Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Παρέλαση 25η Μαρτίου με προσκλήσεις για να αποφύγουν λαϊκές αντιδράσεις!

Ο στρατός εγγυητής της αστικής ομαλότητας-καταλήστευσης του λαού μας
Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία σε συνεργασία με την Τρόικα οδηγεί τις εκμεταλλευόμενες τάξεις στον κοινωνικό καιάδα, δίνει για ακόμα μια φορά μαθήματα ολοκληρωτισμού. Μετά το ανατρεπτικό και ταξικό «ΟΧΙ» που είπε ο λαός στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση αποφάσισε «να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης» της 25ης Μαρτίου με μέσα που θυμίζουν την Αποκλεισμένη Γάζα. Την 25η Μαρτίου η Αθήνα κηρύσσετε Κατεχόμενη Πόλη από τις Δυνάμεις καταστολής, που εφαρμόζοντας το βάρβαρο Δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, καταγράφει τον εργαζόμενο λαό μας ως Ασύμμετρη Απειλή και τον αντιμετωπίζει ως Εσωτερικό Εχθρό. Αναπτύσσοντας σημεία ελέγχου και θέτοντας επί της ουσίας τείχη του αίσχους, του Απαγορεύεται η πρόσβαση στο χώρο της Παρέλασης!

Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση! Με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειες τους που θα φακελωθούν και θα αποτελέσουν τους καθυποταγμένους χειροκροτητές όλων αυτών που επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, τους πολιτικούς υπηρέτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη που υπογράφουν Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις, που ιδιωτικοποιούν-εμπορευματοποιούν τα πάντα και μας κάνουν είλωτες.
Η απόφαση αυτή δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και αστικού μπλοκ εξουσίας. Αφού βλέπουν πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δε μπορούν και δε θέλουν να κυβερνιούνται όπως πριν, δίνοντας σκληρούς αγώνες, η άρχουσα τάξη και η πολιτική τους εκπροσώπηση οριοθετούν, ξεκάθαρα πλέον, την έννοια του «έθνους». Έθνος είναι οι τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβοι και τα αστικά κόμματα εξουσίας, μαζί με τους δικαστές, τα ΜΑΤ και τον Στρατό, να τους φυλάνε. Μόνο οι νεο- εθνικόφρονες που μπορούν και θέλουν να δώσουν χέρι βοήθειας στην εφαρμογή της στυγνής ταξικής πολιτικής, είναι καλοδεχούμενοι.
Η παρέλαση αποκαλύπτεται ως φιέστα της άρχουσας τάξης που πρέπει να προστατευτεί. Η «εθνική ενότητα», δηλαδή η υποταγή της εργατικής τάξης στα συμφέροντα του κεφαλαίου, έσπασε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπου χιλιάδες λαού, σωματεία και μαθητές μετέτρεψαν την εθνική φιέστα σε αγωνιστική εκδήλωση που ανέτρεψε την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η επανάληψη της αγωνιστικής ανατρεπτικής έκρηξης της κοινωνικής οργής τους τρομάζει.
Βέβαια μια τέτοια κίνηση δεν μας εκπλήσσει. Ο καπιταλισμός, όπως καταργεί ολοσχερώς τα εργατικά δικαιώματα έτσι εξαφανίζει και τις λαϊκές ελευθερίες. Η καταστολή, ο χαφιεδισμός, ο έλεγχος είναι συστατικό στοιχείο της βίαιης αστικής ταξικής πολιτικής. Η εμπλοκή όμως του στρατού με αυτό τον τρόπο στην παρέλαση αποτελεί μια τομή: ενώ η Αστυνομία και οι πραιτοριανοί των ΜΑΤ καλούνταν τον καλοκαίρι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Παπουτσή «να υπερασπιστούν τη χώρα» από το κίνημα των Αγανακτισμένων, τώρα είναι η ώρα του Στρατού να εγγυηθεί την «Αξιοπρέπεια της χώρας»! Αυτή η απόφαση δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως οι μόνοι που στηρίζουν πλέον το σάπιο αστικό καθεστώς είναι ΜΜΕ. τα σώματα ασφαλείας και οι ακροδεξιός συφερτός, εντός και εκτός κυβέρνησης, που δολοφονεί μετανάστες και εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας.
Ο ταξικός αποκλεισμός στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου αποδεικνύει πως υπάρχουν δύο έθνη τα οποία έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, βρίσκονται σε ανειρήνευτη πάλη και δεν μπορούν ούτε πρόκειται ποτέ να τα βρουν: το έθνος των πλουσίων και του πολιτικού τους δυναμικού και το έθνος των εργαζομένων το οποίο όχι μόνο δεν καρπώνεται τον πλούτο που παράγει, αλλά μέρα με τη μέρα οδηγείται στην ολοκληρωτική εξαθλίωση. Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- τρόικα - κεφαλαίου δεν υποχωρούν. Τα τρομοκρατικά μέτρα τους δε φοβίζουν το λαό, αλλά τον εξοργίζουν. Ο αγώνας για την κοινωνική χειραφέτηση ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι το αναγκαίο υπέρτατο ταξικό καθήκον και σήμερα αποκτά νεά ποιότητα και γίνεται σφοδρή κοινωνική αναγκαιότητα η επαναστατική διέξοδο από την κρίση.
ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΞΕΝΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου