http://www.ethnos.gr
Φτιαγμένη από «ανοξείδωτο ατσάλι... προηγμένης τεχνολογίας» είναι η οικογένεια Φαραντάτου, όπως υποστηρίζει ο θείος του ευέλπιδος, Τάσος Φαραντάτος, ο οποίος με διάφορα κοσμητικά επίθετα στολίζει τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με τα τελευταία γεγονότα στη Σχολή Ευελπίδων.
Ωστόσο, o εν λόγω απόστρατος συνταγματάρχης μέσα στο παραλήρημά του για την υπεράσπιση της οικογένειάς του, υποστηρίζει ότι ο αδελφός του Παναγιώτης ως αρχηγός των Ευέλπιδων δεν είχε εμπλακεί στον ξυλοδαρμό άλλου σπουδαστή όπως τότε είχε τιμωρηθεί και έχει μείνει στην ιστορία της σχολής και στη μνήμη των πολιτών.
Για τον παππού Χρίστο Φαραντάτο, ο γιος του Τάσος αναφέρει ότι: «Είναι 79 ετών, απόστρατος αξιωματικός, τάξεως 1955. Οταν έγινε το απριλιανό πραξικόπημα υπηρετούσε στην Κύπρο και ουδεμία συμμετοχή είχε ποτέ στη χούντα.
Αποστρατεύτηκε ''τσιμπητός'' το 1983 από τους τότε ''υπερδημοκράτες σοσιαλιστές'' λόγω του επεισοδίου που είχε λάβει χώρα στη Σχολή Ευελπίδων και είχε εμπλακεί το όνομα του τότε Αρχηγού Σχολής και αδελφού μου Παναγιώτη. Το μόνο που εγώ μπορώ να πω ως γιος του είναι ότι πρόκειται για άριστο πατέρα, ψυχούλα»...
Το επεισόδιο του 1982
Για τον αδελφό του Παναγιώτη Φαραντάτο, διοικητή της 50ής Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, υποστηρίζει ότι: «Στο επεισόδιο του 1982 ακολούθησε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του, στο οποίο ο παθών πρωτοετής εύελπις είχε καταθέσει ότι ''ο Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως δεν τον είχε αγγίξει ποτέ''. Αρα αυτά που γράφονται περί βασανιστών είναι ανοησίες κάποιων ευφάνταστων κουραμπιέδων...
Ο αδελφός μου Παναγιώτης Φαραντάτος σήμερα έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού (50ή Μηχανοκίνητη) στο Σουφλί, επί του ποταμού Εβρου.
Οι υβριστές του δημοσιογράφοι εκτιμώ ότι μόνο σε βιβλία γεωγραφίας την έχουν δει την περιοχή ή ίσως να την έχουν ακούσει σε κανένα τραγούδι τύπου ''Διδυμότειχο μπλουζ''... Ως αδελφός όμως θα έδινα και τη ζωή μου γι' αυτόν».
Φυσικά, ο Τάσος Φαραντάτος έχει έναν καλό λόγο και για τα δύο ανίψια του, Χρίστο και Κωνσταντίνο, σπουδαστές αμφότεροι στη Σχολή Ευελπίδων. Για τον Χρίστο, εμπλεκόμενο στο επεισόδιο της 17ης Νοεμβρίου, υπογραμμίζει ότι πέρασε στη Σχολή το 2008 με Πανελλήνιες με 19.360 μόρια - αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε.
«Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτικού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος και ήθελε να ακολουθήσει τη στρατιωτική περιπέτεια με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη του λατρεία, που ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα και ο στρατός...», εξηγεί ο θείος Τάσος Φαραντάτος.
Στη συνέχεια καλεί τους δημοσιογράφους να μην προδικάζουν και προδιαθέτουν την κοινή γνώμη ότι ο τεταρτοετής αριστούχος των 1.100 ημερών φοίτησης πρέπει να αποπεμφθεί...
Για τον Κωνσταντίνο Φαραντάτο υπογραμμίζει ότι πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολοστρόγγυλα εικοσάρια στις Πανελλήνιες. «Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξείδωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας. Δεν πρόκειται για τίποτε πλαδαρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους.
Γι' αυτό και συνιστώ στους καχεκτικούς δημοσιογράφους να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμά τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία...», καταλήγει.
Ο θείος Τάσος, σ' ένα παραλήρημα κατά των δημοσιογράφων, τους αποκαλεί «ευφάνταστους κουραμπιέδες», «κομπλεξικούς», «λασπολόγους», «κιτρινιστές», «καχεκτικούς», «δημοσιοπλάνους», και «μπούληδες» που ασχολούνται με την οικογένεια Φαραντάτου από μια μορφή λαγνείας προς το συγκεκριμένο επώνυμο...
Η ανοιχτή επιστολή του Τ. Φαραντάτου στο διαδίκτυο
Ονειρεύεται μια «δυναμική ομάδα» αποστράτων και τα βάζει με τους πολιτικούς
Ο θείος του «θερμόαιμου» ευέλπιδος, ο Αναστάσιος Φαραντάτος, που αποστρατεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου του 2011 με τον βαθμό του συνταγματάρχη, έναν μήνα πριν από το... ανδραγάθημα του ανιψιού, απευθύνει μέσω Διαδικτύου ανοιχτή επιστολή σε όλους τους αποστράτους -κυρίως τους νέους κάτω των 55 ετών- και τους καλεί σε εγρήγορση να «οργανωθούν», να «συσπειρωθούν», να «ενισχύσουν» τις κινήσεις αποστράτων, να «σηκωθούν από την ξάπλα», να «αγωνιστούν» διότι «η χώρα είναι προ του ναυαγίου»...
Ο Τάσος Φαραντάτος ανακοινώνοντας την εγγραφή του στην Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) σπεύδει από την αρχή να δώσει το «εθνοσωτήριο» στίγμα: «Η υπόθεση αυτή μας αφορά πρωτίστως ως Ελληνες, μετά ως αξιωματικούς και τελευταία πρέπει να μας απασχολεί ως συντεχνία».
Το όραμά του
Και αμέσως μετά ο «θείος Τάσος» εξηγεί το όραμά του για τη δημιουργία μιας «δυναμικής ομάδας» αποστράτων και όχι μιας άνευρης συντεχνιακής λέσχης: «Το ζητούμενο δεν είναι να εμφανιζόμαστε ως συντεχνία... ως εργατικό συνδικάτο... δεν πρέπει να ζητάμε την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας και μόνο... η κοινωνία χρειάζεται δυναμικές ομάδες με σκοπό το γενικό καλό... την αξιοπρέπεια της πατρίδας... της ιστορίας μας... τον αγώνα για τα εθνικά μας θέματα... ακόμη και την ευόδωση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων... κοντά στον Ελληνα του μόχθου, στον τίμιο και νομοταγή, σε αυτόν που ''δεν τα έφαγε μαζί τους''».
Στόχος του Τάσου Φαραντάτου είναι οι «οργανωμένοι απόστρατοι» να είναι «μάχιμοι» και με «συμπαγές» και «άρρηκτο» το πνεύμα του «νικητή» να κατεβαίνουν μαζικά στο πεζοδρόμιο ώστε να είναι «υπολογίσιμοι» διότι, όπως υποστηρίζει, σήμερα οι πολιτικοί δεν τους υπολογίζουν!
Ο ίδιος προωθεί την «εθνοσωτήρια» πλατφόρμα αναρωτώντας: «Ποια θα ήταν άραγε η αντίδραση των πολιτικών αν κατεβαίναμε 20.000 απόστρατοι από τους οποίους οι 10.000 ηλικίας 45-55 ετών, όχι για να διεκδικήσουμε άρση περικοπών των συντάξεων αλλά κοινωνική δικαιοσύνη, τιμωρία των κλεφτών, άρνηση αποπληρωμής του δανείου, ανακοπή του σχεδίου ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, ακύρωση των απολύσεων των εργαζομένων συμπατριωτών μας, οριοθέτηση της ΑΟΖ...;».
Καταγγέλλει
Ο Τάσος Φαραντάτος φαίνεται ότι έχει ένα... κόλλημα με τους πολιτικούς. Αναφερόμενος στα πρακτικά της Βουλής κατά την πρόσφατη συνάντηση των αποστράτων για τα συνταξιοδοτικά διέβλεψε «έξαρση εμπάθειας των πολιτικών σε όποιον φοράει στολή».
Σημειώνει ότι «ουδείς πολιτικός αγαπάει τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη τους» και ότι η συζήτηση των βουλευτών με τους εκπροσώπους των αποστράτων είχε «μάλλον ανακριτικό ύφος παρά χαρακτήρα κοινωνικού διαλόγου».
Εν συνεχεία ρίχνει ένα «λούσιμο» στους πολιτικούς. Τους επικρίνει ότι «εδώ και χρόνια δεν έκαναν καμία προσπάθεια να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, που οδήγησαν με την ανοχή τους τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και με την υποστήριξη που παρείχαν στα κόμματά τους, έγιναν συμμέτοχοι στην ευθύνη για τα δεινά που υφίσταται η χώρα μας».
Καταγγέλλει επίσης τους πολιτικούς, ότι είναι οι μόνοι που μετά από 8 χρόνια εργασίας παίρνουν σύνταξη εφ' όρου ζωής!
Τέλος, καλεί τους συμμαθητές και φίλους του να «ενώσουν τις φωνές τους», να «σφίξουν τις πυγμές τους», για μια «δυναμική και μαχητική» εκπροσώπηση. «Δεν μας παίρνει για άλλες αναβολές», τονίζει, «η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία και θα μας βρει απροετοίμαστους!
Πρέπει να βγούμε μπροστά στην πρώτη γραμμή... στο μέτωπο, οι νέοι απόστρατοι. Οι ''λοχαγοί και ταγματάρχες''. Ολοι αυτοί κάτω των 55 ετών που όσες μειώσεις και να μας κάνουν δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας μειώσουν το πνεύμα, την ψυχή και το ηθικό...».
«Hellas Trooper»
Συνέταιρος σε επιχείρηση με στρατιωτικά είδη ο θείος
Η βαθιά αγάπη για το στράτευμα φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Τ. Φαραντάτο και στην επαγγελματική σταδιοδρομία του εκτός Ενόπλων Δυνάμεων. Η εταιρεία του Hellas Trooper (Στρατιώτης της Ελλάδας) με σάιτ στο Διαδίκτυο και κατάστημα στο Παγκράτι δραστηριοποιείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο ειδών στρατιωτικής ένδυση και υπόδησης, ειδών εκστρατείας, camping, ειδών αστυνομίας και security, οπλισμού και συναφών ειδών. Στην περιγραφή της επιχειρηματικής προσπάθειάς του, ο κ. Φαραντάτος δίνει έμφαση στην προϋπηρεσία τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του: «Η εταιρεία μας στηρίζεται σε μια δεμένη σαν γροθιά ομάδα, της οποίας τα μέλη προέρχονται από τον Στρατό Ξηράς.
Εχοντας υπηρετήσει όλοι μας για πάνω από 25 χρόνια σε μονάδες και επιτελεία, είμαστε σε θέση όχι μόνο να γνωρίζουμε πολύ καλά τα υλικά αλλά και να τα διαθέτουμε στην αγορά σε τιμές προσιτές για τα στελέχη, που το εισόδημά τους καθημερινά συρρικνώνεται.
Γνώμονάς μας δεν είναι το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά η εξυπηρέτηση των συναδέλφων των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που μοχθούν για την ασφάλεια της πατρίδας...».
Από ακροδεξιά κέντρα
Πιέσεις για να πέσουν στα μαλακά οι ευέλπιδες
Ασφυκτικές πιέσεις από κύκλους αποστράτων της «γαλάζιας»... πολυκατοικίας αλλά και της Εκκλησίας ασκούνται προς την πολιτική ηγεσία ώστε να μην αποπεμφθούν οι πρωταίτιοι της χουντικής φιέστας στο αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Τις τελευταίες μέρες ενεργοποιήθηκε ένα ολόκληρο ακροδεξιό σύστημα που έχει πρόσβαση σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς χώρους, ζητώντας ακόμη και αν είναι παραδειγματική η τιμωρία όσων ευέλπιδων έψαλλαν τον απριλιανό ύμνο, κανείς εξ αυτών να μην αποπεμφθεί από τη Σχολή.
Ξεχωριστή προσπάθεια καταβάλλεται από τους ίδιους κύκλους για τη διάσωση του αρχηγού των ευέλπιδων, ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ήταν αυτός που παρότρυνε τους υπόλοιπους σπουδαστές να ψάλλουν τον ύμνο της χούντας αμέσως μετά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του υπουργού Αμυνας για το Πολυτεχνείο! Μάλιστα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως και ο υφυπουργός Κ. Σπηλιώπουλος που έσπευσαν να καταδικάσουν με δηλώσεις τους το συμβάν, δέχονται τώρα επιθέσεις μέσω του Διαδικτύου από διάφορα παράκεντρα.
Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, υπερασπιζόμενος τους εμπλεκόμενους σπουδαστές, υποστήριξε δημοσίως ότι «δεν πρέπει να γίνουν όργανα αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ»!
Προειδοποιεί
Με αυστηρό και άκρως προειδοποιητικό ύφος ο ίδιος καθη-γητής σε άλλη διαδικτυακή παρέμβασή του τονίζει: «Ας προσέξουν καλά όλοι αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για να παραστήσουν τους δημοκράτες. Πρέπει να μείνουν μακριά από τη Σχολή όσοι θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα αναφερόμενοι στη σχέση τους με τη Σχολή Ευελπίδων, όποια και εάν είναι αυτή».
Μέσα σε αυτό το διαμορφούμενο πολιτικό κλίμα ολοκληρώθηκε η Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τώρα το πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής καλείται να αποφασίσει για το εάν θα εκδιωχθούν ή όχι από την Ευελπίδων οι απριλιανοί... ψάλτες.
Ο Δ. Αβραμόπουλος βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καλούμενος να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις, έχει αφήσει το θέμα να το διερευνήσει ο στρατός βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών. Ωστόσο επιμένει να το καταδικάζει πολιτικά...
Ο υπουργός Αμυνας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για πολιτική εκτροπή στην Ελλάδα. Ωστόσο, ως περιστατικό από μόνο του το χαρακτηρίζει «βαρύ» στον χώρο που εκδηλώθηκε και με τον τρόπο που αυτό διαδραματίστηκε.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
Με... κοσμητικά επίθετα όπως «ευφάνταστοι κουραμπιέδες», «κιτρινιστές» και «μπούληδες», ο απόστρατος συνταγμα-τάρχης Τάσος Φαραντάτος βάλλει κατά των δημοσιογράφων που τόλμησαν να κατηγορήσουν την οικογένειά του
Φτιαγμένη από «ανοξείδωτο ατσάλι... προηγμένης τεχνολογίας» είναι η οικογένεια Φαραντάτου, όπως υποστηρίζει ο θείος του ευέλπιδος, Τάσος Φαραντάτος, ο οποίος με διάφορα κοσμητικά επίθετα στολίζει τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με τα τελευταία γεγονότα στη Σχολή Ευελπίδων.
Ωστόσο, o εν λόγω απόστρατος συνταγματάρχης μέσα στο παραλήρημά του για την υπεράσπιση της οικογένειάς του, υποστηρίζει ότι ο αδελφός του Παναγιώτης ως αρχηγός των Ευέλπιδων δεν είχε εμπλακεί στον ξυλοδαρμό άλλου σπουδαστή όπως τότε είχε τιμωρηθεί και έχει μείνει στην ιστορία της σχολής και στη μνήμη των πολιτών.
Για τον παππού Χρίστο Φαραντάτο, ο γιος του Τάσος αναφέρει ότι: «Είναι 79 ετών, απόστρατος αξιωματικός, τάξεως 1955. Οταν έγινε το απριλιανό πραξικόπημα υπηρετούσε στην Κύπρο και ουδεμία συμμετοχή είχε ποτέ στη χούντα.
Αποστρατεύτηκε ''τσιμπητός'' το 1983 από τους τότε ''υπερδημοκράτες σοσιαλιστές'' λόγω του επεισοδίου που είχε λάβει χώρα στη Σχολή Ευελπίδων και είχε εμπλακεί το όνομα του τότε Αρχηγού Σχολής και αδελφού μου Παναγιώτη. Το μόνο που εγώ μπορώ να πω ως γιος του είναι ότι πρόκειται για άριστο πατέρα, ψυχούλα»...
Το επεισόδιο του 1982
Για τον αδελφό του Παναγιώτη Φαραντάτο, διοικητή της 50ής Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, υποστηρίζει ότι: «Στο επεισόδιο του 1982 ακολούθησε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του, στο οποίο ο παθών πρωτοετής εύελπις είχε καταθέσει ότι ''ο Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως δεν τον είχε αγγίξει ποτέ''. Αρα αυτά που γράφονται περί βασανιστών είναι ανοησίες κάποιων ευφάνταστων κουραμπιέδων...
Ο αδελφός μου Παναγιώτης Φαραντάτος σήμερα έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού (50ή Μηχανοκίνητη) στο Σουφλί, επί του ποταμού Εβρου.
Οι υβριστές του δημοσιογράφοι εκτιμώ ότι μόνο σε βιβλία γεωγραφίας την έχουν δει την περιοχή ή ίσως να την έχουν ακούσει σε κανένα τραγούδι τύπου ''Διδυμότειχο μπλουζ''... Ως αδελφός όμως θα έδινα και τη ζωή μου γι' αυτόν».
Φυσικά, ο Τάσος Φαραντάτος έχει έναν καλό λόγο και για τα δύο ανίψια του, Χρίστο και Κωνσταντίνο, σπουδαστές αμφότεροι στη Σχολή Ευελπίδων. Για τον Χρίστο, εμπλεκόμενο στο επεισόδιο της 17ης Νοεμβρίου, υπογραμμίζει ότι πέρασε στη Σχολή το 2008 με Πανελλήνιες με 19.360 μόρια - αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε.
«Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτικού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος και ήθελε να ακολουθήσει τη στρατιωτική περιπέτεια με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη του λατρεία, που ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα και ο στρατός...», εξηγεί ο θείος Τάσος Φαραντάτος.
Στη συνέχεια καλεί τους δημοσιογράφους να μην προδικάζουν και προδιαθέτουν την κοινή γνώμη ότι ο τεταρτοετής αριστούχος των 1.100 ημερών φοίτησης πρέπει να αποπεμφθεί...
Για τον Κωνσταντίνο Φαραντάτο υπογραμμίζει ότι πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολοστρόγγυλα εικοσάρια στις Πανελλήνιες. «Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξείδωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας. Δεν πρόκειται για τίποτε πλαδαρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους.
Γι' αυτό και συνιστώ στους καχεκτικούς δημοσιογράφους να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμά τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία...», καταλήγει.
Ο θείος Τάσος, σ' ένα παραλήρημα κατά των δημοσιογράφων, τους αποκαλεί «ευφάνταστους κουραμπιέδες», «κομπλεξικούς», «λασπολόγους», «κιτρινιστές», «καχεκτικούς», «δημοσιοπλάνους», και «μπούληδες» που ασχολούνται με την οικογένεια Φαραντάτου από μια μορφή λαγνείας προς το συγκεκριμένο επώνυμο...
Η ανοιχτή επιστολή του Τ. Φαραντάτου στο διαδίκτυο
Ονειρεύεται μια «δυναμική ομάδα» αποστράτων και τα βάζει με τους πολιτικούς
Ο θείος του «θερμόαιμου» ευέλπιδος, ο Αναστάσιος Φαραντάτος, που αποστρατεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου του 2011 με τον βαθμό του συνταγματάρχη, έναν μήνα πριν από το... ανδραγάθημα του ανιψιού, απευθύνει μέσω Διαδικτύου ανοιχτή επιστολή σε όλους τους αποστράτους -κυρίως τους νέους κάτω των 55 ετών- και τους καλεί σε εγρήγορση να «οργανωθούν», να «συσπειρωθούν», να «ενισχύσουν» τις κινήσεις αποστράτων, να «σηκωθούν από την ξάπλα», να «αγωνιστούν» διότι «η χώρα είναι προ του ναυαγίου»...
Ο Τάσος Φαραντάτος ανακοινώνοντας την εγγραφή του στην Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) σπεύδει από την αρχή να δώσει το «εθνοσωτήριο» στίγμα: «Η υπόθεση αυτή μας αφορά πρωτίστως ως Ελληνες, μετά ως αξιωματικούς και τελευταία πρέπει να μας απασχολεί ως συντεχνία».
Το όραμά του
Και αμέσως μετά ο «θείος Τάσος» εξηγεί το όραμά του για τη δημιουργία μιας «δυναμικής ομάδας» αποστράτων και όχι μιας άνευρης συντεχνιακής λέσχης: «Το ζητούμενο δεν είναι να εμφανιζόμαστε ως συντεχνία... ως εργατικό συνδικάτο... δεν πρέπει να ζητάμε την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας και μόνο... η κοινωνία χρειάζεται δυναμικές ομάδες με σκοπό το γενικό καλό... την αξιοπρέπεια της πατρίδας... της ιστορίας μας... τον αγώνα για τα εθνικά μας θέματα... ακόμη και την ευόδωση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων... κοντά στον Ελληνα του μόχθου, στον τίμιο και νομοταγή, σε αυτόν που ''δεν τα έφαγε μαζί τους''».
Στόχος του Τάσου Φαραντάτου είναι οι «οργανωμένοι απόστρατοι» να είναι «μάχιμοι» και με «συμπαγές» και «άρρηκτο» το πνεύμα του «νικητή» να κατεβαίνουν μαζικά στο πεζοδρόμιο ώστε να είναι «υπολογίσιμοι» διότι, όπως υποστηρίζει, σήμερα οι πολιτικοί δεν τους υπολογίζουν!
Ο ίδιος προωθεί την «εθνοσωτήρια» πλατφόρμα αναρωτώντας: «Ποια θα ήταν άραγε η αντίδραση των πολιτικών αν κατεβαίναμε 20.000 απόστρατοι από τους οποίους οι 10.000 ηλικίας 45-55 ετών, όχι για να διεκδικήσουμε άρση περικοπών των συντάξεων αλλά κοινωνική δικαιοσύνη, τιμωρία των κλεφτών, άρνηση αποπληρωμής του δανείου, ανακοπή του σχεδίου ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, ακύρωση των απολύσεων των εργαζομένων συμπατριωτών μας, οριοθέτηση της ΑΟΖ...;».
Καταγγέλλει
Ο Τάσος Φαραντάτος φαίνεται ότι έχει ένα... κόλλημα με τους πολιτικούς. Αναφερόμενος στα πρακτικά της Βουλής κατά την πρόσφατη συνάντηση των αποστράτων για τα συνταξιοδοτικά διέβλεψε «έξαρση εμπάθειας των πολιτικών σε όποιον φοράει στολή».
Σημειώνει ότι «ουδείς πολιτικός αγαπάει τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη τους» και ότι η συζήτηση των βουλευτών με τους εκπροσώπους των αποστράτων είχε «μάλλον ανακριτικό ύφος παρά χαρακτήρα κοινωνικού διαλόγου».
Εν συνεχεία ρίχνει ένα «λούσιμο» στους πολιτικούς. Τους επικρίνει ότι «εδώ και χρόνια δεν έκαναν καμία προσπάθεια να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, που οδήγησαν με την ανοχή τους τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και με την υποστήριξη που παρείχαν στα κόμματά τους, έγιναν συμμέτοχοι στην ευθύνη για τα δεινά που υφίσταται η χώρα μας».
Καταγγέλλει επίσης τους πολιτικούς, ότι είναι οι μόνοι που μετά από 8 χρόνια εργασίας παίρνουν σύνταξη εφ' όρου ζωής!
Τέλος, καλεί τους συμμαθητές και φίλους του να «ενώσουν τις φωνές τους», να «σφίξουν τις πυγμές τους», για μια «δυναμική και μαχητική» εκπροσώπηση. «Δεν μας παίρνει για άλλες αναβολές», τονίζει, «η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία και θα μας βρει απροετοίμαστους!
Πρέπει να βγούμε μπροστά στην πρώτη γραμμή... στο μέτωπο, οι νέοι απόστρατοι. Οι ''λοχαγοί και ταγματάρχες''. Ολοι αυτοί κάτω των 55 ετών που όσες μειώσεις και να μας κάνουν δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας μειώσουν το πνεύμα, την ψυχή και το ηθικό...».
«Hellas Trooper»
Συνέταιρος σε επιχείρηση με στρατιωτικά είδη ο θείος
Η βαθιά αγάπη για το στράτευμα φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Τ. Φαραντάτο και στην επαγγελματική σταδιοδρομία του εκτός Ενόπλων Δυνάμεων. Η εταιρεία του Hellas Trooper (Στρατιώτης της Ελλάδας) με σάιτ στο Διαδίκτυο και κατάστημα στο Παγκράτι δραστηριοποιείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο ειδών στρατιωτικής ένδυση και υπόδησης, ειδών εκστρατείας, camping, ειδών αστυνομίας και security, οπλισμού και συναφών ειδών. Στην περιγραφή της επιχειρηματικής προσπάθειάς του, ο κ. Φαραντάτος δίνει έμφαση στην προϋπηρεσία τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του: «Η εταιρεία μας στηρίζεται σε μια δεμένη σαν γροθιά ομάδα, της οποίας τα μέλη προέρχονται από τον Στρατό Ξηράς.
Εχοντας υπηρετήσει όλοι μας για πάνω από 25 χρόνια σε μονάδες και επιτελεία, είμαστε σε θέση όχι μόνο να γνωρίζουμε πολύ καλά τα υλικά αλλά και να τα διαθέτουμε στην αγορά σε τιμές προσιτές για τα στελέχη, που το εισόδημά τους καθημερινά συρρικνώνεται.
Γνώμονάς μας δεν είναι το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά η εξυπηρέτηση των συναδέλφων των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που μοχθούν για την ασφάλεια της πατρίδας...».
Από ακροδεξιά κέντρα
Πιέσεις για να πέσουν στα μαλακά οι ευέλπιδες
Ασφυκτικές πιέσεις από κύκλους αποστράτων της «γαλάζιας»... πολυκατοικίας αλλά και της Εκκλησίας ασκούνται προς την πολιτική ηγεσία ώστε να μην αποπεμφθούν οι πρωταίτιοι της χουντικής φιέστας στο αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Τις τελευταίες μέρες ενεργοποιήθηκε ένα ολόκληρο ακροδεξιό σύστημα που έχει πρόσβαση σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς χώρους, ζητώντας ακόμη και αν είναι παραδειγματική η τιμωρία όσων ευέλπιδων έψαλλαν τον απριλιανό ύμνο, κανείς εξ αυτών να μην αποπεμφθεί από τη Σχολή.
Ξεχωριστή προσπάθεια καταβάλλεται από τους ίδιους κύκλους για τη διάσωση του αρχηγού των ευέλπιδων, ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ήταν αυτός που παρότρυνε τους υπόλοιπους σπουδαστές να ψάλλουν τον ύμνο της χούντας αμέσως μετά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του υπουργού Αμυνας για το Πολυτεχνείο! Μάλιστα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως και ο υφυπουργός Κ. Σπηλιώπουλος που έσπευσαν να καταδικάσουν με δηλώσεις τους το συμβάν, δέχονται τώρα επιθέσεις μέσω του Διαδικτύου από διάφορα παράκεντρα.
Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, υπερασπιζόμενος τους εμπλεκόμενους σπουδαστές, υποστήριξε δημοσίως ότι «δεν πρέπει να γίνουν όργανα αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ»!
Προειδοποιεί
Με αυστηρό και άκρως προειδοποιητικό ύφος ο ίδιος καθη-γητής σε άλλη διαδικτυακή παρέμβασή του τονίζει: «Ας προσέξουν καλά όλοι αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για να παραστήσουν τους δημοκράτες. Πρέπει να μείνουν μακριά από τη Σχολή όσοι θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα αναφερόμενοι στη σχέση τους με τη Σχολή Ευελπίδων, όποια και εάν είναι αυτή».
Μέσα σε αυτό το διαμορφούμενο πολιτικό κλίμα ολοκληρώθηκε η Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τώρα το πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής καλείται να αποφασίσει για το εάν θα εκδιωχθούν ή όχι από την Ευελπίδων οι απριλιανοί... ψάλτες.
Ο Δ. Αβραμόπουλος βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καλούμενος να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις, έχει αφήσει το θέμα να το διερευνήσει ο στρατός βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών. Ωστόσο επιμένει να το καταδικάζει πολιτικά...
Ο υπουργός Αμυνας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για πολιτική εκτροπή στην Ελλάδα. Ωστόσο, ως περιστατικό από μόνο του το χαρακτηρίζει «βαρύ» στον χώρο που εκδηλώθηκε και με τον τρόπο που αυτό διαδραματίστηκε.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ; ΔΕ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΕΛΠΙ; ΕΔΩ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ,ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ,ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΚΟΥ ΔΕΙΛΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΟ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΡΥΨΩΝΑ ΝΑ ΧΩΘΕΙΣ....
ΑπάντησηΔιαγραφή