Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, η κούρσα των ανταγωνισμών στο Αιγαίο καλά κρατεί, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες μας για τους πραγματικούς λόγους της αύξησης της θητείας και τις πολεμοκάπηλες επιλογές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που ολοένα περισσότερο, σε συνεργασία πάντα με μεγαλοδημοσιογράφους, τα μιλιταριστικά έντυπα και τους καναλάρχες προβάλλει το ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ, της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, που πρέπει να υπερασπιστεί ένα ισχυρός ελληνικός στρατός από την τουρκική επιθετικότητα!

Έτσι λοιπόν την ώρα που προβάλλεται ξανά ο κίνδυνος της «εθνικής χρεωκοπίας» και εκβιάζεται ο κόσμος της εργασίας να αποδεχτεί την ταξική του χρεωκοπία (κατάργηση 13ου - 14ου μισθού, κατώτατου ημερομισθίου κλπ) η ελληνική κυβέρνηση και παράγοντες παρουσιάζονται να διαπραγματεύονται και να κλείνουν συμφωνίες για τεράστιες αγορές όπλων.
Συμβόλαια στρατιωτικού εξοπλισμού που υπογράφουν οι γερμανικές εταιρείες με τις ελληνικές αρχές φέρνει στο «φως» η γερμανική εφημερίδα Welt, επισημαίνοντας πως το Βερολίνο μπορεί όχι μόνο να επωφεληθεί αλλά ακόμα και να πιέσει για προγράμματα. «Εάν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφούν νέα συμβόλαια» αναφέρει -ή «υπόσχεται...»- παράγοντας από την Αθήνα, με την εφημερίδα να σημειώνει πως Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.
Χαρακτηρίζεται ως «παράλογο» το ότι ενώ οι επόμενοι μήνες θεωρούνται κρίσιμοι ακόμη και για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με τη λιτότητα να έχει οδηγήσει τους γιατρούς στα νοσοκομεία σε απεργία, τα βιβλία να είναι είδος υπό εξαφάνιση στα σχολεία και τους δημόσιους υπάλληλους να απεργούν υπό τον φόβο των απολύσεων, τα πακέτα μέτρων «έχουν προσπεράσει σχεδόν χωρίς ίχνη το στρατό και τους εξοπλισμούς».
Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, συνεχίζει η Welt, προβλέπεται μείωση μόνο 0,2% στους εξοπλισμούς, δηλαδή περίπου 457 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως πρέπει να συγκριθούν με τη μείωση 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες.
Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα παράγοντα στην Αθήνα, ο οποίος βρίσκεται μονίμως κοντά στις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Εάν εκταμιευτεί τον Μάρτιο η επόμενη δόση των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια», σημειώνει, τονίζοντας ότι «ακόμη και εάν περισσέψει ένα δισεκατομμύριο μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για ένα Eurofighter ή μία φρεγάτα».

Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία, όπως και στην περίπτωση της εξίσου υπερχρεωμένης Πορτογαλίας, είναι σταθερά η μεγάλη κερδισμένη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του onalert.gr η εφημερίδα Zeit υποστηρίζει σε δημοσίευμά της, ότι η Ελλάδα από τη μία δανείζετε και από την άλλη αγοράζει όπλα!!! Αναφέρει μάλιστα και συγκεκριμένα "προϊόντα"!
.60 μαχητικά αεροσκάφη προς 3,9 δις ευρώ
.Γαλλικές φρεγάτες προς 4 δις
.Περιπολικά σκάφη προς 400 εκατομμύρια
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης Leopard που ακόμη δεν έχουν αγοραστεί αλλά και για την παραγγελία άλλων δύο υποβρυχίων η οποία έγινε όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο της συμφωνίας που επέβαλαν οι Γερμανοί για τη πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας για την υλοποίηση της απόφασης αγοράς 90 πανάκριβων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. Πανάκριβων και στην αγορά και στη συντήρηση. Η απόφαση είχε ληφθεί επί κυβερνήσεως Κ.Σημίτη, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς η κυβέρνηση Καραμανλή στράφηκε στην αμερικανική αγορά και υπέγραψε συμφωνία για τα F16.
"Την άνοιξη του 2010 ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε (FDP), υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση την .υπόσχεσή της μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την ελληνική χρεοκοπία", γράφει η Zeit. "O Βεστερβέλε ζήτησε μια δέσμευση για το Eurofighter, λέει κάποιος που έχει βιώσει τις συνομιλίες εκ του σύνεγγυς", γράφουν οι Γερμανοί και προσθέτουν: "Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Βεστερβέλε έκανε λόγο για μεγαλύτερη πειθαρχία από το Νότο και είπε ότι περιμένουμε πριν, υπάρξουν συζητήσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της".
Αλλά όπως επισημαίνει η Zeit δεν είναι μόνο το Eurofighter. Η τελευταία έκθεση εξαγωγής όπλων δείχνει ότι η Ελλάδα εισήγαγε το 2010, όπλα αξίας 403 εκατ. ευρώ, από τη Γερμανία.
Όμως και οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες είναι μέσα στο κόλπο, πλασάροντας το πανάκριβο πολεμικό αεροσκάφος F35, ενώ ήδη η προμήθεια 2 εξ αυτών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, την ίδια στιγμή που η Ιταλία, λόγω οικονομικής κρίσης, σκέφτεται να μειώσει κατά 1/3 την τεράστια παραγγελία των 16.7 δις δολαρίων. Δεν περνά απαρατήρητη η πίεση που ασκούν τα μιλιταριστικά έντυπα που απαιτούν την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών επικαλούμενα την ανατροπή του ισοζυγίου στον αέρα μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας του ελληνικού και του τουρκικού κράτους.
Τέλος, η επίσκεψη του σφαγέα Μπάρακ στην Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία να προβάλλουν την απαίτηση για προμήθεια ισραηλινών πολεμικών συστημάτων: του ΑGM-142 POPEYE, το σύστημα καθοδήγησης SPICE για το οποίο υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Π.Μπεγλίτη-Μπάρακ, το DELILAH αέρος εδάφους STAND OFF βλήμα τύπου κρουζ, την συντήρηση των ελικοπτέρων APACHE, την πιθανή αναβάθμιση των F16 κλπ.
Εμείς καλούμε το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να απαντήσει αγωνιστικά μπλοκάροντας όλους τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου