Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή - Μαύρο και στη Χρυσή Αυγή


Μαύρο στον πόλεμο, τον ρατσισμό, το μιλιταρισμό και την καταστολή
Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι διάφορες «πατριωτικές» φωνές των αστικών επιτελείων μπορούν να καμαρώνουν για το νέο τερατούργημά τους. Η ακροδεξιά-νεοναζιστική φονική συμμορία της Χρυσής Αυγής τείνει δυστυχώς να γίνει μόδα, ιδιαίτερα στη νεολαία. Δεν κουράστηκαν να προβάλουν εικόνες εγκληματικότητας και έλλειψης ασφάλειας. Δεν κουράστηκαν να κατηγορούν τους μετανάστες για τα πάντα προκειμένου να ξεχάσουμε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Έκαναν τα πάντα για να διχάσουν ντόπιους και ξένους εξαθλιωμένους εργαζομένους. Ας μη μπαίνουν στον κόπο να πετάνε δημοκρατικές κορώνες. Αυτό το τερατούργημα είναι δικό τους.

Για αυτό και η στρατευμένη νεολαία θα γυρίσει συνολικά την πλάτη σε αυτά τα αποβράσματα. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι αγωνιστική αντισυστημική ψήφος. Δεν είναι καν ψήφος καταδίκης αυτής της πολιτικής. Δε συμμετέχουν στους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες. Ήταν έξω και ενάντια στο φοιτητικό κίνημα του '06-07 και στην εξέγερση το Δεκέμβριο του '08. Δεκαετίες τώρα, έχουν να επιδείξουν πολυάριθμες τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις σε πρωτοπόρους αγωνιστές όπως την παραλίγο δολοφονία του Δ. Κουσουρή μέλος του Κ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε. πάντα σε συνεργασία με την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.
Είτε με εκβιασμούς και υπόγειες σχέσεις, είτε με δολοφονίες και ξυλοδαρμούς, είναι παρακράτος και βαθύ κράτος, απαραίτητο συμπλήρωμα της κατασταλτικής βίας, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά. Αντίθετα με την «ιδεολογία» τους, η πρακτική της βίας δεν κάνει καν διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους. Χτυπούσαν πάντα, χτυπάνε και θα χτυπήσουν ξανά όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Για αυτό πρέπει να αποδυναμωθούν και εκλογικά.
Μιλάνε για τη διαφθορά και τη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος. Μιλάνε για κλέφτες και για προδότες για να ψαρέψουν στη λαϊκή αγανάκτηση. Που ήταν όμως όταν εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωναν στην πλατεία Συντάγματος; Ήταν δίπλα, μαζί με τα ΜΑΤ. Τώρα λαϊκίζουν αυτοί που έχουν σχέσεις με τη μαφία και τα κυκλώματα της νύχτας. Μια ζωή μπράβοι και νταβατζήδες. Μια ζωή βουτηγμένοι στη βρωμιά της απάτες και τη βία.
Είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχος Υπουργείου Άμυνας. Επιμένουν και πιέζουν για αύξηση της θητείας, για κατάργηση των αναβολών και για υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η φετινή Τρίτη λυκείου δε μπορεί να ψηφίσει 6 και 9 μήνες παραπάνω θητεία, δε μπορεί να θέλει στρατό πριν από τις σπουδές. Η μείωση της θητείας είναι κατάκτηση του νεολαιίστικου κινήματος την ώρα που επίσημα ανοίγει ο διάλογος για την επαναφορά τουλάχιστον του 12μηνου ο κάθε νέος αντιλαμβάνεται πόσο αντιδραστικές είναι οι ακραίες μιλιταριστικές αντιλήψεις.
Πρόσφατο, εξάλλου, είναι το παράδειγμα όπου μέλη της Χρυσής Αυγής στο Μεσολόγγι, μαζί με τραμπούκους αξιωματικούς, απειλούσαν φαντάρους γιατί δεν τραγουδούσαν δυνατά στο άγημα για τη σημαία. Οι ίδιοι φαντάροι, που βιώνουν τις περικοπές, την εξάντληση και την εξαθλίωση, τώρα βιώνουν και την ασυδοσία των τραμπούκων, επίσημων και ανεπίσημων του κρατικού μηχανισμού.
Κοινή συνισταμένη, μία: Να μη μιλάς, να μην αντιδράς, να είσαι υποταγμένος. Να λες ότι δε φταίνε για τα χάλια σου οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες οι κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατίας, δεξιάς και ακροδεξιάς, μαζί με τους ειδικούς και τους μηχανισμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ. Να λες ότι φταίνε οι μετανάστες, ο διπλανός σου εργάτης ή φαντάρος, ο αριστερός, ο «συνδικαλιστής». Να σε μάθουν να προσκυνάς τα ιδανικά τους, τα ιδανικά του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, του κόσμου της «επιχειρηματικότητας» και του πλούτου: ατομισμό, ρουφιανιά, γλύψιμο και υποταγή.
Οι φασίστες υποστηρίζουν την αύξηση των εξοπλισμών. Κατηγορούν τον Τσοχατζόπουλο για τις μίζες, δεν έχουν όμως πρόβλημα με την αγορά των υποβρυχίων που αυτή ζημίωσε πραγματικά τον ελληνικό λαό. Στηρίζουν την στρατιωτικοποίηση, τις ασκήσεις, την εκπαίδευση με πραγματικά πυρά, τα σκηνάκια σε όλες τις συνθήκες. Θέλουν να κάνουν οι φαντάροι εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων. Δε λένε κουβέντα για τα προβλήματα του φαντάρου, τη σωματική και ψυχική εξάντληση. Τις απαράδεκτες συνθήκες, τις αυτοκτονίες και τα καψόνια. Δε λένε κουβέντα για το στρατό που βρίσκεται εκτός συνόρων. Είναι σύμμαχοι σε ό,τι κάνει το φαντάρο να υποφέρει.
Αυτοί οι λαλίστατοι πατριώτες το βουλώνουν μπροστά στην ιεραρχία, γίνονται τα καλύτερα τσιράκια των αξιωματικών. Πού είναι οι μάχες τους ενάντια στα βύσματα και το πελατειακό σύστημα; Πότε βγήκαν μπροστά να διεκδικήσουν ισονομία σε υπηρεσίες και συνθήκες; Όλοι τους ακολούθησαν την πεπατημένη του γλειψίματος και της υποταγής. Όταν το δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης δίνουν πραγματικές μάχες στη φωτιά των αντιθέσεων οι φασίστες αρκούνται σε ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο. Μέσα στα στρατόπεδα κρύβονται σα βρεγμένες γατούλες και μετράνε τις μέρες αντίστροφα. Όταν βγαίνουν έξω συνεχίζουν να κηρύττουν τη στρατιωτικοποίηση όλης της κοινωνίας. Είναι υποκριτές και έξω από την πραγματικότητα των νεολαιίστικων αναγκών.
Η Χρυσή Αυγή είναι η πιο φιλοπόλεμη φωνή στη χώρα. Σε μια περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης των αντιθέσεων, σε μια περίοδο που χαράσσονται ΑΟΖ και τα κοράκια του ιμπεριαλισμού απαιτούν το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και ροών, αυξάνεται και ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου. Ψήφος στον ακραίο εθνικισμό είναι καθαρή αυτοκτονία για αυτόν που βρίσκεται ή θα κληθεί στην πρώτη γραμμή. Είναι το επιπλέον βαράκι που γέρνει την πλάστιγγα προς τα όπλα και τον θάνατο.
Για αυτό φαντάρε, μαθητή, νέε και νέα, εσύ πριν από οποιονδήποτε άλλο πρέπει να συνειδητοποιήσεις την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν είναι μόνο σημαίες και συνθήματα, δεν είναι η γοητεία των δυνατών, δεν είναι ο τύπος που γνώρισες στο σύνδεσμο της αγαπημένης σου ομάδας. Είναι ένα ρεύμα μισαλλοδοξίας και τραμπουκισμών, που το ίδιο το σύστημα τροφοδοτεί και αξιοποιεί κατά το δοκούν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου