Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

¨Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΕ¨

http://tourkikanea.gr
Ο συνταγματάρχης δολοφονήθηκε, το κράτος το σκέπασε

18 χρόνια μετά τον ύποπτο θάνατο του συνταγματάρχη Καζίμ Τσιλλίογλου που η τότε στρατιωτική εισαγγελία τον είχε ¨κλείσει¨ ως αυτοκτονία, ήρθε η διάψευση από την έκθεση του εμπειρογνώμονα : Δεν πρόκειται για αυτοκτονία, το περιστατικό ήταν δολοφονία¨.


¨Δολοφονία¨ ήταν με βάση την έκθεση του εμπειρογνώμονα ο θάνατος του συνταγματάρχη Καζίμ Τσιλλίογλου την εποχή που ήταν Διοικητής ταξιαρχίας στο Τούντζελι το 1994.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που σχηματίστηκε στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας Οζντέν Ντογάν, μετά από τα στοιχεία που βρήκε και την έρευνα που έκανε στα κόκαλα του Τσιλλίογλου που ανέσυραν από τον τάφο, ολοκλήρωσαν την αναφορά.
Στην 62 σελίδων αναφορά που υπέβαλαν στην εισαγγελία της Μαλάτιας, καταγράφεται πως ο Τσιλλίογλου δεν αυτοκτόνησε όπως είχε λεχθεί, αλλά δολοφονήθηκε.
........
Από την άλλη μετά από αίτημα της εισαγγελίας το 3ο Κακουργιοδικείο Μαλάτιας έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Μαχμούτ Γιλντιρίμ (κωδική ονομασία Γεσίλ) και για τον Γιουσούφ Γκεγίκ (κωδική ονομασία Μπόζο), και άρχισε η αναζήτηση τους με ερυθρό δελτίο. Από εξέταση που έγινε σε εργαστήριο διαπιστώθηκε πως η υπογραφή στο υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας ήταν πλαστή.
........
 Εφ. Ταράφ 8-4-2012
Σχόλιο : Από την εμπλοκή του Γεσίλ που ήταν ο πιο γνωστός δολοφόνος του τουρκικού παρακράτους, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος ήταν σωστός ¨επαγγελματίας¨. Συνήθως σκότωνε Κούρδους αγωνιστές και Τούρκους δημοκράτες, αλλά φαίνεται πως αν η ¨δουλειά¨ το απαιτούσε, σκότωνε και κανένα συνταγματάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου