Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ, ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΠΛΑ, ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ..

Το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο στις ΗΠΑ συνεχίζει το «πάρτι», καθώς τα κέρδη της διαχείρισης της κρίσης με το Ιράν είναι τεράστια. Τα σενάρια αμερικανικής ή ισραηλινής επίθεσης για την καταστροφή των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και ο φόβος αντιποίνων, ιδιαίτερα στα γειτονικά αντιδραστικά καθεστώτα, συμμάχους των ΗΠΑ, γεμίζουν τα ταμεία των πολεμικών βιομηχανιών και των γιγαντιαίων εταιρειών ενέργειας.

Η νέα επιτυχία αφορά την συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της άμυνας των εταίρων της Ουάσινγκτον που βρίσκονται κοντά στο Ιράν. Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 25 Δεκεμβρίου και ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, «είναι ένα σημαντικό βήμα στη βελτίωση της ασφάλειας της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ. Όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές «πρόκειται για την πρώτη φορά που πωλείται στο εξωτερικό το πυραυλικό σύστημα θεάτρου επιχειρήσεων μεγάλου ύψους για άμυνα περιοχής (Theater High Altitude Area Defence -THAAD), το μοναδικό σύστημα που είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς τόσο μέσα όσο και έξω από την ατμόσφαιρα της Γης».
Οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων όμως δεν σταματούν εδώ. Εκτός από το πυραυλικό σύστημα THAAD, οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ραντάρ, 96 πυραύλους και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ θα προσφέρουν ανταλλακτικά για περισσότερα από 30 χρόνια, υποστήριξη και εκπαίδευση. «Η απόκτηση αυτού του σημαντικού συστήματος προστασίας θα ενισχύσει την ικανότητα πυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα συνεισφέρει στην προαγωγή της ήδη βαθιάς συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και των ΗΑΕ»!
Εκτός όμως από τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία είχε επίσης συμβάλλει στην ενίσχυση των ταμείων της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών κατασκευασμένων από την εταιρεία Boeing στην πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα δώσει στην αμερικανική οικονομία μια ετήσια ώθηση 3,5 δισ. δολαρίων. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι η διακυβερνητική συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή 84 νέων αεροσκαφών και αναβαθμίσεις σε 70 υφιστάμενα αεροσκάφη καθώς και πυρομαχικά, ανταλλακτικά, εκπαίδευση, συντήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη. "Η συμφωνία αυτή ενισχύει την ισχυρή και διαρκή σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία και καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για μια ισχυρή αμυντική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας ως βασική συνιστώσα για την περιφερειακή ασφάλεια".
Οι επιτυχίες όμως της Boeing συνεχίζονται και στην εσωτερική αγορά των ΗΠΑ καθώς κέρδισε τη «μάχη» εναντίον της Lockheed Martin και παρέμεινε ο βασικός προμηθευτής των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο πεδίο της αντιπυραυλικής άμυνας. Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, το νέο συμβόλαιο ανάμεσα στην Μπόινγκ και την αμερικανική κυβέρνηση ανέρχεται σε 3,48 δισ. δολάρια και έχει διάρκεια επτά ετών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται η ανάπτυξη, η δοκιμή, ο σχεδιασμός και η κατασκευή συστημάτων κατάρριψης βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Η κοινοπραξία υπό την Lockheed Martin Corp και τη Raytheon Co ανταγωνιζόταν τη Μπόινγκ για να αναλάβει τη σύμβαση για την επέκταση του χερσαίου συστήματος αναχαίτισης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων εν πτήσει (Ground-based Midcourse Defense, ή GMD). Η Μπόινγκ συμμετείχε από κοινού με τη Northrop Grumman Corp.
Παράλληλα, ο Ομπάμα δεν τήρησε τις υποσχέσεις για περιορισμό των πολεμικών δαπανών και διέψευσε τις προσδοκίες που καλλιέργησε στον αμερικανικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την καπιταλιστική κρίση, καθώς υπέγραψε νόμο για τη χρηματοδότηση του υπουργείου Άμυνας με 662 δισεκατομμύρια δολάρια, με πρόφαση την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου