Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΤΡΕΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ! ΣΕ ΑΙΜΑ-ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ!

Στις 29.12.2011 η Φωνή της Ρωσίας, σε άρθρο με τίτλο «Η Αμερική θα πωλήσει στο Ιράκ όπλα έναντι 11δισεκ. Δολαρίων» εκτιμούσε ότι «Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προμηθεύσουν στο Ιράκ όπλα συνολικής αξίας 11 δισεκ. δολαρίων. Πρόκειται για καταδιωκτικά F-16, άρματα μάχης «Abrams», μεγάλα πυροβόλα όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού.Ένα μέρος των εξοπλισμών ήδη έχει παραδοθεί στο Ιράκ. Οι αμερικανικές προμήθειες θα δώσουν στους Ιρακινούς τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τα σύνορα τους και να αναγεννήσουν τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες πριν τον πόλεμο στον Περσικό κόλπο το 1991 θεωρούνταν από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και διαλύθηκαν μετά την εισβολή σ΄ αυτή τη χώρα των ΗΠΑ το 2003. Οι ΗΠΑ, οι οποίες πρόσφατα απέσυραν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ, θεωρούν αυτή τη χώρα ως προμαχώνα της αντιμετώπισης της ιρανικής επιρροής στην περιοχή».

Οι διαπιστώσεις του αρθρογράφου είναι σωστές: η υφαρπαγή και νέα μοιρασιά των τεράστιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Ιράκ αποτέλεσαν βασικό στόχο της αμερικανοβρετανικής εισβολής του 2003 με πρόσχημα την καταστροφή του ανύπαρκτου οπλοστασίου του Σαντάμ με όπλα μαζικής καταστροφής. Ακολούθησε η λεηλασία του ορυκτού πλούτου από τις πετρελαϊκές βιομηχανίες της Δύσης, με το μερίδιο του λέοντος να καταλήγει στις Αμερικανικές. Ο πόλεμος όμως σημαίνει κέρδος, φέρνει πλουσιοπάροχα συμβόλαια από την τεράστια καταστροφή του λαού και των υποδομών. Αυτά μεταφράζονται σε συμφωνίες Ανοικοδόμησης, σε παρουσία ιδιωτικών στρατών και αγορές όπλων.
Η ανασυγκρότηση των Ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, πάντα από τους Αμερικανούς, αποσκοπεί στην παρουσία ενός στρατιωτικού-κατασταλτικού μηχανισμού που θα καθυποτάξει το λαό και την Αντίσταση του, θα επιβάλλει την καπιταλιστική τάξη και ασφάλεια καθώς ο εμφύλιος μεταξύ Σιιτών-Σουνιτών σέρνεται, θα προστατέψει τις πηγές και δρόμους ενέργειας, αποτελώντας παράλληλα ένα ανάχωμα στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του Ιρανικού καθεστώτος. Τέλος, εντασσόμενο το νέο ιρακινό καθεστώς στο γαϊτανάκι των εξοπλισμών και αναπτύσσοντας προοπτικά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις θα καταλάβει και αυτό τη θέση που του αντιστοιχεί στον ανταγωνισμό των χωρών της περιοχής και του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, αποτελώντας ταυτόχρονα και έναν από τους καλύτερους πελάτες της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την ανάσα που δίνει η Σαουδική Αραβία στην αμερικανική οικονομία παραγγέλνοντας 84 πολεμικά αεροσκάφη F-15, εκατοντάδες ελικόπτερα και άλλα συστήματα, αξίας 60.5 δις δολ., προκαλώντας και τις ισραηλινές αντιδράσεις.
Τελευταία εξέλιξη στις ιρακινές αγορές όπλων αποτέλεσε η παραγγελία δύο Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης από την εταιρεία River Hawk Fast Sea Frames των ΗΠΑ. Τα δύο σκάφη θα παραδοθούν στο Αμερικανικό Ναυτικό, το οποίο θα τα μεταφέρει και παραδώσει στο Ιράκ, μέσω του προγράμματος FMS. Η παράδοσή τους θα γίνει τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, καθώς η προμήθειά τους είχε υπογραφεί το 2011, έναντι 70,15εκατομμυρίων δολαρίων. Η εκπαίδευσή των πληρωμάτων αποτελεί ξεχωριστό συμβόλαιο και θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ. Κάθε σκάφος είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο των 30χλστ MSI Seahawk, με ηλεκτροπτικό σύστημα διεύθυνσης και δέκα πολυβόλα Μ2ΗΒ.Ακόμη, θα μεταφέρουν δύο φουσκωτά σκάφη. Τα σκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των εξεδρών άντλησης πετρελαίου και τον εφοδιασμό τους. Το Ιρακινό Πολεμικό Ναυτικό εξάλλου εφοδιάστηκε με 14 ταχύπλοα σκάφη αξίας 20 εκατ. δολ.με κύρια αποστολή την προστασία των τερματικών σταθμών πετρελαίου στην Αλ-Βασόρα και Khor Al-Amiya, μέσω των οποίων διακινούνται περισσότερα από1.7 εκατ. βαρέλια που φορτώνονται σε δεξαμενόπλοια για εξαγωγή.
Προηγουμένως, στα μέσα Αυγούστου του 2011 έφτασε στο Ιράκ το τελευταίο φορτίο με άρματα M1A1 Abrams. Πρόκειται για τα τελευταία πέντε άρματα από τη συνολική παραγγελία των 140 τα οποία παραγγέλθηκαν από την ιρακινή κυβέρνηση με χρηματοδότηση FMS. Επιπλέον,παραδόθηκαν και οκτώ βαρέα άρματα περισυλλογής. Όπως δήλωσε στέλεχος του Αμερικανικού Στρατού, τα συγκεκριμένα άρματα είναι πλήρως ψηφιακά και είναι τα πιο σύγχρονα στη Μέση Ανατολή. Με την άφιξή του, κάθε άρμα παραδίδεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης στη Μπεσμάγια (Ιράκ), όπου δοκιμάζεται πριν παραδοθεί στον Ιρακινό Στρατό. Στο πακέτο FMS περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση των πληρωμάτων και των τεχνικών. Εκπαιδεύτηκαν αρχικώς 40 άτομα ως εκπαιδευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους εκπαίδευσαν άλλα 180 στελέχη. Για τους δε τεχνικούς, 14 πέρασαν το πρόγραμμα κι έγιναν εκπαιδευτές για άλλου 46. Η κατανομή των αρμάτων θα γίνει στα τέσσερα τεθωρακισμένα συντάγματα της 9ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας του Ιράκ. Κάθε σύνταγμα θα παραλάβει 35 M1A1 και δύο άρματα περισυλλογής. Η περαιτέρω κατανομή θα γίνει με 11 άρματα να πηγαίνουν σε κάθε ουλαμό της κάθε επιλαρχίας. Τα άρματα αυτά είναι η βάση για την ανάπτυξη των μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων σχηματισμών του Ιρακινού Στρατού, ειδικά μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των αμερικανικών στρατευμάτων.
Μεγάλη σημασία όμως έχουν και οι παραγγελίες πολεμικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με το κείμενο «Προκαταβολές για τα Ιρακινά F-16», της 30/9/2011, «τονωτική ένεση υπήρξε για την Lockheed Martin η προκαταβολή που κατέβαλε το Ιράκ για 18 F-16 Block 52+ Advanced, στα πλαίσια ενός συμβολαίου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα αποτελέσουν και την βάση της νέας Ιρακινής Αεροπορίας. Η αμερικανική εταιρία ελπίζει ότι η ιρακινή παραγγελία θα επεκταθεί και με άλλα 12 ή 18 αεροσκάφη, κάτι που εξετάζεται από την Ουάσιγκτον. Χωρίς την παραγγελία του Ιράκ η γραμμή παραγωγής των F-16 θα έκλεινε το Φθινόπωρο του 2013, ενώ τώρα θα επεκταθεί μέχρι το 2015, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η Lockheed Martin ελπίζει να εξασφαλίσει και άλλες παραγγελίες»!
Όμως γρήγορα η αρχική παραγγελία επεκτάθηκε. Με επιστολή της ιρακινής κυβέρνησης προς το Κογκρέσο στις12 Δεκεμβρίου 2011 ζητά την έγκριση δεύτερης σύμβασης για 18 νέα F-16 IQ Fighting Falcon, συνολικού ύψους 2,3 δις δολάρια. Στην σύμβαση συμπεριλαμβάνεται και η αγορά 24 κινητήρων Pratt and Whitney F100-PW-229 ήGeneral Electric F110-GE-129. Επιπλέον οι Ιρακινοί επιθυμούν την αγορά ατρακτιδίων σκόπευσης, όπλα κα σύμμορφες δεξαμενές. Και η δεύτερη αγορά όπως και η πρώτη θα πραγματοποιηθεί μέσω πιστώσεων FMS.
Φυσικά, όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί που πραγματοποιούνται στο όνομα «της άμυνας, της ασφάλειας, της ειρήνης»,γίνονται από το υστέρημα του πολύπαθου ιρακινού λαού και απειλούν να τον εμπλέξουν σε νέες πολεμικές περιπέτειες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου