v=sdcqFjjnOvs&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΥΚ δεν απαντάς σε τίποτε: τα τρία παλικάρια πήγαν άδικα εκτελώντας διαταγές και πέσανε από Λυμπέρη-Σημίτη ως Αναλώσιμοι.
    Ο Αγώνας του Αυξεντίου δυστυχώς είχε ως συνέχεια την εγκαθίδρυση ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ στην Κύπρο που από την πρώτη στιγμή ενήργησαν ως δύναμη κατοχής εις βάρος του Κυπριακού λαού. Ο ακροδεξιός και πράκτορας των Άγγλων Γρίβας έστρεψε τα όπλα κατά της κυπριακής κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου που διαφωνούσε με τα πραξικοπηματικά του σχέδια. Οι δεξιοί αξιωματικοί (αφού λόγω κοινωνικών φρονημάτων δεν υπήρχαν άλλοι) και η Χούντα οδήγησαν στην καταστροφή, σφάζοντας οπαδούς του Μακάριου,του ΑΚΕΛ και άμαχους Τ/Κ την ώρα της Τουρκικής εισβολής, ενώ ουσιαστικά άφησαν αφύλακτο το νησί (διάβασε το βιβλίο ¨Κύριοι πηγαίνετα για ύπνο).
    Στην Κατοχή οι αξιωματικοί πέρναν κανονικά το μισθό τους από τον Τσολάκογλου και αρνιόντουσαν να βγουν στην Αντίσταση. Είχαν προλάβει να παραδώσουν τη χώρα στους ΝΑΖΙ, καθώς η γερμανοφιλία και ο φόβος επίσης για τους Γερμανούς ήταν πολύ ισχυρός (μήπως θέλεις να συζητήσουμε για το ποιοι αξιωματικοί και πως πολέμησαν το 40;). Επίσης, στη Μ.Ανατολή οι ακροδεξιοί αξιωματικοί αρνιόντουσαν να πολεμήσουν τους Γερμανούς.
    Στο Μελιγαλά, απόρθητο φρούριο των Ταγματασφαλιτών, είχαν μαζευτεί όλα τα καθίκια της Πελοποννήσου και πήρε εκδίκηση ο λαός για τα αμέτρητα εγκλήματα που είχαν διαπράξει, πολεμώντας, βασανίζοντας και βιάζοντας στο πλευρό των Γερμανών. Στην νεώτερη ιστορία, φασισταριά ΟΥΚΑΔΕΣ πήγαν σε Βοσνία-Σεμπρένιτσα και σκοτώναν αμάχους μαζί με τους Σέρβους μαφιόζους-παραστρατιωτικούς του Αρκάν.
    Άσε λοιπόν τον Αυξεντίου και σκέψου σοβαρά τι σημαίνει η στολή που φοράς και ποιον υπηρετείς;
    Μήπως ξεχνάς την εμπλοκή ΟΥΚΑΔΩΝ με κυκλώματα της νύχτας και λαθρεμπόριο τσιγάρων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 09.38, εχεις μπερδεψει την βουρτσα με την πο#τσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δηλαδή τους θετει σε κινδυνο τους φανταρους ποιο πράγμα? Σε μεθοριακο επεισόδιο δηλαδή θα πουμε είναι επικίνδυνα δεν πάμε στο ποτάμι?
    Τα παιδάκια αυτα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι στο στρατό και όχι στην κατασκήνωση. Αν φοβούνται να πάρουν αναβολή. Φαντάζομαι δηλαδή σε πόλεμο πως θα κάνουν . Θα περνάει ο Τούρκος και θα λένε δεν σκοτώνω γιατί αφαιρώ ζωή.
    Μήπως έχουμε γεμίσει το στρατό μαμόθρευτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αδελφές και παλικάρια γιναμε μαλλια κουβάρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σπάρτακε, ξέρεις ποιο είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα σε μια συζήτηση με ανθρώπους σαν κι εσένα; Ότι δεν είναι δυνατή η συζήτηση λόγω του ακραίου δογματισμού σας. Ο Μελιγαλάς ήταν η ''δίκαιη αντίδραση του λαού...'; Αμ έτσι πες μας ότι εσύ εννοείς την αδελφοσύνη των λαών! Α λα καρτ. Όπου σε βολεύει. Αν δε σε βολεύει εσένα και τους υπόλοιπους αρρωστημένους-φανατικούς ομοϊδεάτες σου, η αιματοχυσία είναι μια χαρά δικαιολογημένη. Να υποθέσω ότι και οι εν ψυχρώ δολοφονίες αστυνομικών, τις πιο πολλές φορές πιτσιρικάδων, σε βρίσκει σύμφωνο ως μια δικαιολογημένη αντίδραση εναντιόν της βίας του κράτους και των φασιστικών δυνάμεων καταστολής του; Ο Γρίβας πράκτορας των Άγγλων; Είσαι με τα καλά σου; Γι' αυτό τους είχε ταράξει στις επιθέσεις που τους κόστισαν δεκάδες νεκρούς; Αλλά με συγχωρείς, το ξέχασα. Όποιο ιστορικό γεγονός δε σας βολεύει το ονομάζεται π ρ ο β ο κ ά τ σ ι α. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων ήθελαν την Ένωση με την Ελλάδα είναι απλά ένα γεγονός άνευ ιδιαίτερης σημασίας, σωστά; Κάτι παπαριές που ισχυρίζεσαι ότι οι αξκοί αρνούνταν να πολεμήσουν κλπ είναι τόσο εμετικά και δείχνουν το μέγεθος της πλύσης εγκεφάλου που έχεις υποστεί, με πρόπλυση, στους 100 βαθμούς και με χλωρίνη στο καπάκι, που απλά δεν έχω να πω κάτι. Σέβομαι τη μνήμη των ηρωικών νεκρών, αξκών και οπλιτών. Όσο για τους ΟΥΚάδες που πήγαν στην Σερβία και καλά και πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων και σκοτώσανε παιδάκια και γυναίκες και γριούλες και παππούδες και μπλα μπλα μπλά, τους ξέρεις προσωπικά; Γιατί εγώ δεν τους ξέρω. Και είμαι ΟΥΚας. Αλλά και αν ακόμα είχαν πάει και τα είχαν κάνει όλα αυτά, τί σημαίνει; Ότι οι ΟΥΚ είναι αιμοσταγείς δολοφόνοι που τη βρίσκουν να σκοτώνουν κόσμο για την πλάκα τους; Πάλι γενικεύεις και πάλι βάζεις μαζικά ταμπέλες. Όσο για τη στολή που φοράω, τη γνώμη σου για αυτήν όσο και για το περιεχόμενό της την έχω γραμμένη στ' αρχίδια μου, τα οποία και θα δείξω και στους Τούρκους και σε όποιον άλλο χρειαστεί εφόσον έρθει η ώρα. Εσύ αλήθεια που θα είσαι τότε; Εσύ και οι άλλοι σαν κι εσένα, πολύ βολικά θα πάτε πίσω, λίγο πιο πίσω, ακόμα λίγο, μεταβολή και φουλ τρέξιμο στην ασφάλεια, καθόσον εσάς δε σας αφορά ο σκυλοκαυγάς των μονοπωλίων του διεθνούς κεφαλαίου και άλλες τέτοιες βολικές μπουρδολογίες με τις οποίες απλά προσπαθείτε να καλύψετε τη δειλία σας και το μίσος για το έθνος. Αυτή είναι και η τελευταία μου καταχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για μια ακόμη φορά ένα κατεβατό από βρισιές και απάντηση καμία.
    Ελπίζω να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χρόνο σου, αφού δεν θα ξαναστείλεις καταχώρηση, για να ανοίξεις κανένα βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και μετα μας λενε οτι μονο οι Τουρκοι προκαλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. prosexe esy pou egrapses to keimeno giati se katalabane aristerofasista kai otan pianeis ksana sto stoma sou enan anthipoloxago oikogeniarxh kai patrioti san ton k.ZHSH NIKOLAO na to skefteis kala!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ηρθα με μετάθεση στο Μεσολόγγι Ι ιπιρεσιεσ πάνε καταδιαολου αφτί που βγάζουν τις ιπιρεσιεσ είναι φαντάρο κ κάνουν ότι τους καπνισι εχο μέσα 1 Μίνα κ 3 μέρες χορός έξοδο δεν ξέρω τι ορεπι να κανό για αφτί αλλά κατάλαβα ότι εδώ ΜΑΣ ΠΑΙ από ηπιρεσια σε ειπερεσια για παραφιγμα είχα θαλαμοφιλακασ κ τελιονο τρισ κ 4 εχο περιπολο όλο εδώ μέσα ΕΚΤΟΣ από μαία στόμα είναι βιmaties k I asked peftoune neraki 2/39ΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επειδή και εγώ υπηρέτησα στη μονάδα του Ζήση (αν και αυτός ήτανε σε άλλο λόχο: Λ/Δ) έχω να πω τα εξής: Ο κύριος Ζήσης είναι ένας πραγματικά άξιος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σε μια εμπόλεμη κατάσταση είναι από τους λίγους που θα δώσουνε τα πάντα για την Ελλάδα σε σχέση με κάτι άλλους δήθεν αξιωματικούς που το μόνο που ξέρουνε να κάνουνε είναι να γλύφουν πολιτικούς για το καλό της καριέρας τους αδιαφορώντας για το καλό της Ελλάδας (που ο Ελληνικός Λαός πληρώνει φόρους για να έχουν αυτοί έναν σταθερό μισθό).

    Μακάρι να ήταν ο ίδιος διοικητής του ΤΥΠ έτσι ώστε το πρόγραμμα των υπηρεσιών να ήταν δίκαιο και όχι να ευνοούνται όλα τα κακομαθημένα βύσματα και όλοι οι υπόλοιποι να τους πηγαίνει ακόμα και έως 8 μέσα κάνοντας πάντα τα χειρότερα νούμερα. Επίσης είμαι σίγουρος πως και οι στρατιώτες θα αποκτούσαν κάποιες χρήσιμες στρατιωτικές γνώσεις (που αυτό είναι και το νόημα της υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας). Δυστυχώς όμως απολύθηκα και αντί να ξέρω κάποια ουσιώδη πράγματα για την Ελλάδα και τη σωστή Άμυνα της, έμαθα να καθαρίζω τουαλέτες, να ξεσκονίζω, να μαζεύω χόρτα και να πλένω δίσκους. Τώρα αποτελεί λεπτομέρεια το γεγονός πως όλα αυτά ήξερα να τα κάνω πριν ακόμα παρουσιαστώ στο στρατό.

    Τέλος, έχω να επισημάνω πως ο κύριος Ζήσης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Σε μία δύσκολη στιγμή μου, έκατσε ο ίδιος και με συμβούλεψε σαν να ήταν πατέρας μου. Από τότε ήξερα πως υπήρχε πάντα ένας άνθρωπος για να συμβουλεύομαι στις δύσκολες στιγμές.

    Οπότε λίγα τα λόγια σας για τον Ζήση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή